Valmentajakoulutusta apuvalmentajaksi tähtääville tammikuussa Lintulaakson koululla

13.1.2016


LePy on kasvanut Suomen kolmanneksi suurimmaksi seuraksi ja kasvu sen kuin jatkuu. Uusien valmentajien saaminen mukaan on ensiarvoisen tärkeää. Haluatko sinä mukaan LePyn valmennustiimiin?

 

We want you!

 

Jos lapsesi harrastaa LePyssä ja haluat olla mukana takaamassa lapsellesi turvallisen ympäristön kasvaa kohti liikunnallista elämäntapaa, niin olet etsimämme henkilö. Jos innostut helposti, viihdyt lasten parissa ja olet kiinnostunut oppimaan lisää, niin tule mukaan. Me koulutamme sinut. Liikunnallinen tausta on eduksi, mutta ei välttämätön. Lajitaustasta on hyötyä, mutta se ei ole vaatimus. Hyvä tyyppi on kriteeri numero yksi, sillä hyvälle tyypille voi aina opettaa lajitaidot. Me etsimme hyviä tyyppejä!

Jos olet esimerkillinen, yli 15-vuotias nuori, joka on kiinnostunut ohjaamisesta, pelaat mahdollisesti itse, tai olet jo lopettanut pelaamisen, mutta haluaisit olla mukana ohjaamassa lapsia koripallon saloihin, niin olet etsimämme henkilö. Me koulutamme sinut. Tarvitset vain positiivisen asenteen, olet valmis oppimaan uutta, eli olet hyvä tyyppi. Me etsimme hyviä tyyppejä!

 

Koulutukset

 

Lauantaina 16.1. ja 23.1. klo 15.30 - 16.30 Lintulaakson koululla on tarjolla tunnin koulutussetti valmentajauraa aloitteleville aiheesta ”Apuvalmentajan viisi tärkeintä taitoa valmentajauran alussa”.

Koulutus on maksuton ja sen vetää LePyn vanhempi-lapsikoriksen, aikuisten kuntokoriksen ja 2009 ikäluokan valmentaja Mikko Mäntylä, jolla on yli 25 vuoden kokemus valmennustyöstä. Mikko on toiminut myös Koripalloliiton valmentajakouluttajana ja koulutusmateriaalien tekijänä.

Koulutuksessa kerrotaan myös helmikuussa starttaavasta LePyn uusien valmentajien mentorointiohjelmasta, johon on mahdollisuus hakea mukaan. Tämä on jatkoa suositulle ja tehokkaaksi osoittautuneelle, ikäluokkien vastuuvalmentajien mentoroinnille, joka on nyt seurassa useamman vuoden ollut menossa.

 

Ilmoittautuminen

 

Ilmoittautuminen nuorille valmentajille suunnattuun koulutukseen tästä linkistä.

Ilmoittautuminen vanhempivalmentajille suunnattuun koulutukseen tästä linkistä.

 

Lapsen koripalloharrastus

 

Koripalloharrastus tarjoaa lapselle mahdollisuuden harrastaa liikuntaa turvallisessa ja hyväksyvässä ympäristössä yhdessä muiden lasten kanssa. Se opettaa taitoja, joista on myöhemmin hyötyä myös muilla elämänaloilla. Koripalloharrastus opettaa asettamaan tavoitteita, yrittämään parastaan ja käsittelemään urheilun mukana syntyviä tunteita. Joukkueurheiluna se opettaa myös toimimaan yhdessä erilaisten ihmisten kanssa sekä hyödyntämään yhdessä tekemisen mahdollisuudet.

Kilpaileminen on tärkeä osa lasten koripalloharrastamista. Kilpaileminen on kiehtovaa, jännittävää ja synnyttää vahvoja tunteita. Terve kilpaileminen tukee lasten kehitystä. Väärin toteutettuna - mm. voittamista keinolla millä hyvänsä - se heikentää lasten itsetuntoa ja intoa liikunnan harrastamiseen. Keskinäisen kilpailun lisäksi koripallo tarjoaa mahdollisuuden yrittää ja oppia turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Parhaimmillaan toiminnassa arvostetaan enemmän henkilökohtaista edistymistä kuin keskinäistä vertailua.

Koripalloharrastuksessa kaikilla lapsilla on mahdollisuus ja oikeus olla voittaja riippumatta ottelun lopputuloksesta. Voittaja yrittää aina parhaansa, keskittyy oppimiseen ja jatkuvaan kehittymiseen, eikä masennu tekemistään virheistä vaan näkee ne mahdollisuutenaan kehittyä. Kaikkien lapsen ympärillä olevien toimijoiden on kannustettava lapsen matkaa voittajaksi.

Haluatko sinä olla mukana tekemässä voittajia?

 

Me koulutamme sinut tehtävääsi!

 

Koulutukseen osallistuminen ei sido vielä mihinkään. Se antaa kuvan, mitä valmentaminen käytännössä tarkoittaa sekä vinkkejä valmentajana toimimiseen. Mukaan ovat tervetulleista kaikki, jotka haluavat olla mukana kehittämässä lasten valmennustoimintaa LePyssä entistä paremmaksi!

Koulutustilaisuuden jälkeen halukkaat voivat ilmoittautua valmentajan mentor-ohjelmaan. Mentor-ohjelmaan valituille valmentajanaluille tehdään henkilökohtainen koulutussuunnitelma, joka sisältää käytännönopastusta ja tukea oman toiminnan kehittämiseksi.

 

Lisätietoja

 

Lisätietoja koulutuksesta antaa Marika Vilanen (marika.vilanen#lepy.fi)