Pojat -02 Latviassa BBBL avauksessa

15.11.2016

LePy kohtasi Keizarmezsin kentällä BC Tartun, Keilan, Viimsin, TTU:n ja Tapiolan Hongan.
LePy kohtasi Keizarmezsin kentällä BC Tartun, Keilan, Viimsin, TTU:n ja Tapiolan Hongan.

BBBL -sarjan ensimmäinen turnausmatka suuntautui Riikaan.

LePyn 2002 syntyneetB- pojat pelaavat tällä kaudella Baltic Boys Basketball League –sarjaa. Sarjaan osallistuu joukkueita Virosta, Latviasta ja Liettuasta – Suomesta mukana on LePyn lisäksi Tapiolan Honka. Sarja koostuu neljästä turnauksesta, joissa pelataan aina kolmen päivän aikana viisi ottelua. Pelipaikat vaihtelevat eri Baltian maiden välillä.

Joukkue on osallistunut vuosittain ulkomaisiin turnauksiin, joista hienoimpina saavutuksina hopea Scania Cupista sekä Tallinn Nord Cupin mestaruus. Vanhemmissa juniori-ikäluokissa turnausten mielekkyys kuitenkin vähenee, koska monet parhaat joukkueet eivät enää osallistu yksittäisiin turnauksiin kauden aikana. Näin ollen BBBL -sarjaan osallistuminen oli luonnollinen valinta joukkueen kehityksen kannalta.

Ensimmäinen matka suuntautui päättyneenä viikonloppuna Riikaan. Matkaan lähdettiin torstaiaamuna tuttujen vihreävalkoisten kilpakumppaneiden kanssa. Honka on pelannut sarjaa ennenkin, joten heidän neuvoistaan on ollut mahtava apu projektia suunniteltaessa. Myös Summahallin isäntä Villu Kask on ollut hienosti apuna hoitaen Baltian puolen logistiikkasuunnittelun.

Torstain ollessa matkapäivä, saavuttiin Ķeizarmežsin urheilukeskukseen vasta illansuussa. Illalla ehdittiin vain ruokailla, tehdä pikku kävelylenkki iltapalaostoksille ja painua pehkuihin. Koska noin 48 tunnissa pelataan viisi ottelua, ei turnauksiin voi juuri sisällyttää vapaa-ajan ohjelmaa. Käytännössä kaikki vapaa-aika käytetään tankkaukseen, lepoon ja kehonhuoltoon.

Perjantaina päästiin sitten pelaamisen makuun. Heti huomattiin, että ottelutapahtumat ovat laadukkaasti järjestettyjä. Otteluissa on mm. ammattituomarit, live-tilastointi, josta kotiin jääneet vanhemmat kiittivät, sekä sairaahoitohenkilökunta paikalla kaikissa matseissa loukkaantumisten varalta.

Baltian kärkijoukkueet pelaavat kovaa. Kaikki sen tietävät, mutta silti se pitää itse kokea. Tuomarilinja on myös täysin erilainen kuin Suomessa, fyysinen kontakti sallitaan aivan eri tavalla. Tämän tilanteen toteamiseen LePyllä meni kaksi matsia. BC Tartu ja Keila KK veivät voiton fyysisellä pelillä, jossa ei keinoja kaihdettu. Taidoissa ei jääty jälkeen, kovuudessa kyllä. Näistä reilun 10 pisteen tappiot.

Lauantai aamuna tuli vastaan turnauksen ehkäpä paras joukkue KK Viimsi. Oranssit paransivat otteitaan, mutta tällä kertaa tasoeroa oli liikaa. Lopputulos -18.

Iltapäivällä kentälle marssi sitten sisuuntunut joukkue, joka sai vastaansa virolaisen TTU:n. Ensi kertaa oltiin korin alla vahvempi joukkue. LePy pussittikin maalatulta alueelta peräti 47 pistettä. Lopputulos 62-44. Ansaittua voittoa juhlittiin hillitysti. Voiton kunniaksi joukkueenjohtaja oli kuitenkin tilannut pojille hotellin ravintolasta hieman parempaa iltapalaa, jonka pojat ottivat ilolla vastaan.

Sunnuntaina kohdattiin vielä matkakumppani Honka. Väsynyt joukkue pelasi väsyneen pelin, josta ei jäänyt kotiin kerrottavaa. Tappio kirjattiin 27-48.

Ruokailun jälkeen lähdettiin kotimatkalle. Viimeinen peli tunnuttiin unohdetun, eikä sitä enää murehdittu. Bussissa musiikki soi, ja joukkueet kaveerasivat hienosti keskenään. Pientä ansaittua piikkiä lopputuloksesta saattoi toki lentää.

Reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut. Joukkue sai kokemusta pelaamisesta tällä tasolla, tuomarilinjasta, rasituksen käsittelystä ja monesta muusta pienestä mutta tärkeästä asiasta. Myös joukkueenjohdolle matka oli avartava. Vaikka kaikki ei ehkä ole uutta ja kiiltävää, koriskulttuuri on Riikassa vielä hiukan Leppävaaraa edellä!

Turnauksessa pelasivat:

Hugo Gillberg

Elias Kataja

Antti Leino

Jere Leppänen

Otto Mäkelä

Ossi Nurmi

Jens Nylund

Robin Pihlström

Santtu Still

Axel Talonpoika

 

Valmentaja: Jarkko Pokkinen

Joukkueenjohtaja: Tero Mäkelä