LePyn joukkueet Tallinn Nord Cupissa 13.-15.5.

22.5.2016

Ringside voitti pronssia
Ringside voitti pronssia
Turnausvoittaja LePy Pojat 2002
Turnausvoittaja LePy Pojat 2002
Juhlahumua
Juhlahumua
LePyn Tytöt 2004 joukkue sijoittui neljänneksi ja viidenneksi
LePyn Tytöt 2004 joukkue sijoittui neljänneksi ja viidenneksi
LePyn Tytöt 2004 joukkue sijoittui neljänneksi ja viidenneksi
LePyn Tytöt 2004 joukkue sijoittui neljänneksi ja viidenneksi

Viikonloppuna 13.-15.5. pelattiin Tallinnassa Tallin Nord Cup. LePyltä matkaan lähti kuusi joukkuetta. Takasin tultiin kulta- ja pronssimitalin kera.

Ringside taputteli kauden päätökseen Tallinna Nord Cupissa

 

Reissuun lähdettiin perjantaina aamun sarastaessa ensimmäisellä lautalla lahden yli. Aamupalaa nautiskellessa kahden tunnin laivamatka taittui joutuisasti. Perille päästyä majoittumisen jälkeen oli melko nopeasti avausottelun vuoro.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Rapla KK. Ottelun alku näytti melko nopeasti mitä tuleman pitää. Joukkueiden tasoero oli selkeä ja Ringside korjasi helpon avausvoiton turnauksesta lukemin 44-13.

Perjantain iltaottelussa vastaan asettui SBG:n toinen joukkue. SM-sarjan pronssijoukkue osallistui turnaukseen kahdella tasavahvalla joukkueella. Ottelun alussa SBG hallitsi tapahtumia kentällä nostellen helppoja koreja korin alta Ringsiden puolustuksen uinuessa. Toisella puoliajalla Ringside siirtyi paikkapuolustukseen ja heräsi taistelemaan. Ottelun viimeisellä minuutilla Ringside johti kolmella pisteellä. Molemmilla joukkuevirheiden ollessa täynnä pelattiin viimeistä minuuttia pitkään ja hartaasti molempien pakottaen vastustaja vapaaheittoviivalle. Lopputulos ja alkusarjan voitto Ringsidelle lukemin 39-37.

Lauantaina ohjelmassa oli ainoastaan välierä BC Kalev Cramoa vastaan. Ottelu oli merkitty alkavaksi 16.00 joten aamupalan jälkeen päivä kului kaupungilla shoppailun merkeissä.

Kentälle päästyä Ringside aloitti ottelun taistellen, mutta melko nopeasti vastustaja näytti mikä on Viron kärjen taso tällä hetkellä latoen taululle tylyt loppulukemat 46-21.

Välierä tappion harmitus huudeltiin majoitushotellilla olleessa kylpylässä nopeasti pois ja aloitettiin valmistautuminen pronssiotteluun SBG:n toista joukkuetta vastaan. Illan aikana pelaajat pääsivät vielä opettamaan joukkueen staffille miten korttia kuuluu pelata.

Sunnuntain ainoat ottelu pronssista pelattiin tasaisissa merkeissä. Läpi ottelun mentiin muutaman pisteen erolla jännityksen säilyessä loppuun asti. Ylösheitolla alkavalle ja sudden death tyyppiselle jatkoajalle siirryttäessä odotukset olivat lyhyestä taistosta. SBG sai ensimmäisen hyökkäyksen päätteeksi laadukkaan heiton, joka tällä kertaa Ringsiden onneksi meni ohi. Omassa ensimmäisessä hyökkäyksessään Ringside menetti pallon ja taas puolustettiin. SBG:n hyökkäys tuotti virheen ja käveltiin vapariviivalle. Molemmat ohi ja taas mentiin. Myös Ringside pääsi omassa hyökkäyksessään vapariviivalle. Molemmat ohi. Hyvän turnauksen ja erinomaisen pronssiottelun pelannut Vilma Mähönen korjasi kuitenkin levypallosta pallon koriin ja Ringside pääsi juhlistamaan pronssimitalia lopputuloksen ollessa 29-27.

