Kaikkien aikojen suurin LePyn mikroturnaus

23.9.2014
Noin 1000 lasta kokoontui Leppävaaran hallille LePyn Mikroturnaukseen 2014.

20. - 21.9.2014 pelattiin Leppävaarassa jo perinteeksi muodostunut LePyn Mikroturnaus, järjestyksessä viides peräkkäin.

Mikroturnaus oli tänä vuonna tarkoitettu vuosina 2005 – 2006 syntyneiden tyttöjen ja poikien joukkueille. Tämänkertainen turnaus oli LePyn historian suurin: mukana oli 32 joukkuetta ja yli 300 koripalloilijan alkua. Kun kaikki tukijoukot ja kannattajat lasketaan mukaan, hallilla pyöri viikonlopun aikana tuhatkunta lasta ja aikuiset päälle - näiden lisäksi noin 100 toimitsijaa ja 18 tuomaria.

LePyn lisäksi turnaukseen osallistuivat Honka, EBT, PuHu, HNMKY, ToPoLa, Wartti, KaPo, KlaNMKY ja HyPo. Kaikkiaan otteluita pelattiin kahden päivän aikana 62 kappaletta.

Mikroturnauksen tavoitteena ei ole kilpailla siitä, mikä joukkue on sarjansa paras, vaan tarjota unohtumaton tapahtuma pienille koripalloilijoille, joista monet pelasivat ensimmäiset ottelunsa. Niinpä iloinen ja kannustava tunnelma ja hyvä mieli jokaiselle olikin LePyn prioriteettilistan yläpäässä.

Tunnelma Leppävaaran hallilla olikin erinomainen. Otteluiden välillä salissa soi musiikki, ja ennen jokaista ottelua pelaajat kuulutettiin suuren maailman tyyliin kentälle raikuvien aplodien saattelemina. Jokaisessa ottelussa jaettiin myös tsemppareille palkinnot.

Joukkueita ei asetettu paremmuusjärjestykseen, vaan viimeisen ottelun jälkeen jokainen sai kaulaansa turnausmitalin. Tapahtuman erityinen kohokohta oli, kun  Suomen naisten koripallomaajoukkueen Heta Korpivaara ja Vilma Kesänen pääsivät jakamaan turnausmitaleita.

Turnauksen järjestäminen oli LePylle suuri urakka. Mukana olivat lähes kaikki 05- ja 06-tyttöjen ja -poikien kotijoukot, kuka buffetissa, makkaranpaistossa, kuka toimitsijana tai tuomarina otteluissa taikka kannustamassa ja kuskaamassa pelaajia. Buffetin kestohittiä mokkapaloja meni raporttien mukaan 50 pellillistä, ja grillistä myytiin lähes 1000 makkaraa. Kaiken kaikkiaan porukalle kertyi talkootunteja yli 1000. Kaikki vapaaehtoiset olivat mukana iloisella asenteella, ja vierailijat antoivat tapahtumasta positiivista palautetta: tunnelma otteluissa oli kannustava, ja kaikki järjestelyt sujuivat hienosti.

Tero Mäkelä LePyn P05-joukkueesta kertoo: ”Ehkä paras oli ToPoLan 06-pojalta saatu kommentti. Kaveri pysäytti mut käytävällä ja sanoi: 'aika hienon turnauksen te olette saaneet laitettua pystyyn'. Saimme myös kehuja turnauksen erinomaisesta tunnelmasta sekä pelien positiivisesta ilmapiiristä.”

LePy kiittää ihan kaikkia turnaukseen osallistuneita pelaajia, valmentajia, tuomareita, katsojia, toimitsijoita, leipureita, makkaranpaistajia, kuuluttajia, salivastaavia, autonkuljettajia ja taustajoukkoja!

Seuraava LePyn turnaus järjestetään huhtikuussa 2015, jolloin vuonna 2007 ja 2008 syntyneet tytöt ja pojat pelaavat Supermikroturnauksessa.