LePyn Pojat 2002 Scania Cupissa hopealle – C-tytöt kahdeksansia

8.4.2015


Ruotsin Södertäljessä järjestettiin pääsiäisenä seurajoukkueiden epävirallinen PM-turnaus Scania Cup. Kutsun turnaukseen olivat saaneet LePyn C-tytöt (2001–2002) sekä Pojat 2002 -joukkue.

Perinteinen Scania Cup on järjestetty jo 30 vuoden ajan. Ihan pikkuturnauksesta ei ole kyse, sillä siihen osallistui noin 150 joukkuetta. Kutsun saaminen oli jo sellaisenaan harvinaista, sillä tämä oli vasta toinen kerta kun LePy on kutsun turnaukseen saanut. (Edellisen kerran turnauksessa esiintyivät LePyn 85-tytöt 2000-luvun alussa. Sijoitus oli 5 - 8.)

C-tytöt lähtivät turnaukseen hakemaan kovia pelejä ja kansainvälistä kokemusta. Tiedossa oli, ettei vastaan tulisi yhtään helppoa vastustajaa. Tytöt pelasivat turnauksessa seitsemän kovatasoista ottelua, joista vain yhdestä tuli voitto. Se riitti turnauksen 8. sijaan. Sijoitus oli hyvä, kun tietää missä seurassa painittiin. Vastassa oli selkeästi isompia ja vahvempia nuoria naisia. LePyn tytöt osoittivat kuitenkin puolustuksen ja taistelutahdon merkityksen, jonka myös vastustajat huomasivat. Turnauksen tasosta kertoo myös se, että paras suomalainen joukkue, PeKa, sijoittui kolmanneksi. LePy oli toiseksi paras suomalainen joukkue häviten PeKalle vain kahdeksan pistettä.

Turnauksen upein juttu oli LePyn Pojat 2002 -joukkueen menestys. Joukkue lähti kauden päätavoitteeseensa hyvin valmistautuneena. Jo lohkopeleissä näki, että turnaukseen oli tultu pelaamaan tosissaan. Lohkokakkosena joukkue sai vastaansa puolivälierissä HNMKY:n. Tiukan alun jälkeen LePyn joukkuehyökkäys tuotti tulosta, eikä voittajasta ollut kenellekään epäselvyyttä. Välierässä LePy kohtasi Tanskan BK Amagerin. Tasaisen jännittävä taistelu päättyi lopulta LePyn viiden pisteen voittoon, ja LePy eteni finaaliin.

Finaali pelattiin aikaisin pääsiäisaamuna. Vastassa oli jälleen Solna Vikings, jolle LePy oli hävinnyt alkulohkossa kahdeksalla pisteellä. Edessä olisi paikkaprässejä. Se ei kuitenkaan pysäyttänyt LePyä. Suurempi ongelma oli jännitys. Scania Cupin finaalitapahtumat ovat näyttäviä. Pelaajaesittelyt, kuulutukset, musiikki, satapäinen yleisö ja palkintojenjakoseremoniat ovat kokemuksia, jotka jokainen finaaleissa pelannut muistaa loppuelämänsä. Ei siis ollut ihme, että pojilla polvet tutisivat ja pallo poltti käsissä. Ohiheittojen määrä ja menetykset päästivät Solnan karkumatkalle. Eron kiinniottaminen oli työlästä, mutta piste pisteeltä ero kapeni. Aika kuitenkin loppui kesken, ja Solna vei voiton lukemin 49-40. LePylle hopeaa loistavan taistelun tuloksena.

LePy voi olla ylpeä pojistaan. Hopea yhdestä arvostetuimmista koripalloturnauksista on saavutus, josta voidaan olla ylpeitä. LePy oli ikäluokan paras suomalaisjoukkue. Tämä lupaa hyvää ensi vuoden C-poikien SM-taistoihin.

LePyn hopeajoukkueessa pelasivat

Markus Hyytiäinen

Rafin Jahan

Miska Granlund

Jere Linden

Jere Leppänen

Otto Mäkelä

Ossi Nurmi

Robin Pihlström

Axel Talonpoika

Valmentaja Anssi Kousa

Joukkueenjohtaja Tero Mäkelä

 

Turnauksessa palkittiin myös ikäluokan parhaita. LePyn Rafin Jahan valittiin All Star -viisikkoon.

LePyläiset kunnostautuivat myös pistepörssissä:

Pojat 2002

11. Rafin Jahan          73 pistettä

28. Jere Leppänen     46 pistettä

31. Markus Hyytiäinen   42 pistettä

50. Miska Granlund   29 pistettä

C-tytöt

5. Emerita Mashaire   92 pistettä

24. Venla Mäkelä       41 pistettä

35. Ida Räty                30 pistettä

39. Sofia Lassila         26 pistettä

 

Mielettömät onnittelut LePyn hopeajoukkueelle!