Suomen Koripalloliitto on palkinnut Karl-Erik ”Kalle” Lundstenin elämäntyöstään koripallon hyväksi

21.5.2016

Elämäntyöpalkinto, Kalle Lundsten.
Elämäntyöpalkinto, Kalle Lundsten.

Koripalloliitto palkitsi perjantaina 20.5. pitämässään kauden palkintogaalassaan kauden parhaita. Leppävaaran Pyrinnön Kalle Lundsten palkittiin elämäntyöstään koripallon hyväksi.

Kalle Lundsten on Leppävaaran Pyrinnön kaikkien aikojen merkittävin vaikuttaja. Hän on toiminut seurassa 50-luvulta lähtien. Oman pelaajauransa lisäksi Kalle on valmentanut Leppävaaran Pyrinnössä kaikenikäisiä pelaajia yli 50 vuoden ajan. Kalle on kasvattanut useita sukupolvia koripallon saloihin innostaen erityisesti Suur-Leppävaaran alueella asuvia lapsia ja nuoria urheilemaan. Leppävaaralaiset tuntevat hänet ennen kaikkea nuorten valmentajana. Kalle on varmasti yksi eniten junioreita kasvattanut valmentaja Suomessa ja on mukana valmennuksessa vieläkin. Kallen valmennuksesta ovat saaneet nauttia vuosien saatossa muun muassa Erkki Saaristo, Martti Kuisma, Olli-Pekka Laitila ja Vesa Linnamo.

Valmentamisen lisäksi Kalle on pitänyt myös koko seuraa pystyssä. Kalle Lundsten valittiin 20-vuotiaana seuran hallitukseen, jossa hän on toiminut yhtäjaksoisesti lähes 50 vuoden ajan, ja jossa hän toimii vielä tänäkin päivänä. Lisäksi Kalle on toiminut LePyssä joukkueenjohtajana, rahastonhoitajana, viestintävastaavana, seuran toiminnan oraganisoijana ja valmennuspäällikkönä. Kalle Lundstenin pitkäjänteisen työn ansiosta LePy on tällä hetkellä Suomen vahvimmin kasvava seura. LePy nousi kuluvalla kaudella Suomen neljänneksi suurimmaksi seuraksi ja jatkaa kasvuaan edelleen. Vaikeinakin aikoina Kalle Lundsten on pitänyt leppävaaralaista koripalloa hengissä.

Nyt saadun tunnustuksen lisäksi Karl-Erik Lundsten on palkittu Koripalloliiton pronssisella, hopeisella ja kultaisella ansiomerkeillä vuosien varrella.

LePy kiittää ja onnittelee yli tuhannen jäsenen voimin Kalle Lundstenia. Me olemme ylpeitä sinusta leppävaaralaisen koripallon Grand Old Man, Kalle Lundsten!