Ringside Naisten divarissa – jotain uutta, jotain vanhaa, paljon sinivalkoista

2.10.2018

Ringside lähtee lokakuun puolivälissä alkavaan Naisten I divisioonaan tutulla rungolla. Joukkuetta on kuitenkin vahvistettu uusilla nuorilla pelaajilla. Nuoria pelaajia on kasvanut runsaasti yhteistyöseurojen, eli LePyn ja PuHun, juniorimyllyistä. Myös kokonaan uusia kasvoja on liittynyt joukkueeseen.

Viime kaudella koko sarjan kovimpia tilastolukemia tehnyt Laura Vatanen jatkaa uraansa Ringsiden riveissä. Laura tuo joukkueeseen myös roppakaupalla kokemusta. 

Laura lähtee uuteen kauteen tyytyväisenä hyvin sujuneen kesätreenikauden jälkeen: ”Erittäin hyvällä mielellä kauteen olen ja olemme lähdössä. Erityisesti junnut ovat treenanneet kesällä todella ahkerasti ja tuntuu, että valmiustaso on meillä parempi kuin viime vuonna. Uunituore alle 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjapaikkakin varmasti auttaa henkisessä valmistautumisessa meitä kaikkia. Itsekin olen onnistunut treenaamaan fysiikkaa hyvin ja treenaamista häiritseviltä vammoilta on vältytty. Hieman jännittää miten onnistun yhteensovittamaan poikkeuksellisen kiireisen syksyn töissä, kotikuviot pikkutyyppeineen ja pallopelit, mutta eiköhän se jollakin keinolla onnistu, kun on ennenkin onnistunut. Lapset onneksi viihtyvät harkoissa mukana, joten heitä nähdään kentän laidalla jatkossakin.”  

Laura kertoo, että odotukset uudelle kaudelle ovat korkealla: ”Toivoisin näkeväni nousujohteista kehittymistä, yhdessä harjoiteltujen kuvioiden kautta syntyviä onnistumisia joukkueena ja pelillisiä oivalluksia lisääntyvissä määrin. Armotonta puolustusmentaliteettia totta kai myös!” 

Oman roolinsa joukkueessa Laura näkee erityisesti esimerkkinä, jonka kautta hän voi auttaa nuorempia pelikavereita löytämään pelillisiä oivalluksia ja oikeat pelaajat pelitilanteissa: ”Toivoisin myös, että esimerkilläni toisin joukkueeseen lisää kovuutta ja periksiantamatonta taistelutahtoa jokaiseen tilanteeseen. Ajattelisin, että isossa kuvassa oleellisin osa roolistani on pyrkiä välittämään kokemuksen tuomia oppeja junnuille. Itselleni asettamani pelilliset tavoitteet ovat toki myös korkealla. Tavoitteellisesti aina pitäisi pyrkiä päihittämään vähintään edellisen kauden suoritustaso, mieluummin tietenkin kaikki aiemmat. Niitä onkin jo takana muutama”, Laura päättää. 

Lauran lisäksi kovaa jälkeä korin alla tekevä nuori Katariina Kähkönen jatkaa myös sinivalkoisessa peliasussa. Samoin laiturin tontilla nähdään edelleen tehokkaasti operoivat Essi Lyytikäinen ja Emerita Mashaire. Myös takakentällä vastustajien elämää vaikeaksi tekemässä nähdään viime kaudelta tuttuja kasvoja. Takamiehen tonteilla jatkavat Veera Kesänen ja Miisa Pylkkänen sekä myös alle 19-vuotiaissa tytöissä pelaavat Venla Mäkelä ja Wilma Lindqvist. 

Viime kaudella Ringsidea alle 19-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallisessa I divisioonassa edustaneista pelaajista täksi kaudeksi naisten rinkiin ovat nousseet Johanna Räty, Vilja Laitakari ja Minea Takala. He jatkavat kaikki myös Ringsiden U19-joukkueessa 

Uutta verta Ringsideen tuovat Orimattilan Jymystä siirtyvä Maija Kuisma ja Tapiolan Hongasta tuleva Cia Eklöf. Maija ja Cia pelaavat Naisten I divisioonan lisäksi myös Ringsiden juniorisarjoja pelaavissa joukkueissa. 

Maijalle uuden joukkueen etsiminen tuli ajankohtaiseksi, kun omalla paikkakunnalla ei enää saatu kasaan kilpailukykyistä joukkuetta: ” Mietin erilaisia vaihtoehtoja ja Ringside oli niistä paras. Joukkue, jossa oli treenimotivaatiota, hyvät valmentajat ja välimatka treeneihin ei ollut niin pitkä, että olisi pitänyt muuttaa.” 

