LePyn C-tytöt SM-sarjaan!

4.12.2013

Jo toinen LePyn joukkue pääsi tällä kaudella valtakunnalliseen sarjaan.

C-tyttöjen ykkösdivisioona toimii syyskauden ajan SM-karsintasarjana. Keväällä pelattavaan SM-sarjaan pääsi tällä kertaa yhteensä 18 joukkuetta, joista 7 on Eteläiseltä alueelta.

Jo ennen sarjan alkua tiedettiin taso kovaksi; toisaalta arveltiin että otteluista tulee melko tasaisia. Honka-peliä lukuun ottamatta LePy taisteli jokaisessa hävityssä ottelussa viime minuuteille asti voitosta. Toiseksi viimeisessä pelissä HyPoa vastaan tunnelma oli alusta asti hermostunut: molemmat joukkueet tarvitsivat voiton säilyttääkseen mahdollisuuden päästä C-tyttöjen SM-sarjaan. Todellisen trillerin vei lopulta LePy, joukkue, joka pysyi rauhallisempana ja jonka onnistumiset jakaantuivat tasaisemmin useammalle pelaajalle.

Usean tiukan tappion jälkeen HyPo-pelin voitto toi uskoa ja itseluottamusta sekä pelaajille että valmentajille. Sunnuntaina 1.12. pelattiin ratkaiseva peli Honka 01 -joukkuetta vastaan. Ottelussa LePy pääsi välillä tiukan puolustuksensa ansiosta juoksemaan nopeita hyökkäyksiä ja heittopelikin kulki, toisinaan taas syötöt menivät suoraan vastustajalle, ja korin alta heitettiin vain ohi. Peli kuvasi hyvin koko syksyä – aikamoista vuoristorataa siis! Vaikka voitto irtosi lopulta melko helposti (73-51), vuotta nuoremmat honkalaiset antoivat kovan vastuksen, ja etenkin heidän prässinsä purkaminen oli aika-ajoin LePylle vaikeaa.

Joukkueen päävalmentaja Sini Tiainen-Salonen kommentoi: ”Koko syksyn ajan joukkueen taistelutahto, tsemppaaminen ja vauhti ovat olleet kohdallaan. Joukkueessa on sekä nopeutta, tarkkuutta, taitoa että voimaa. Haasteita ovat olleet paitsi usein vastustajia pienempi koko myös alkukankeus, huolellisuus ja keskittyminen. Kun nämä saadaan kuntoon, uskon, että voimme keväällä voittaa kenet vain!” Sini jatkaa: ”C-nuorten SM-sarjan karsintatavasta ja koko sarjan tarpeellisuudesta voi olla monta mieltä. Joukkueessamme moni pelaaja kaipaa kuitenkin lisää haasteita ja kovia pelejä, joten sarjapaikka on meille siinä mielessä hyvin tärkeä. Keväällä jatkamme SM-sarjan lisäksi myös Eteläisen alueen 00-tyttöjen I ja II divarissa sekä 01-tyttöjen I divarissa, joten peliaikaa ja sopivan tasoisia pelejä löytyy varmasti jokaiselle.”

Aaaa-LePy!!