LePyn A-poikien SM-karsintaviikonloppu

17.9.2013
LePyn A-pojat osallistuivat viime viikonloppuna SM-karsintojen toiselle kierrokselle Turussa. Viiden joukkueen turnauksesta kaksi parasta pääsivät SM-sarjaan sekä kolmas ja neljäs valtakunnalliseen I divisioonaan.


Turun lohko tiedettiin ennalta kivikovaksi. LePyn ensimmäinen vastustaja oli TuNMKY. Pojat pelasivat tässä ottelussa turnauksen parasta peliään: kun puoliajalla LePy oli 19 pistettä tappiolla, oli tilanne kolmannen jakson jälkeen enää 54-56 Turulle. Tasoitus jäi muutamasta hyvästä paikasta ohiheiton takia saamatta, ja Turku karkasi lopulta voittoon 84-61. Lauantain toinen ottelu pelattiin KTP:tä vastaan. A-poikien SM-sarjan viime kauden kolmosjoukkue oli selkeästi LePyä parempi ja voitti lukemin 106-68.

Sunnuntaina kohdattiin ensimmäisessä ottelussa HoNsU, jonka joukkueessa oli isokokoisia A-poikia ja 3 - 4 parasta viime vuoden B-poikien SM-pronssijoukkueesta. Pahimmin pideltävä vastustaja oli maajoukkuemies Lauri Markkanen, joka taisi upottaa yli 20 pistettä ensimmäisellä puoliajalla. Jonatan siirrettiin häntä puolustamaan, ja hän tehtävässään onnistuikin, mutta ero oli jo liikaa, ja HoNsU vei ottelun 91-55.

Viikonlopun viimeinen peli pelattiin JKS:ää vastaan. LePyn pojat saivat taas pelinsä kulkemaan, ja tämä ottelu oli ensimmäinen, jossa vastustajalle ei annettu heti aluksi 15 - 20 pistettä "eteen". Ottelu oli tasainen, ja puoliajalla LePyn johto oli 6 pistettä. Lopussa kuitenkin enemmän aikaa yhdessä ollut JKS:n ryhmä vei voiton (76-61).

LePyn koko A-poikajoukkue taisteli Turussa hienosti. Ykkösviisikon vanhempien poikien takaa päätään nostivat hienosti loukkaantumisten jälkeen uudelleen koriksen aloittanut Jere, joka toi kovuutta ja kokoa korin alle, sekä Oge eritoten JKS-pelissä ennakkoluulottomalla pelillään.

Coach Harris piti hienosti maltin, ohjasi pelejä selkeäsi ja erottui edukseen vaihtoaitiossa muiden joukkueiden valmentajista. Viikonlopun ikävin tapahtuma oli Jannen ranteen taittuminen. Pikainen kuvausretki Turun NEOoon osoitti onneksi murtumalta vältytyn. Joukkue jatkaa positiivisin mielin alueellisiin sarjoihin sekä I että II divariin.

Suurkiitos Benkulle ja pojille hienoista peleistä ja erityiskiitos myös Akille huoltajan ja kuskin hommista!

Jouni Manninen