Tunnelmia ja tilastoja miesten joukkueen syyskaudesta

5.1.2017
Miesten joukkue pelasi syyskaudella yhteensä 11 ottelua, joista kuusi päättyi LePyn voittoon.

LePyn miesten joukkue lähti uuteen vuoteen eteläisen 3.divisioonan A-lohkon keskikastissa. Vuoden ensimmäinen ottelu EBT:tä vastaan päättyi LePyn voittoon lukemin 66-51.

Miehet ovat nyt yhdeksän ja puoli kautta kolmosdivaria yhtäjaksoisesti pelailtuaan voittaneet 55 prosenttia otteluistaan. Sijoitukset vuosittain ovat vaihdelleet siten, että parhaimmillaan ollaan kauden lopussa päädytty kakkossijalle ja huonoimmillaan sijalle yhdeksän.

Yhdeksän kauden loppusijoituksien keskiarvo on 5,2. Todella keskinkertainen kolmosdivariporukka siis, mutta tämähän puolestaan edesauttaa sitä mukavaa seikkaa, että ottelut ovat sitten useimmiten tiukkoja ja jännittäviä. Ajoittain miesten joukkue yllättää jopa kärkipään porukoita, mutta toisaalta taas muutamaan otteeseen turpiin on tullut sarjan jumbojoukkueiltakin.

Yhteinen tekijä kolmosen kärkiporukoissa näyttää olevan se, että niillä on lähes poikkeuksetta miehistössään vanhoja liiga- tai ykkösdivisioonapelureita. Pelkkiä perus alasarjapelaajia omaavat joukkueet jäävät helposti sarjan keskikastiin tai häntäpään valvojiksi.

Miesten joukkueen tuki ja turva on jälleen kerran ollut Mikko Eloranta. Tämä primus-motor-alma-mater-pater-noster-sveitsiläinen-monitoimilinkkari keikkuu taas tehotilastojen kärjessä erinomaisella indeksilukemallaan 0,73. Loistavana adjutanttina on toiminut Jussi Kilpelä, teholukema 0,70.

Kolmannella sijalla tehotilastoissa on ehkä pitkän uransa parasta kautta pelaava Antti Karppinen. Hän on kautta vuosien ollut erityisen kova levypallopelaaja, mutta nyt on tullut onnistumisia enemmissä määrin myös pelin muilla osa-alueilla.

Nuorimmat pelaajat Alex Aladin, Joonas Sulonen, Tuure Manninen ja Roi Nasib ovat saaneet jo melkoisesti vastuuta, ja ovatkin hoitaneet osuutensa oikein hyvin. Eniten peliaikaa on kertynyt Tuurelle (193 minuuttia) ja Roille (186).  Nuorisoketjun Said Haji ei ole valitettavasti ehtinyt syksyllä kuin yhteen peliin, mutta siinäkin hän ehti jo näyttää olevansa edelleen kovassa kunnossa nappaamalla muun muassa kymmenen levypalloa.

 

Joukkueen tilastokärjet syyskaudelta pelitapahtumittain:

 

- pisteet: Ilari Heino, 98

- onnistuneet kakkoset: Mikko Eloranta, 30

- onnistuneet kolmoset: Ilari Heino, 23

- heittoprosentti: Jussi Kilpelä, 42

- onnistuneet vaparit: Jussi Kilpelä ja Nikke Rantio, 14

- levypallot: Mikko Eloranta, 101

- heitontorjunnat: Nikke Rantio, 11

- koriin johtaneet syötöt: Jussi Kilpelä, 21

- pallonriistot: Marko Raatikka, 21

- peliminuutit: Ilari Heino ja Mikko Eloranta, 203

 

Miesten seuraava kotipeli pelataan lauantaina 14.1. Leppävaaran urheiluhallilla klo 12.15. Tervetuloa!

Lisää infoa miesten peleistä löytyy nettiosoitteesta vekaran.blogspot.fi

Vanhempia tilastoja löytyy osoitteesta goo.gl/photos/LmwAfmGJR5TruYBy9