LePyn 2006 tytöille kultaa JBT-turnauksesta

16.5.2017


Vuonna 2006 syntyneet tytöt kävivät äitienpäiväviikonloppuna kisaamassa Turun JBT turnauksessa. Kilpasarja alkoi lupaavalla voitolla Ura Basketista 31-42 perjantai-iltana ja positiivinen pelivire jatkui lauantai aamulla.

Ensin kaatui Sykki 19-62 numeroin ja sitten Catz myös yhtä selvin lukemin 60-19. Lauantai oli pitkä päivä ja jatkui vielä kolmannella ottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan. Tamperelaiset ottivat tytöiltä luulot pois heti kättelyssä taitavalla ja nopealla pelitavallaan. Jokainen tilaisuus katkoa peliä hyödynnettiin ja hyökkäyksiin lähdettiin nopeasti. Lepyn tytöillä taisi jo usko loppua ensimmäisessä erässä, mutta toiseen erään valmentaja Sander sai uskoa valettua tyttöihin. Toinen erä olikin jo paljon tasaisempi ja osoitti, että koripallo on paitsi taitolaji, myös tahtolaji. Peli päättyi lopulta lukemiin 36-56 Tamperelaisille ja alkusarjan kakkossija LePylle.

Huoltajat Soili ja Päivi paikkasivat kuitenkin pelaajien henkiset haavat hienosti ja ruokkivat väsyneet pelaajat illalla. Osa kävi vähän kisadiskon tunnelmaakin haistelemassa, mutta kaikki päätyivät petiin kuitenkin ajoissa. Urheilemaanhan Turkuun asti oltiin tultu. Hyvin nukutun yön ja valmentajan viisaiden neuvojen ja taktisten opetusten jälkeen oltiinkin tervettä itseluottamusta uhkuen valmiita seuraavan päivän finaaliotteluun ja tietysti vahvasti revanssihengessä.

Peli alkoi kuitenkin Tampereen Pyrinnön komennuksessa ja parhaimmillaan he johtivatkin jo 7 pisteellä. Tytöt eivät tätä hätkähtäneet ja Lepyn nousu alkoikin jo ensimmäisten vaihtojen jälkeen. Penkillä kuunneltiin korva tarkkana valmentajan ohjeita ja neuvoja noudatettiin kentällä. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen olikin jo tasan 17-17.

Usko voittoon eli vahvana ja jokainen tyttö antoi toisessa erässä kaikkensa. Piste pisteeltä ja kori korilta ero rupesi kasvamaan. Valmentaja Sanderin rauhallinen ääni kuului tasaisesti penkiltä ja Pirjo kävi kuvioita tyttöjen kanssa läpi. Kaikesta saattoi päätellä, että nyt oltiin tosissaan. Yleisökin kävi kovaa kannustuskisaa näyttämösyvennyksessä oman joukkueensa puolesta. Toivottavasti tässäkin otettiin voitto kotiin, vaikka siitä ei mitaleja jaettukaan. Lopulta peli päättyi vastaansanomattomasti Lepyn tyttöjen ylivoimaisen tahtotilan tuomalla lujalla päättäväisyydellä numeroihin 31-39.

Kotiin saapuikin iloinen ja väsynyt joukko mitalit kaulassa ja pokaali mukana. Hienoa tytöt!