LePyn miesten joukkueen kausi 2015 - 2016

20.4.2016

Vaikeuksien kautta kohtuulliseen lopputulokseen: näin voisi LePyn miesten joukkueen suoritusta kaudella 2015 – 2016 kai parhaiten kuvailla yhdellä lauseella.

LePyn miehet päätyivät Eteläisen III divisioonan 12-joukkueisessa A-lohkossa sijalle 7. Tätä voi pitää varsin tyydyttävänä saavutuksena, kun otetaan huomioon joukkueen nuorentuminen ja tavallista lukuisammat loukkaantumiset.

Kuusi pelaajaa edellisen kauden joukkueesta ei ollut enää käytettävissä kaudelle 2015 – 2016. Heidän tilalleen joukkueeseen saatiin seitsemän uutta pelaajaa, joista kuusi on 90-luvulla syntyneitä. Tulokkaista vain F.U.T.-taustainen Kaarel Kets on 80-luvun puolella syntynyt.

Ensimmäisen kerran nuoret tulokkaat nähtiin tositoimissa kauden kolmannella kierroksella vierasottelussa sarjan kärkikastia edustavaa Seniorsia vastaan. Tulokkaiden debyytti jäi melko vaisuksi ja teholukemat varsin vaatimattomalle tasolle.

Alku ei siis ollut mitenkään erityisen toiveita herättävä, ja vaikutti jopa siltä, että kaudesta pitää selvitä lähinnä vain vanhempien pelaajien voimin.

Mutta onneksi jo seuraava ottelu osoitti synkimmät ennustelut turhanaikaisiksi. Kotiottelussa vastustajana oli EBT Moving Up. Tämän ottelun LePy voitti 77-67, ja nyt kaikki peliin osallistuneet neljä tulokasta onnistuivat jo hienosti, teholukemat miehekkäästi 0,42 - 0,68. Kaudesta ei ehkä tulisikaan ihan niin haasteellinen kuin aluksi vaikutti.

Syyskausi sujuikin sitten varsin mukiinmenevästi, kuusi voittoa, viisi tappiota, ja sijoitus sarjataulukossa neljäntenä.

Kevätkausi sujui taas, kuten jo niin monta kertaa aiemminkin, syksyä heikommin. Voittoja neljä, tappioita seitsemän. Ja mikä ikävintä, kaikki kuusi kotiottelua hävittiin. Pari tappiota lisää, ja LePy olisi pudonnut Petäjän sijasta nelosdivariin (Faijojen farmiseuraksi). Keväällä jouduttiin pelaamaan harvinaisen lyhyellä joukkueella, kun pahimmillaan kaikki yli 190-senttiset olivat poissa kokoonpanosta.

Yksi kauden kohokohdista oli peli Martinlaaksossa, jossa isäntäjoukkue BC Hukat oli hommannut paikalle kuuluttajan ja maittavan buffetin. Yleisöäkin oli paikalla huomattavasti tavanomaista kolmosdivarimatsia enemmän.

Kaikki ottelut videoitiin tälläkin kaudella, ja kuvamateriaalin perusteella tehtiin taas varsin kattava pelitapahtumien tilastointi. Ja mitäpä nämä tilastot sitten kertovatkaan. No esimerkiksi sen, että yli kymmen kauden veteraani Mikko Eloranta on edelleen joukkueen tuki ja turva, ppg 11.6, rpg 11.7 ja teholukema ennätystä sivuava 0.74.

Said Haji on ensimmäinen 90-luvulla syntynyt pelaaja, joka on yltänyt tehotilastossamme palkintosijalle, pronssia indeksilukemalla 0.41. Tehotilastokisan jaetun kakkosijan veivät nimiinsä kokeneemman kaartin Robin Ranta ja Marko Raatikka.

Tilastot osoittavat myös sen, että jonkinmoinen sukupolven vaihdos saattaisi olla vihdoinkin tekeillä. Esimerkiksi Muhamed Hajin tilastolukemat lähentelivät monessa kategoriassa jo aivan joukkueen kärkeä: 20 ottelua, peliminuutteja 541 eli keskimäärin 27.1 per peli, 204 pistettä eli ppg 10.2, koriin johtaneita syöttöjä toiseksi eniten eli 40 kappaletta, sekä lisäksi ykkössija pallonriistoissa lukemalla 34.

Joukkueen kesken suoritetussa äänestyksessä tsempparipokaalin saajaksi valittiin Mohamed Haji. Erittäin tasaisessa äänestyksessä toiseksi sijoittui Alex  Aladin ja kolmanneksi Joonas Sarasti.

Onnittelut kaikille palkinnonsaajille!

Palkintojenjakotilaisuus pidetään toukokuun alkupuolella järjestettävässä päättäjäisbanketissa.

Lisää infoa joukkueen edesottamuksista netissä osoitteessa vekaran.blogspot.com.