LePyn ja PuHun yhteistyö A-tytöissä jatkuu. Ringside suuntaa katseensa jo uuteen kauteen!

5.4.2016


Valmennuskaksikko Niko Kuusi ja Jussi Syrjänen
Valmennuskaksikko Niko Kuusi ja Jussi Syrjänen

Kaksi pääkaupunkiseudun suurseuraa, LePy ja PuHu, yhdistivät vuosi sitten voimansa tyttökoripallossa. Vuoden toiminnassa ollut yhteistyöjoukkue, Ringside pelasi kaudella 2015 - 2016 A-tyttöjen SM-sarjaa ja saavutti nuorella joukkueellaan enemmän kuin kukaan osasi odottaa. Ensimmäinen vuosi on aina opettelemista, joten nuoren joukkueen menestystavoitteet ovat vasta edessä.

Leppävaaran Pyrintö ry ja PuHu juniorit ry ovat sopineet yhteistyön jatkamisesta vanhimpien tyttöikäluokkien osalta myös kaudella 2016 - 2017. Yhteistyö kahden seuran välillä tarjoaa tavoitteellisille pelaajille mahdollisuuden huippuvalmennukseen kilpailukykyisessä ryhmässä sekä pelaamiseen valtakunnan korkeimmalla tasolla, A-tyttöjen SM-sarjassa.

Taustana yhteistyölle on molempien seurojen pyrkimys vieläkin laadukkaampaan toimintaan. Suomessa tyttöpelaajien määrä niin alueellisella kuin valtakunnankin tasolla on huolestuttavan pieni, mikä johtaa usein siihen, että samassa harjoitusryhmässä harjoittelee pelaajia, joilla on erilainen motivaatiotaso. Kun tavoitteellisesti harjoittelevat pelaajat saadaan yhteen ryhmään laadukkaaseen valmennukseen, voidaan kaikille tarjota paremmat edellytykset motivaation säilymiseen ja oman potentiaalin saavuttamiseen.

Yhteistyön myötä molempien seurojen pelaajamäärä on kasvanut. Kun kilpa- ja harrastetoiminta on eriytetty, pelaajat ovat päässeet valitsemaan itselleen sopivan harjoitustahdin. Niin kilpatavoitteisten kuin harrastepelaajien määrä on kasvanut molemmissa seuroissa. LePy ja PuHu aikovat jatkossakin tarjota valmennusta myös A-ikäisille harrastetasoisesta koripallosta kiinnostuneille tyttöpelaajille.

Yhteistyöjoukkue Ringsiden valmennuksesta tulevalla kaudella vastaavat Jussi Syrjänen ja Niko Kuusi. Syrjänen vastasi joukkueen valmennuksesta myös menneellä kaudella. Niko Kuusi valmensi PuHun B-tyttöjä, joista suuri osa nousee tulevalla kaudella Ringsiden vakiokokoonpanoon. Syrjäsen ja Kuusen yhteistyöllä saadaan tavoitteelliset pelaajat yhteen valtakunnan parhaan valmennuksen alle.

Seurojen välinen yhteistyö laajenee myös ylöspäin. Ringside tekee entistä enemmän yhteistyötä naisten I divisioonajoukkue Puhuttarien kanssa. Osa A-tyttöikäisistä pelaajista tarvitsee jo kovempia otteluita, mikä ratkaistaan luontevasti Ringsiden ja Puhuttarien yhteistyöllä harjoittelussa ja pelaamisessa. Ringside harjoittelee jatkossakin viikoittain kahdesti Vantaalla ja kahdesti Espoossa.

Ensi kauden rakentaminen on nyt vauhdissa. Ringsiden toimintaan ovat tervetulleita kaikki pelaajat, joilla on halu kehittyä omaan huippuunsa ja jotka ovat valmiina tekemään töitä oman sekä joukkueensa kehittymisen eteen. Ringside-joukkueen avoimet harjoitukset järjestetään tiistaina 10.5. klo 19.00 - 20.30 Martinlaakson koululla sekä keskiviikkona 11.5. klo 17.15 - 18.30 Leppävaaran urheiluhallilla. Avoimiin harjoituksiin osallistuminen ei sido pelaajia vielä mihinkään.

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Valmentajat: Jussi Syrjänen 050 544 2098 ja Niko Kuusi  040 574 2232
LePy: Marika Vilanen; marika.vilanen@lepy.fi, 044 567 0777
PuHu: Jorma Kuparinen; jorma.kuparinen@puhujuniorit.fi; 0400 432 372