Järjestäjien toimesta valittiin turnauksen MVP pelaaja. Ringsidesta palkittiin Sanni Okkonen.

Joukkueen turnausvahvuuteen kauden aikana pelanneiden lisäksi oli pyydetty LePyn B-tytöistä Noora Löytömäki ja C-tytöistä Sini. Näin ollen joukkueen kokoonpano turnauksessa oli: Sanni Okkonen, Katariina Kähkönen, Heli Kukkurainen, Alexa Huhtala, Sini Mäkelä, Noora Löytömäki, Venla Mäkelä ja Vilma Mähönen. Sairastupalaisista turnauksen humusta oli nauttimassa Emerita Mashaire ja Riina Pesonen.

Turnaus oli erinomaisissa olosuhteissa huipputuomareilla höystetty ja kaikki toimi loistavasti. Ringside suosittelee.

 

C-poikien kilparyhmä päätti kautensa Tallinnan turnaukseen

 

Koska turnaukseen oli saatu sovittua myös yksi haastajasarja, matkaan lähdettiin perjantai aamuna Tallinkilla peräti kolmen joukkueen voimin. Osa vanhemmista pelaajista lähti jo viidenteen ulkomaanturnaukseensa, toisaalta moni nuorempi oli ensi kertaa joukkueen mukana kotimaan ulkopuolella.

Turnauksen tavoitteena oli saada kansainvälisiä pelejä, kuitenkin ilman edellisen viikonlopun lopputurnausten tulospaineita. Kokoonpanoja oli myös hieman muokattu, jotta jälleen uusille pelaajille saataisiin peliaikaa ja vastuuta.

Pojat 2002 haastajasarjan joukkue oli koottu sekä -02 että -03 syntyneistä pojista. Muista suomalaisista oli sarjaan ilmoittautunut ainoastaan Namika Lahti. Valitettavasti paikallisille joukkueille ei termi 'haastajasarja' ollut tuttu, joten sarjaan tuotiin valtakunnan korkeimmalla tasolla pärjääviä joukkueita. LePylle ei sarjassa voittoja kertynyt, mutta kokemusta kovista peleistä sitäkin enemmän. Koska sunnuntaille ei mitalipelejä ollut tarjolla, vietti joukkue sen ansaitusti Kalev Spassa.

Pojat 2003 oli kerännyt rosteriinsa ikäluokan ykköspyssyt, jotka kauden aikana ovat pelanneet vanhempien mukana. Alkulohkossa kohdattiin kovat DSN Riga ja Rakvere Tarvas. Kova taistelu ei riittänyt voittoihin, vaikka varsinkin Riga matsi oli joukkueen kaikkien aikojen parhaita pelejä. Sijoituspeleissä napattiin kuitenkin kaksi voittoa, kruununa viimeisen matsin jatkoaikavoitto turnauksen isäntäjoukkueesta. Valmennus piti turnausta erittäin onnistuneena ensikosketuksena koviin kansainvälisiin peleihin.

Pojat 2002 lähti matkaan ilman suuria odotuksia. Edellisen viikonlopun SM-turnauksen jälkeen oli pidetty harjoitustaukoa, koska monilla pelaajilla oli kolmen peräkkäisen korisviikonlopun putki päällä. Voimia pitäisi riittää vielä All Stars leirillekin.

Mikäli joku toivoi leppoisaa kevätturnausta, joutui pettymään pahasti. Jo ensimmäinen peli paikallista Spordiklubi Rimiä vastaan oli todella tiukka, ja ratkesi vasta viime minuutilla. Perjantai iltapäivällä tuli vastaan kuluneella kaudella EYBL-liigaa dominoinut BC Raplamaa. Raplamaa oli isokokoinen ja aggressiivinen joukkue, joka luotti puolustuksessaan koko kentän prässiin. LePy kuitenkin nöyryytti Raplamaan puolustusta kerta toisensa jälkeen tekemällä helppoja koreja nopeista hyökkäyksistä. LePy voitti ottelun 25 pisteellä.

