LePyn C-tytöt harraste ja Pojat 2007 Eteläisen alueen kolmosdivarin mestareita!

12.4.2017

Tuore mestari C-tyttöjen harrastejoukkue.
Tuore mestari C-tyttöjen harrastejoukkue.
Pojat 2007 joukkue voitti myös kultaa.
Pojat 2007 joukkue voitti myös kultaa.
LePyn A-pojat voittivat pronssia.
LePyn A-pojat voittivat pronssia.
LePyn B-poikien harrastejoukkue voitti myös pronssia.
LePyn B-poikien harrastejoukkue voitti myös pronssia.

LePyn joukkueet Pojat 2007 ja C-tytöt harraste ottivat viikonloppuna kultaa eteläisen alueen 3. divarin aluefinaaleissa. LePyn A-pojat ja B-poikien harrastejoukkue voitti pronssia. LePy onnittelee lämpimästi tuoreita mitalisteja!

LePyn pojat ottivat Final Fourin omiin nimiinsä varmoin ottein ensin välierässä Klaukkalasta ja sitten loppuottelussa Rekolan urheilijoista. Poikien joukkue on urakoinut tänä keväänä useammassa sarjassa ja joukkueella onkin edessä vielä hienosti sekä P07 1. divisioonan että P06 2. divisioonan aluefinaalit. Tsemppiä koitoksiin sekä pojille että joukkueen valmentajille Sander Stahl, Miikka Hyytiäinen ja Anssi Lauha.

CT harrasteelle paikka Final Fourissa tuli korieron turvin, mutta LePyn tytöt olivat osoittaneet tiikerimäistä voitontahtoa ja mahtavaa joukkuehenkeä jo kauden aikana, joten etukäteisspekulaatioissa LePyn uskottiin kykenevän vaikka mestaruuteen asti.

Lauantaiaamun välierä runkosarjan voittajaa PuHua vastaan oli todellinen trilleri, jossa pisteitä ja virheitä kertyi latautuneille joukkueelle tasatahtiin. Yleisö eli mukana ja loppusekunneilla tunnelma oli katossa, kun peliä ratkaistiin täysien joukkuevirhetilien johdosta vapariviivalta kentän molemmissa päädyissä. LePy otti lopulta voiton pienimmällä mahdollisella marginaalilla 57-58. Sunnuntain loppuottelussa vastaan tuli EBT. LePy osoitti valtavaa tahtoa ja itsevarmuutta, joten ottelu kääntyi asteittain LePyn nimiin ja lopulta voitto tuli selvin numeroin 54-44.

C-tyttöjen harrastejoukkueeseen kuuluu 13 iloista tyttöä, valmentajat Niko Kirjonen ja Nella Helminen sekä joukkueenjohtaja Saija Koste. Teemu Ketola vastaa koko C-tyttöjen ikäluokan toiminnasta ja yhteistyötä kilpa- ja harrastejoukkueiden kesken tehdäänkin eri muodoissa. Harrastejoukkue treenaa kahdesti viikossa ja treeniaktiivisuus on todella korkealla tasolla. Mistään satunnaisesta höntsäkoriksesta ei siis ole kyse, vaan koripallo lohkaisee tyttöjen vapaa-ajasta merkittävän osan. Nämä tytöt eivät halua panostaa kilpakorikseen asti, jossa treenejä on neljä kertaa viikossa, mutta he haluavat kantaa kortensa kekoon oman joukkueensa kehittymisessä ja se näkyy otteissa pelikentällä.

Mitaliviikonlopun jälkeenkin on jotain mitä odottaa: toukokuussa on vielä tiedossa reissu Viron Rakvereen. Matka toteutetaan yhdessä C-tyttöjen kilpajoukkueen kanssa eli mukana ovat pienistä tytöistä asti yhdessä pelanneet ikäluokat T03 ja T04 kokonaisuudessaan. Reissun jälkeen katse kääntyykin jo ensi kauteen, jossa osa C-tytöistä siirtyy B-tyttöjen nuorempaan ikäluokkaan.

LePy ottaa kaikkiin ikäluokkiin lisää pelaajia ja isommissa ikäluokissa panostus sekä kilpa- että harrastetoimintaan on osoittautunut todella toimivaksi ratkaisuksi. Jos siis pallo pysyy hyppysissä ja hyvätasoinen harrastetoiminta kiinnostaa, katso nettisivuilta www.lepy.fi oikean ikäluokan tiedot ja hyppää mukaan!