LePy satsaa valmennuksen kehittämiseen – neljä huippuosaajaa valmennuksen tukena kaudella 2014 - 2015

3.10.2014

Eero Saarunen.
Eero Saarunen.
Juha Dahlström.
Juha Dahlström.
Riku Punkkinen.
Riku Punkkinen.
Jussi Syrjänen.
Jussi Syrjänen.

LePy satsaa kaudella 2014 - 2015 valmennuksen kehittämiseen. Seuran päivittäisvalmennuksen tueksi on saatu neljä huippuosaajaa, jotka toimivat juniorijoukkueiden senior advisoreina.

Eero Saarinen on Suomi-koriksen Hall of Famen jäsen. Eero on toiminut useita vuosia miesten, naisten ja nuorten maajoukkueiden valmentajana, minkä lisäksi hänellä on pitkä seuravalmentajaura muun muassa ToPossa, HNMKY:ssä, Panttereissa, TuNMKY:ssä ja KTP:ssa. Eero toimii LePyn B-poikien valmennustiimin senior advisorina.

 

Juha ”Dallu” Dahlström on Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori. Dallu on HNMKY:n kasvatti, ja hän on valmentanut miesten maajoukkuetta sekä nuorten maajoukkueita. Hän on myös toiminut seuravalmentajana muun muassa HNMKY:ssä ja Porvoon Tarmossa. Dallu toimii C-poikien ja Tytöt 2003 -joukkueen valmennustiimien senior advisorina.

 

Wartti Basketin kasvatti Riku Punkkinen on toiminut nuorten maajoukkuevalmentajana. Rikulla on myös pitkä seuravalmentajaura muun muassa Wartissa, KaPossa, PuHussa ja HNMKY:ssä. Riku toimii B-tyttöjen ja minipoikien valmennustiimien senior advisorina.

 

Myös Jussi Syrjänen on toiminut nuorten maajoukkuevalmentajana. Jussi on Tapiolan Hongan kasvatti, ja hänellä on pitkä seuravalmentajaura Tapiolan Hongassa. Jussi toimii C-tyttöjen valmennustiimin senior advisorina.

 

Näiden huippuosaajien tehtävänä on vastata kerran viikossa harjoitusten vetämisestä yhdessä joukkueen oman valmennustiimin kanssa. Harjoituksissa keskitytään tiettyyn teemaan, jota viedään kauden ajan määrätietoisesti eteenpäin. Tällä senior advisor -toiminnalla pyritään kehittämään sekä valmentajia että pelaajia. Senior advisorit eivät osallistu otteluvalmennukseen.

 

LePyn valmentajat ovat suorittaneet Koripalloliiton koulutuksia, mutta päivittäisen tekemisen kehittäminen vaatii vielä enemmän tukea. Yhteisellä harjoitusten vetämisellä mahdollistetaan avoin ja vuorovaikutteinen valmentajien koulutustilanne. Kokeneiden huippuosaajien tuomat ulkopuoliset näkemykset antavat LePyn valmentajille kaivattua perspektiiviä. He tietävät, mitä pelaaminen huipulla vaatii – perusasioiden hinkkaamista kyllästymiseen asti, työntekoa, hikeä ja kyyneleitä.

 

Myös LePyn pelaajille mahdollisuus on ainutlaatuinen. LePyllä ei ole miesten tai naisten joukkueita valtakunnan korkeimmilla tasoilla, mistä syystä monet lahjakkaat pelaajat ovat siirtyneet muihin seuroihin. Huippuosaajien osallistuminen LePyn valmennukseen mahdollistaa sen, että myös LePyssä pelaaja voi kehittyä pitkälle ja tavoitella kansainvälisiä kenttiä.

 

Huippuosaajien saaminen mukaan päivittäiseen valmennukseen on hankalaa, sillä joukkuevalmennus sitoo helposti kymmeneksi tunniksi viikossa. Siviilityön, perheen ja omien harrastuksien yhdistäminen joukkuevalmennukseen ei ole kaikille helppoa. Huippuosaajia on helpompi saada mukaan, kun työtehtävät rajoittuvat yhdelle päivälle, ja he voivat keskittyä jonkin tietyn asian kehittämiseen. Pakettiin eivät kuulu normaaliin joukkuevalmennukseen kuuluvat otteluita täynnä olevat viikonloput, vaan huippuosaajat voivat käyttää viikonloppunsa perheen parissa. Kaikki siis voittavat!

 

LePy on viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut huimasti ja nousee pian Suomen viidenneksi suurimmaksi seuraksi. Vaikka toiminta on kehittynyt kaikilla tasoilla, osaavien ammattimaisten valmentajien saaminen seuraan on koettu haasteeksi: uransa nousukiidossa olevat valmentajat etsivät yleensä varmoja mitaliehdokasjoukkueita.

 

LePy uskoo pitkäjänteiseen toimintaan. Valmennuksessa ei ole oikotietä – ei pelaajana eikä valmentajana. Siksi LePy haluaa valmennuksen kehittämiseen. LePyn omat valmentajat ovat erittäin sitoutuneita LePyyn ja motivoituneita valmennustaitojensa kehittämiseen. Ulkopuolelta saadut huippuosaajat LePyn omien valmentajien tukena on ihanteellinen yhdistelmä seuran kehittämisessä. LePyyn ovat siis tervetulleita kaikki pitkäjänteiseen työntekoon uskovat pelaajat ja valmentajat!

 

LePyn tiimiin mahtuu vielä mukaan. Ota yhteyttä, jos haluat olla mukana Suomen kovimmassa vauhdissa olevassa seurassa!