Saammeko esitelllä: LePy Rookies!

17.12.2013


LePy Rookies on aikuisten miesten äijäkorisjengi, jonka periaatteena on harrastaa hauskaa liikuntaa hyvän jengin kanssa.

Tartutaanpa Myllymäen Saaran mainioista blogeista bongattuun Martti Tiaisen mietteesen ”LePyn tehtävä on tehdä koripallosta ja ennen kaikkea liikunnasta elinikäinen harrastus”. Junioritoiminnassa on normaalia ns. drop out -ilmiö.  Tietyssä iässä harrastajamäärät alkavat voimakkaasti vähentyä. LePyssä tämä drop out -luku on  luultavasti yksi maamme pienimpiä. Upeaa!   

 

LePyssä on ilahduttavasti myös drop outille päinvastaista ilmiötä havaittavissa - yhä useampi löytää koripallon vanhemmalla iällä.

 

Aikuisurheilujoukkueita LePyssä on jo toistakymmentä. Yksi niistä on LePy Rookies. Rookies on yksi esimerkki siitä oranssista yhteisöllisyydestä ja uudenlaisesta koripallokulttuurista, joka Leppävaaraan on syntynyt.

 

Joukkueen nimi Rookies tosin alkaa olla jo aikansa elänyt. Tämä on jo neljäs kausi kun palloa on pompoteltu. Tällä hetkellä meitä ”aloittelijoita” on jo lähes 30. Alun perin Rookies-porukka on syntynyt LePyssä urheilevien nuorten vanhempien ryhmästä. Esimerkiksi 97-ikäluokan vanhemmista mukana oli aluksi 5 isää, joista 4 on mukana edelleen.  Sittemmin jengi on laajentunut itsestään ihan puskaradion kautta.

 

Toiminnan laatu parani merkittävästi viime kaudella, kun ostimme Summahallilta puolentoista tunnin viikkovuoron. Pelaaminen täysikokoisella kentällä on ihan toista kuin pienissä koulujen saleissa, joissa toimintamme aloitimme.  Nyt treeneissä voi olla yhtaikaa vaikka 20 pelaajaa, ja hyvät pelit saadaan aikaan. Niin, me emme treenivuorolla juuri harjoittele. Pelaaminenhan se koko homman suola on.  Pelit harkoissa sujuvat hämmästyttävän hyvin siihen nähden, että isolla osalla ainoa koripallotausta on peräisin koulun liikuntatunneilta, sekin 30 vuoden takaa. Mistään kuviosta meillä ei ole kyllä tietoakaan. Pelaamme enemmänkin tuollaista "read and react" -tyyppistä koripalloa.

 

Sarjoissa emme pelaa. Konseptimme on yksinkertainen ja suhteellisen helppo pyörittää: yhdet treenit viikossa ja kaudessa yksi peli, jonka perään saunailta. Konseptia saa vapaasti kopioida! Toki tällaisenkin toiminnan pyörittämien pientä vaivaa vaatii. Kiitokset tästä Harrille ja Pekalle.

 

Tavoitteemme on yksinkertainen: Harrastaa liikuntaa hauskassa muodossa hyvän jengin kanssa. Ja ehkäpä me harjoitusvastustajamme Hongan äijät voitamme vielä jonain vuonna.

 

Coach Vivian Stringerin sanoin tiivistäen: "To play sports is celebration of life at its highest level".

Jari Turunen, Rookies#14

 

http://www.leppavaaranpyrinto.fi/joukkueet/lepy_rookies/