Ringside - behind the scenes

6.10.2015

LePyn ja PuHun A-tyttöjen yhteisjoukkue Ringside selvitti hienosti tiensä A-tyttöjen SM-sarjaan. SM-sarja käynnistyy viikon päästä. Paljon muuta ei Ringsidesta ole vielä yleisesti tiedossa. Kävimme tutustumassa joukkueeseen.

Valmentajat:

 

Jussi Syrjänen

Ringsiden päävalmentaja on Jussi  ”ei mulla ole lempinimeä” Syrjänen. Nyt toista vuotta LePyssä toimiva valmentaja vastaa LePyn A-, B- ja C-tyttöjen valmennuksesta sekä toimii myös LePyn C-poikien valmennustiimissä. Alunperin Hongasta LePyyn tullut valmentaja on valmentanut urallaan lähes kaikkea mahdollista, mitä koripallossa voi valmentaa aina Korisliigasta mikropoikiin.

Valmentajana Jussi on intohimoinen ja vaativa, mutta erittäin kärsivällinen. Jos pelaajalla on halu kehittyä, niin Jussin valmennuksessa siltä ei voi välttyä. Urheiluvälinevalmistajien lempiasiakkaana hän omistaa ehkä Suomen laajimman koripallokenkä- sekä Under Armour -tuotevalikoiman, johon yksi rantatonttikaan ei riitä.

Jarkko Pokkinen

PuHussa ja HNMKY:ssa naisia, miehiä ja kaikenikäisiä junnuja valmentanut Jarkko ”Poksu” Pokkinen on vantaalainen sinkku, joka ajaa vapaa-ajallaan taksia. Valmennuskaksikosta hän on se, joka ei aja Bemaria.

Valmentajana Poksu on aina paikalla hoitaen tehtävän kuin tehtävän tunnollisesti. Syrjänen kuvaileekin tiimin jäsentään seuraavasti: ”Poksu on erittäin luotettava apuvalmentaja, joka hoitaa hommansa vastuullisesti."

 

Pelaajat

 

#6 Riina Pesonen

Kentän (ja penkin) äänekkäin pelaaja, joka pystyy puolustuksessa painimaan isompienkin pelaajien kanssa. Tsemppaa tilanteet täysillä ja ilmeellä loppuun asti. Riina on LePyn kasvatteja, joka toimii LePyssä pikkujunnujen apuvalkkuna aina kun kiireiltään kerkiää.

#9 Saskia Lindström

Ringsideen Hongasta siirtynyt kultaranne, jonka silmiä hivelevät heitot uppoavat kolkin takaa tilanteessa kuin tilanteessa. Saskian ymmärrys koriksesta on aivan omaa luokkaansa.

#10 Sanni Okkonen

Taitava pallonkäsittelijä, joka ohjaa joukkueen peliä varmalla otteella. Vaikea puolustettava uhatessaan vastustajia tarkoilla kolmosilla ja uskomattomilla ajoilla. Välivuoden jälkeen vahvan paluun tehnyt Sanni on pelannut sekä LePyssä että Puhussa.

#11 Vilma Mähönen

Pitkä korinaluspelaaja, joka aiheuttaa päänvaivaa puolustajille dominoidessaan varsinkin hyökkäyspään levypalloja. Nostaa joukkueelle erittäin tärkeät kakkospallot koriin hyvällä prosentilla. Vilma on toisen polven koripalloilija ja LePyn kasvatteja, jonka innostus koripalloon on kasvanut vuosi vuodelta.

#12 Rosa Lehti

Toinen PuHun B-tyttöjen erittäin tärkeistä vahvistuksista, jolla on uskomattoman laaja post-liikevalikoima. Pysäyttää vastustajien heitot kerta toisensa jälkeen ilmiömäisillä blokeillaan. Pituusennuste ja tekemisen asenne takaavat, että Rosasta kuullaan vielä.

#15 Venla ”junnu” Mäkelä

Venla on LePyn kasvatti, joukkueen aina hilpeä juniori. Puhuu aina, paljon ja kovaa, varsinkin silloin kun muut vaikenevat. Kentällä juoksee ketterillä kintuillaan kaikilta (joskus myös itseltään) jalat alta. Venlan kohtaaminen on aina mieleenpainuva. Ensi kerralla kätellään ja jatkossa moikataan iloisesti tervehtien kauempaakin. Venlan positiivisuudesta olisi monella opittavaa.

#20 Siiri Rouvinen

Siiri on kolmas LePyn B-tytöistä Ringsidessa. Nuoresta iästään huolimatta heitto uppoaa kuin häkä. Taistelee myös raivokkaasti irtopallot omalle joukkueelleen kaikissa tilanteissa.

#21 Katariina Kähkönen

Klaukkalan osaston taitava ja aina iloinen vasenkätinen korinaluspelaaja. Pitelemätön päästessään viimeistelemään hook-bravuurillaan korin alta. Maanantain Body pump -tunnit tuottavat joskus tuskaa tiistain fysiikkaharjoituksiin, mutta asenteella niistäkin selvitään.

