LePyn C-junioreiden toinen SM-sarjaviikonloppu

8.2.2016

Kuva: Kimmo Kataja.
Kuva: Kimmo Kataja.
Kuva: Kimmo Kataja.
Kuva: Kimmo Kataja.
Kuva: Kimmo Kataja.
Kuva: Kimmo Kataja.
Kuva: Kimmo Kataja.
Kuva: Kimmo Kataja.

LePyn C-tytöt ja -pojat suunnistivat toisena SM-sarjaviikonloppunaan länteen: tytöt Forssaan ja pojat Kaarinaan.

LePyn C-tyttöjen SM-sarjataival jatkui sunnuntaina 7.2. Forssa Basketin isännöimällä turnauksella Feeniksin Urheilutalolla Forssassa. Vastaan asettuivat emäntä Forssa Basket Sininen sekä PuHu.

Joukkue joutui lähtemään otteluihin ohuella kokoonpanolla loukaantumisten ja sairastumisten vuoksi. Reissuun pyydettiin mukaan yksi tyttö T04-joukkueesta, ja muutama oman ikäluokan tyttö lähti pelaamaan SM-sarjapelejä oman kolmosdivaripelin sijaan. Pelaajat eivät antaneet sen haitata, vaan kaikki tytöt tulivat otteluihin hyvällä asenteella taistellen.

Aamun FoBa-peli eteni tasaisesti, ja puoliajalle mentiin tasatilanteessa 22-22. Kolmanteen erään tultiin hyvällä sykkeellä, ja johtoasema onnistuttiin säilyttämään pelin loppuun asti. Lopputulos ottelusta Forssa Basket Sininen - LePy 40-46. Ottelussa LePylle kirjattiin viisi onnistunutta kolmen pisteen heittoa!

Päivän toiseen otteluun PuHua vastaan lähdettiin lyhyen tauon jälkeen väsynein ottein. Tulostaulu kertoi puoliajalla karun totuuden, pisteet PuHulle 14-36. Puoliajalla valmentaja onnistui valamaan tyttöihin uskoa omaan tekemiseen, ja kolmas erä menikin LePylle 19-6. Kolmen pisteen takaa-ajoasemasta lähdettiin taistelemaan tärkeistä sarjapisteistä. Tällä kertaa pisteet menivät vastustajalle 57-50, vaikka kaikki keinot otettiin käyttöön. Vastustajan viimeiset viisi pistettä heitettiin vapariviivalta.

Lopputuloksena toisesta SM-turnauksesta oli yhden voiton tuomat 2 pistettä. Se oikeuttaa SM-sarjan B-lohkon toiseen sijaan tasapisten HNMKY Blackin ja Pyrintö Whiten kanssa. Toivottavasti kevään flunssakausi hellittää ennen seuraavaa SM-turnausta, joka pelataan Oulussa 20.3.

C-pojat suunnistivat sunnuntaina SM-peleihin Kaarinaan. Herätys oli aikainen, kun paikalla piti olla jo kello 9. Vastaan olivat tulossa läntisen alueen selkeä ykkösjengi Kaarinan Ura sekä Sykki, jolle oli karsinnoissa dramaattisesti hävitty. Odotukset olivat kuitenkin korkealla. Joukkue on saanut harjoitella viimeiset viikot pääosin terveenä, ja rosteriin oli jälleen nimetty täydet 12 pelimiestä. Pelituntuman puute kuitenkin jännitti, sillä edellisistä kovista peleistä oli vierähtänyt jo kuukausi.

Avausvastustaja oli kotijoukkue Ura Basket. Heti alkulämmittelyssä huomattiin, että isoa poikaa oli vastassa. Joukkue oli selkeästi isoin ja fyysisin vastustaja, joka kotimaassa on kohdattu. Ensimmäinen erä taisteltiin tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen tunnustellessa tilannetta. Jakso meni Uralle 23-19, mutta mitään hätää ei tuntunut olevan. Toisella jaksolla sitten tärähti. Ura alkoi käyttää fyysisyyttään korien läheisyydessä. Korille ajettiin vauhdilla ja voimalla, eikä LePyn puolustus pysynyt perässä. Puolustuskorin alustan isännät sulkivat isännän ottein, eli sinne ei pikkupojilla ollut asiaa. Erän loppulukemat kirjattiin Uralle 10-35. Puoliajalla LePy kävi hakemassa kadonnutta luonnettaan pukukopista valmentaja Jarkon avustuksella. Toisella jaksolla peli olikin jo eri näköistä, ja LePy voitti viimeiset erät. Ottelu oli kuitenkin jo voittajan osalta taputeltu, ja loppulukemat olivat isäntien hyväksi 85-62.

Tunnin breikin jälkeen oli vastassa Sykki, joka kärsi muutamien pelaajien poissaolosta. Taitoa heillä tunnetusti on, mutta kun joukkue koostuu pääosin 2003 syntyneistä pelaajista, ei senteistä ollut rosterissa ylitarjontaa. LePy vei peliä alusta lähtien, hetkittäin jopa näytöstyyliin. Tasaisesti peluuttaen LePy naulasi taululle loppulukemat 84-47. Voiitto lämmitti mieltä, vaikkei varsinaisia riemunpurkauksia nähtykään. Ura oli hienosti järjestänyt pojille ruokailun pelipaikalla, joten kiitos heille siitä. Vatsat täynnä lähdettiin kotiin ja käännettiin katse kohti tulevia kotiturnauksia. LePy taistelee edelleen tosissaan kevään SM-lopputurnauspaikasta.

C-poikien seuraavat SM-sarjaottelut pelataan Karakallion koululla sunnuntaina 20.3. Vastassa ovat tällöin Forssa ja Äänekoski.