LePy esittelee: C-poikien fysiikkavalmentaja Jonna Gillberg

3.3.2016LePyssä toimii useita kymmeniä vapaaehtoisia vanhempia erilaisissa tehtävissä, jotkut kentällä ja toiset kentän ulkopuolella. Esittelemme nyt yhden näistä huipputyypeistä, jotka antavat aikaansa ja osaamistaan joka viikko junioreidemme hyväksi. Lähikuvassa C-poikien juoksu- ja fysiikkavalmentaja Johanna "Jonna" Gillberg.

Moikka Jonna, mitä kuuluu?

  • Kiitos, oikein hyvää. Hauska fysiikkatreeni poikien kanssa takana.

Mitä teet siviilissä?

  • Toimin henkilöstöjohtotehtävissä IT-yrityksessä, ja lisäksi opiskelen mentaalivalmennusta.

Millainen urheilutausta sinulla on?

  • Olen pienestä pitäen harrastanut monenlaisia liikuntalajeja ja kokeillut kaikkea karatesta ratsastukseen. Kuntosalille menin äitini mukana heti kun ikää oli tarpeeksi, ja sitä myötä voimailu vei mukanaan. Kilpailumielessä en ole urheillut, mutta olen kiinnittänyt enemmän huomiota fyysiseen hyvinvointiin ja oikeaoppisiin liikeratoihin. Nykyään käyn salilla 2 - 3 kertaa viikossa ja pyrin tekemään aerobisia harjoituksia pari kertaa viikossa. C-poikien perässä ei enää pysy, jos ei pidä huolta omasta kunnosta!

Miten tulit mukaan LePyn toimintaan?

  • Kun poika aloitti koripalloharrastuksen nelisen vuotta sitten, oli aivan selvää, ettei toimintaa voi olla ilman vapaaehtoistyötä. Näiden vuosien aikana on tapahtunut paljon, ja toiminta on kehittynyt, eikä se varmastikaan olisi ollut mahdollista ilman taustajoukkoja.  Halusin kantaa oman korteni kekoon. Noin puolitoista vuotta sitten oivalsin, että minulla voisi olla annettavaa lenkkien vetämisessä ja fysiikkavalmentajana. Siitä se sitten lähti. Osallistun satunnaisesti myös buffaleipomiseen ja muihin asioihin, joissa koen pystyväni auttamaan, mutta fysiikkatreenien vetäminen on se minun juttuni.

Mikä LePyssä on mielestäsi parasta?

  • LePyssä on mahtava tiimihenki. On hienoa nähdä, että toiminta kehittyy jatkuvasti, eikä LePy ole kangistunut kaavoihin. Ihan parasta on tietenkin, että lapsille ja nuorille korisharrastajille löytyy tällainen hyvän hengen seura, jossa harrastaa tätä hienoa lajia.

Mitä sanoisit vanhemmille, jotka haluaisivat mukaan lapsensa harrastukseen?

  • Rohkeasti mukaan vain! Joukkuejohtajalle tai toiminnanjohtajalle voi aina ilmoittautua, jos tuntuu että voisi osallistua toimintaan joltain kantilta. Lapselle on hyvä antaa tilaa varsinaisessa harrastamisessa, mutta sitä voi tukea osallistumalla LePyn toimintaan. Samalla pääsee näkemään vähän lähempää, mitä kaikkea lapsen harrastus ja seuran toiminta pitää sisällään.