LePyn päävalmentajat kaudella 2014 - 2015

15.5.2014


Valmentajatilanne kaudelle 2014 - 2015 näyttää loistavalta. Pääosa päävalmentajista jatkaa, mutta paluumuuttajiakin löytyy. Muun muassa Joonas Saariniemi palaa LePyyn – tällä kertaa A-poikien valmentajaksi. Toivotamme Joonaksen tervetulleeksi takaisin!

Saamme myös uusia vahvistuksia LePyn ulkopuolelta. Suomen miesten maajoukkuettakin luotsannut Juha Dahlström sekä nuorten maajoukkuetoiminnassa mukana ollut Riku Punkkinen tulevat tukemaan mini- ja C-ikäisten toimintaa. Molemmat tulevat vetämään niin sanottuja teemaharjoituksia, joiden tavoitteena on kerran viikossa keskittyä johonkin aihealueeseen saman joukkueen kanssa. Teemaharjoittelu tukee joukkuevalmennusta ja tuo merkittävän parannuksen LePyn juniorivalmennukseen.

B-poikien valmennustiimin muodostavat Tuomo Holopainen ja Jonatan Lygdman. Pojat 2005 -joukkueen peräsimessä aloittaa Anu Karppinen. Holopainen ja Karppinen ovat valmentaneet useissa LePyn joukkueissa, ja Jonatan Lygdman on tuore A-poikien SM-pronssimitalisti. Nämä esimerkilliset nuoret valmentajat ovat hyvä osoitus siitä, että LePy myös tukee omien junioreidensa kasvua valmentajiksi kouluttamalla heitä, tarjoamalla heille vastuullisia tehtäviä, mutta ennen kaikkea tukemalla heidän matkaansa tuleviksi huippuvalmentajiksi.

Muitakin tuttuja kasvoja nähdään LePyn joukkueiden peräsimissä. Anssi Kousa valmentaa C-poikien lisäksi Tytöt 2003 -joukkuetta. Sander Stahl jatkaa 2003 - 2004 -poikien kanssa, mutta ottaa vastuulleen myös Tytöt 2006 -joukkueen. Kousan ja Stahlin valmentaminen sekä tyttö- että poikajoukkueessa on esimerkki siitä, että LePyssä panostetaan sekä tyttö- että poikajoukkueisiin.

Valitettavasti  ihan kaikki seuran pitkäaikaiset valmentajat eivät jatka tulevalla kaudella, vaan pitävät pientä taukoa. Markus Konkari ja Sini Tiainen-Salonen ovat ilmoittaneet pitävänsä välivuoden. Seura kiittää molempia kuluneista vuosista ja toivottaa heidät takaisin heti kun siltä tuntuu. Tosin molemmat ovat luvanneet olla jollain lailla mukana, joten eiköhän tämä kaksikko nähdä jatkossakin LePyn tapahtumissa.

Koripalloseuran tehtävänä on ”tuottaa” pelaajien lisäksi myös valmentajia. LePy satsaa tulevalla kaudella myös valmennustiimien rakentamiseen. LePyn omien juniorivalmentajien lisäksi ensi kaudella mukaan saadaan myös tuttuja kasvoja junioreiden vanhemmista. Parhaat valmennustiimit muodostuvatkin usein yhtälöstä, jossa on sopivasti asiantuntemusta, kokemusta, nuoruutta ja intoa. Mikäli kiinnostuit itse, niin ole yhteydessä Marikaan. Valmennustiimejä rakennetaan parhaillaan, ja ne täydentyvät kesän aikana.

Kauden 2014 - 2015 päävalmentajat ovat seuraavat.

A-pojat: Joonas Saariniemi

A-tytöt: Jussi Kilpelä

B-pojat: Tuomo Holopainen ja Jonatan Lygdman

B-tytöt: Jussi Vainio

C-pojat: Anssi Kousa

C-tytöt: Marika Vilanen ja Tommi Hytönen

P2003: Sander Stahl

T2003: Anssi Kousa

P2004: Sander Stahl

T2004: Hemmo Kettunen

P2005: Anu Karppinen

T2005: Saara Myllymäki

P2006: Marika Vilanen

T2006: Sander Stahl

P2007: Marika Vilanen ja Sander Stahl

T2007: Saara Myllymäki

P2008: Mikko Mäntylä

T2008: Mikko Mäntylä