Lauantaina kohdattiin olympiavoittaja Tiit Sokkin valmentama joukkue. Peli-ilme oli edelleen hyvä, ja tasaisella peluutuksella haettiin 15 pisteen voitto. Illalla koettiin turnauksen ainoa tappio, kun LePy hävisi Pietarilaiselle EYBL-joukkueelle Centralnajalle 5 pistettä. Tappio ei oikeastaan kirvellyt, koska kummatkin joukkueet pelasivat niin hyvää koripalloa, ettei tapahtuma jättänyt yhtään katsojaa kylmäksi. Sunnuntaina käytiin vielä kylvettämässä latvialainen Valmiera, joka taipui lopulta 13 pisteellä. Joukkueen viimeiseksi koriksi kutospallolla jäi Ossin naulaama kolkki viime minuutilla. Ottelun päättyessä pärähti Queenin We are the Champions soimaan hallissa, ja pojat pääsivät juhlimaan kautta aikain ensimmäistä turnausvoittoaan.

Kaiken kruununa LePyn Robin Pihlström valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Turnauksesta jäi kokonaisuudessaan hyvä maku, hieno turnaus tavoitteellisten joukkueiden kauden päätökseksi. Erityisesti saliolosuhteet ja tuomaritoiminta olivat ammattimaisella tasolla, aivan eri luokkaa kuin kotimaan turnauksissa. Myös kaikki käytännön järjestelyt sujuivat vähintäänkin mallikkaasti. Suosittelemme lämpimästi.

 

Tytöt 2004 joukkue päätti mini-aikakautensa Tallinnassa

 

T04 tytöt lähtivät Tallinnaan viimeiselle yhteiselle turnausreissulle kahdella joukkueella, joista toisessa oli I-divisioonassa pelanneita tyttöjä ja toisessa enimmäkseen II-divisioonan tyttöjä.

Tallinnan laivaan lastattiin 19 iloista ja energistä tyttöä sekä huoltajat ja valmentajat. Heti menomatkalla valmentajat antoivat tytöille ryhmätehtäväksi suunnitella yhteinen joukkuehuuto tai tanssi, joka esitetään aina pelien päätteeksi.

Majoituimme kolme yötä Viru hotellissa, jossa tytöt jakautuivat omien toiveiden mukaisesti 4 hengen huoneisiin. Kaikki pelit pelattiin Öismäen urheiluhallissa, joka lämpeni aurinkoisella säällä lähes trooppisiin lukemiin.

Molemmat joukkueet kokivat voittoja ja tappioita, onnistumisia ja pettymyksiä. LePy Orange paransi peliään loppua kohti ja saavuttivat viidennen sijan. LePyn toinen joukkue sen sijaan aloitti voitokkaasti, rutisti mahtavan jatkoaika voiton mutta hieman väsähti loppua kohti saavuttaen kuitenkin ansaitun neljännen sijan.

Viikonlopun aikana kannustamassa oli usean perheen vanhempia ja vastassa oli joukkueita Virosta, Valko-Venäjältä ja jopa Espoosta. Reissun aikana tytöt osoittivat sitkeyttä, pienistä loukkaantumisista huolimatta kaikki pystyivät pelaamaan loppuun saakka, sekä itsenäisyyttä aikataulujen ja omista tavaroista huolehtimisen suhteen. Jännitystäkin haettiin hotellin käytäviltä illalla ja myös Euroviisujen kisakatsomot perustettiin. Mahtava ja ikimuistoinen reissu kaikille mukana olleille. Käytännön järjestelyt sujuivat luontevasti, kun mukanamme oli ihka oma virolainen huoltaja oppaamme.

Paluumatkalla laivassa kokoonnuttiin vielä purkamaan turnauksen ilot ja surut läpi sekä täytettiin vatsamme Burger Kingin herkuilla. Kotiin palasi väsyneitä mutta onnellisia tyttöjä.

Lisää tuloksia ja kuvia turnauksesta löydät: www.tallinnnordcup.eu