LePyn T2002 vaikeuksien kautta voittoon Ricoh-turnauksessa!

4.2.2014


P02 yllätyskukittin T02:n turnauksen jälkeisissä harkoissa.
P02 yllätyskukittin T02:n turnauksen jälkeisissä harkoissa.

LePyn T02 taisteli kultaa Ricoh-turnauksesta.

Ennen turnausta tilanne näytti huolestuttavalta. Kahdenkymmenen pelaajan ringistä neljä pelaajaa oli loukkaantuneena, ja joukkue oli ilmoitettu kahteen sarjaan. Perjantaina molempien joukkueiden kokoonpanoon saatiin hienosti kahdeksan pelaaja, mutta kuumetaudin levittyä joukkueessa kaksi pelaajaa putosi vielä matkalla.

LePy osallistui turnaukseen kahdella joukkueella: toinen joukkue kilpasarjaan ja toinen Challenger-sarjaan. Challenger-sarjan joukkue osoitti todellista taistelutahtoa. Sarjassa oli yksi selvästi muita kovempi joukkue, FoKoPo, mutta muuten kaikki joukkueet olivat todella tasaisia. Sarjan tasaisuudesta kertovat LePyn ottelutulokset (-9, +3, +16, -26, -4).  Vaikka pelaajamäärä hupeni turnauksen edetessä, joukkueen tekemistä se ei haitannut. Huikeiden yksilösuoritusten ansiosta joukkue eteni hienosti semifinaaliin, missä vastaan tuli turnauksen voittaja FoKoPo, joka ansaitsi kultamitalinsa. Pronssiottelussa Wartti-Basket osoitti olevansa hieman parempi, vaikka kaikkensa antanut joukkue olikin mitalinsyrjässä kiinni ottelun viime sekunneille asti. Erityisesti pelinjohtamisessa kunnostautui Jennifer Ly sekä joukkueen kovimpana levypalloilijana Ulriikka Tanhuanpää.

Jos haastajasarja oli tasainen, niin sitä oli myös kilpasarja. Kilpasarjassa LePyn pelit olivat kaikki todellisia trillereitä (-2, +3, +6, +1). Alkulohkon niukan Pyrintö-tappion vuoksi semifinaaleissa vastaan tuli toisen lohkon voittaja TikS. Jännitysnäytelmä päättyi LePyn kuuden pisteen voittoon, ja tie finaaliin oli auennut.

Finaalia ennen vanhempien keskuudessa kohistiin. Joukkue ei ollut aikaisemmin voittanut kultaa, joten joku päästikin suustaan, että kyllä se hopeakin on ihan kiva juttu. Joukkueen pelaajat olivat aivan toista mieltä. Valmentajan pitäessä aloituspalaveria pelaajien ilmeet kertoivat, että tänään tulee kultaa.

Ottelu alkoi ylivoimaisella LePyn pyörityksellä. Kova joukkuepuolustus, loistavat nopean hyökkäyksen lähdöt sekä 5 vastaan 5 -pelaaminen antoivat selkeän kuvan siitä, kuka peliä hallitsisi. Finaalijännitys oli LePyläisillä kuitenkin niin kova, että ensimmäistä pelikoria saatiin odottaa 7 minuuttia. Kun pallot alkoivat vihdoinkin upota koriin, LePy otti hyvältä tuntuvan 8 pisteen johtoaseman. Toinen erä oli todellinen jännitysnäytelmä. Honka nousi piste pisteeltä lähemmäksi. LePy osoitti uhrautuvaa pelaamista taistellen polvet verillä jokaisesta irtopallosta. Huikea joukkuepuolustus sekä loistavat yksilöviimeistelyt pitivät Hongan takana, ja LePy otti pisteen voiton Hongasta vähäkorisessa ottelussa lukemin 19-18.

Vaikka LePyltä oli turnauksesta tai osasta turnausta ulkona useita loistavia pelimiehiä, niin joukkue osoitti, miten vahva se todellisuudessa on. Turnauksessa jokainen pelaaja osoitti todellista sydäntä ja taistelutahtoa. Jokainen tiesi, että nyt kaikki on minusta ja meistä kiinni. Vaikka muutamina erityisnostoina voidaan mainita esimerkillisenä vastuunkantajana Sini Kanerva ja vahvana irtopallopelaajana Aura Seppälä, niin silti turnauskulta sanan kaikessa merkityksessä meni JOUKKUEELLE! Tämä voitto oli joukkuevoitto!