LePyn 05- tytöt ja –pojat Pikkusudet-turnauksessa Lohjalla

7.10.2014LePyn vuonna 2005 syntyneet tytöt ja pojat osallistuivat lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettyyn Pikkusudet-turnaukseen. Kotiin tultiin kokeneina turnauskonkareina mitalit kaulassa ja valmiina alkavaan sarjakauteen.

05-tytöt lähtivät turnaukseen kahdella joukkueella, joihin molempiin riitti melkein kaksi viisikollista pelaajia. Sarjassa oli vain viisi joukkuetta, joten molemmat LePyn jengit pelasivat samoja vastustajia vastaan, minkä lisäksi pelattiin yksi keskinäinen ottelu.

Vastustajista Honka ja Pantterit olivat I divisioonasta tuttuja kovia joukkueita, kun taas Pälkäneen Luja-Lukko oli uusi tuttavuus. Pääkaupunkiseudun joukkueille molemmat LePyn joukkueet hävisivät enemmän tai vähemmän niukasti, mutta kentällä nähtiin huikeita tilanteita ja armottoman kovaa taistelua. Periksi ei annettu isompia eikä kokeneempia vastaan, ja valmennusjohto pyöritti kentällä tasaiseen tahtiin niin pidempään pelanneita kuin vasta-alkajiakin. Turnaus ei ollut joukkueelle paikka osoittaa taitavimpien pelaajien tasoa vaan hankkia jokaiselle kokemusta ja onnistumisen elämyksiä.

PäLuLua vastaan molemmat tyttöjoukkueet ilottelivat koreilla ja mikä parasta, uudet tytöt pääsivät isompaan rooliin. Joukkueiden keskinäinen ottelu olikin sitten trilleri, jonka ensimmäiset seitsemän minuuttia mentiin ilman korin koria. Lopulta koreja päästiin kuitenkin tekemään molemmin puolin tiukasta puolustuksesta huolimatta. Tästä matsista Siniset veivät lopulta voiton.

05-pojat lähtivät viikonlopun turnaukseen 11 pelaajan voimin. Mukana oli kokeneempien poikien lisäksi muutama syksyllä korisuransa aloittanut pelaaja. Joukkueen päävalmentaja Anu oli asettanut turnauksen tavoitteiksi pelituntuman hankkimisen, ryhmähengen kohottamisen sekä joukkueena toimimisen opettelemisen. Joukkue pelasi turnauksessa neljä ottelua, joista napattiin yksi hieno voitto. Joukkueen peli parani koko ajan, ja Anu oli tyytyväinen varsinkin viimeisen matsin taisteluun, vaikka tappio lopulta tulikin.

Tiiviissä turnauksessa oli myös järjestetty oheisohjelmaa. Kaikki osallistuivat turnausolympialaisiin lauantaina, ja reippaimmat jaksoivat vielä saunomaan iltamyöhällä. Turnauksen järjestelyt oli hoidettu hienosti, varsinkin ruokailuun ja majoitusjärjestelyihin oltiin erittäin tyytyväisiä.

Turnaus oli poikien ensimmäinen yöreissu joukkueena, mutta ei varmasti viimeinen. Kun kysyttiin halukkuutta lähteä keväällä Perniöön, niin rohkeutta olisi ollut lähteä vaikkapa Rakvereen asti! Tyttöjen mielestä turnaus olisi kuulemma saanut kestää ”ikuisuuden, tai ainakin melkein”. Valmentajia ilahdutti myös yhden äidin viesti: ”Eilen tytär oli ihan järkyttynyt, kukaan ei ollut kertonut hänelle että siellä ollaan yötä. Kieltäytyi ehdottomasti lähtemästä koko turnaukseen. Äsken hän soitti ja oli ihan fiiliksissä!”

Sunnuntai-iltapäivänä kotiin suunnattiin mitalit kaulassa. Tästä jatketaan kokemusta rikkaampina treeneihin ja sarjapeleihin. AAAA-LePy!