#23 Heli Kukkurainen

Klaukkalasta siirtynyt tarmokas yleispelaaja, joka kerta toisensa jälkeen yllättää joukkuetoverinsa laajalla koristietämyksellään. Jopa vuosien takaiset ottelutulokset löytyvät tämän numeroneron päästä. Heli on myös lupaava erotuomarinalku, joka loistaa kentällä myös pilli suussa. Tarkkanäköisimmät löytävät Helin myös Korisliigasta toreilla häiriköivänä lintuna.

#24 Emerita Mashaire

LePyn kasvatti Eme on pelaaja, jolta löytyy AINA jotain kysyttävää. Kysymyksistä huolimatta hoitaa kentällä yleispelaajan hommat mallikkaasti vakaalla otteella. Joukkueen kivikasvo kentällä.

#30 Alexandra ”Allu” Huhtala

Ilmiömäisen nopea Allu on vastustajan takamiesten pahin painajainen, joka huudattaa  yleisöä ilmiömäisillä riistoillaan. Allun tavaramerkkinä toimivat lay up -harhautukset, jotka vievät puolustajat joka kerta kahville. SM-karsinnoissa sattunut loukkaantuminen pitää Allun sivussa muutaman kuukauden, mutta sinnikkään luonteensa ansiosta hän kuntoutuu varmasti jo kevään peleihin.

#53 Wilma Lindqvist

Yksi Ringsiden huippupuolustajista, joka saa vastustajan parhaimmatkin pallonkäsittelijät vapisemaan. Jos hienoista ajoista saisi lisäpisteitä, Wilman pistetili kasvaisi äärettömäksi. Wilma on se toinen PuHun B-tyttövahvistuksista.

 

Taustajoukot

 

Ringsiden taustajoukoissa häärii kaksi korvaamatonta joukkueenjohtajaa.

Markku ”Allun isä” Huhtala on itse rauhallisuus. Asia kuin asia ratkaistaan sinnikkäästi selvitellen. Jos joku asia ei toimi, Markku laittaa sen toimimaan. Kun kaipaat juttuseuraa, niin soita Markulle.

Anne ”Vilman äiti” Mähönen on positiivinen, aina valmis joukkueen äiti, joka pitää joukkueen talouden ja vanhemmat kurissa. Anne on myös joukkueen tilastonikkari.

 

Pelipaikka

 

Koska joukkue on LePyn ja PuHun yhteisjoukkue, sillä on myös kaksi kotiluolaa: Martinlaakson koulu ja Leppävaaran liikuntahalli. Molemmissa on Ringsiden pelatessa tunnelma katossa, katsomot täynnä ja buffetti avoinna. Varaa siis paikkasi kauden jännittävimmissä peleissä ajoissa ja tule seuraamaan Ringsiden taistoja.

 

Otteluohjelma

 

Lauantai

10.10.2015

15.00

Ringside

SB-Girls

Martinlaakson koulu

Lauantai

17.10.2015

14.40

ToPo

Ringside

Munkkiniemen Yhteiskoulu

Lauantai

24.10.2015

13.:00

Helmi Capitals II

Ringside

Helmi-Center

Lauantai

31.10.2015

15.30

Helmi Capitals

Ringside

Helmi-Center

Lauantai

07.11.2015

11.00

Peli-Karhut

Ringside

Karhulan liikuntahalli

Lauantai

28.11.2015

18.30

Ringside

Espoo Basket Team

Leppävaaran liikuntahalli

Lauantai

05.12.2015

19.00

Catz

Ringside

Lappeenrannan urheilutalo

Lauantai

12.12.2015

15.30

Ringside

Tapiolan Honka I

Leppävaaran liikuntahalli

Lauantai

19.12.2015

11.00

Tampereen Pyrintö I

Ringside

Pyynikin palloiluhalli

Lauantai

09.01.2016

12.00

SB-Girls

Ringside

Lahden Suurhalli

Lauantai

16.01.2016

15.00

Ringside

ToPo

Martinlaakson koulu

Lauantai

06.02.2016

16.30

Ringside

Helmi Capitals II

Leppävaaran liikuntahalli

Lauantai

13.02.2016

14.30

Ringside

Peli-Karhut

Leppävaaran liikuntahalli

Lauantai

27.02.2016

15.30

Ringside

Helmi Capitals

Leppävaaran liikuntahalli

Lauantai

05.03.2016

11.30

Espoo Basket Team

Ringside

Espoonlahden urheiluhalli

Lauantai

19.03.2016

15.00

Ringside

Catz

Martinlaakson koulu

Lauantai

02.04.2016

11.30

Tapiolan Honka I

Ringside

Summahalli

Lauantai

09.04.2016

15.00

Ringside

Tampereen Pyrintö I

Martinlaakson koulu

 

Sarja käynnistyy viikonloppuna kotiottelulla Martinlaaksossa. Tervetuloa nauttimaan huippukoripallosta!