Maija odottaa alkavalta kaudelta paljon hyviä ja tasaisia otteluja: ”Uskon, että voimme pärjätä hyvin tulevalla kaudella. Itse tuon joukkueeseen vauhtia ja energiaa. Omana tavoitteenani on pelata mahdollisimman hyvin ja kehittyä pelaajana erityisesti hyökkäyspäässä.” 

Ringside-yhteistyössä mukana olevien seurojen juniorijoukkueista Ringsiden naisten ryhmään ovat nousseet Emilia Hulst, Meri Kanerva, Sini Kanerva, Elina Mäntynen, Emmi Nyqvist, Ella Rouvinen ja Ida Räty. Nämä joukkueen nuorimmat pelaajat pelaavat kaikki myös alle 17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa.  

Ringsiden päävalmentajana jatkaa Jussi Syrjänen. Hän kuvailee joukkueen peluutusta ja nuorten pelaajien roolia joukkueessa: ”Joukkueessa on viisi aikuisikäistä ja loput juniori-ikäisiä. Luonnollisesti juniorit pelaavat paljon. Ringside lähtee voittamaan jokaista ottelua mutta tämän ohella Ringsiden tavoite on junioripelaajien kehittäminen. Aivan nuorimmistakin pelaajista ainakin osa tekee alkavalla kaudella debyyttinsä naisten tasolla, kunhan harjoittelu jatkuu yhtä hyvänä ja keskittyneenä.” 

Syrjäsen ohella joukkueen valmennustiimissä jatkaa viime kaudelta tuttu Nigel Moore. Täksi kaudeksi mukaan Ringsiden valmennukseen palaa myös Niko Kuusi ja uutena kasvona Ringsiden penkin päähän on tullut Marileena Minkkinen.  

PuHu Juniorien toiminnanjohtaja Jorma Kuparinen on varsin tyytyväinen yhteistyöhön Ringsiden puitteissa. ”Ringside-yhteistyön neljäs kausi on starttaamassa. Yhteistyö on kehittynyt koko ajan parempaan suuntaan ja nyt se näyttää jo hyvin paljon siltä, mitä on tavoiteltukin. Pystymme Ringsiden avulla tarjoamaan kaikille A-ikäisille pelaajille sopivan tasoisen harjoitusryhmän ja sopivan tasoisia pelejä sekä mahdollisuuden nousta aina naisten toiseksi korkeimmalle sarjatasolle asti. 

Erityisen ilahduttavaa on nähdä, että pelaajat selvästi tuntevat nyt olevansa “ringsidelaisia”. Enää ei mietitä, kuka on LePy-taustainen ja kuka on PuHu-taustainen, vaan ollaan yhtä joukkuetta. 

Koossa on hieno joukkue ja loistava valmennustiimi, joten voidaan odottaa, että kauden aikana moni pelaaja tulee ottamaan taas isoja harppauksia urallaan eteenpäin”, Kuparinen kuvaa yhteistyötä ja sen tuomia mahdollisuuksia. 

LePyn toiminnanjohtaja Marika Vilanen on Kuparisen tapaan erittäin tyytyväinen Ringside-yhteistyöhön: ”Ringside tarjoaa nyt kaikille tavoitteellisesta toiminnasta kiinnostuneille mahdollisuuden harjoitella ammattimaisesti ja pelata valtakunnallisia sarjoja U17- ja U19-ikäluokissa sekä naisten I divisioonassa. Naisten I divisioonapaikka on lahjakkaimmille tyttöjunioreille loistava porras eteenpäin, mikäli motivaatiota isommille kentille riittää.  

LePyn junioreille Ringsiden 30 pelaajan upea joukko luo myös hienoja esikuvia. Alkavalla kaudella rikotaan varmasti katsojaennätyksiä, kun LePyn ja PuHun juniorit täyttävät katsomot Ringsiden kotiotteluissa Leppävaarassa ja Martinlaaksossa”, Vilanen kehuu nuorten koripalloilijoiden Ringsiden kautta saamia mahdollisuuksia. 

Naisten I divisioona starttaa lokakuun puolivälissä. Ensimmäisessä pelissään Ringside matkaa sunnuntaina14.10. Turkuun Riennon vieraaksi. Ensimmäinen kotipeli pelataan Leppävaaran liikuntahallilla sunnuntaina 21.10. alkaen klo 17.30, jolloin vastaan tulee Tampereen Pyrintö. Heti seuraavalla kierroksella, eli viikkoa myöhemmin, sunnuntaina 28.10. klo 17.00 Ringside pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa toisella kotiparketillaan, eli Martinlaakson koulussa. 

Ringsiden asioista pysyt parhaiten selvillä seuraamalla Ringisidea Facebookissa ja Instagramissa

https://www.facebook.com/ringsidebasket/

https://www.instagram.com/ringside_basket/