Oranssi perhe -rahasto

Leppävaaran Pyrintö ry

Leppävaaran Pyrintö eli LePy on espoolainen koripalloseura, joka liikuttaa lähes tuhatta koripalloilevaa lasta ja nuorta.

LePy on Olympiakomitean Tähtiseura. Seura on palkittu vuosina 2018 ja 2022 Suomen Koripalloliiton Pikkusudet-palkinnolla vuoden kasvattajaseurana.

Oranssi perhe -tukirahasto

Laadukas toiminta ei ole ilmaista. Kaikilla perheillä ei enää ole varaa harrastaa. Rahaston tavoitteena on varmistaa kaikkien motivoituneiden lasten ja nuorten koripalloharrastuksen jatkuminen taloudellisista haasteista huolimatta.

Kohderyhmä

Kohderyhmä on harrastustoimintaan sitoutuneet 5-18 -vuotiaat lapset ja nuoret, joilla on vaara tippua seuratoiminnasta pois perheen taloudellisen tilanteen takia.

Kuka voi auttaa?

Oranssi perhe -rahastoa voivat tukea niin yritykset kuin yksityiset henkilötkin. Voit lähteä mukaan rahalahjoituksella, tai hankkimalla Oranssi perhe kannatustuotteen, joita myydään LePyn tapahtumissa. Jos haluat auttaa, olethan yhteydessä toimisto@lepy.fi

Lahjoitukset LePyn pienkeräystilille: FI40 1330 3000 1455 76. Viestiin Oranssi perhe -tuki. Summan voi lahjoittaja päättää itse.
Pienkeräysnumero on RA/2023/1312.

Oranssi perhe - rahaston säännöt

Oranssi perhe -rahasto on tukimuoto, jolla tuetaan lasten ja nuorten tasavertaista mahdollisuutta harrastaa koripalloa LePyssä. Rahasto on perustettu, jotta toimintaan sitoutuneilla lapsilla ja nuorilla olisi mahdollisuus harrastaa LePyssä koripalloa riippumatta perheen taloudellisesta asemasta.

Tukea saa toistaiseksi ainoastaan seuran kausimaksuihin. Tuen suuruus on enintään puolet lapsen vuosittaisista kausimaksukustannuksista. Haku on kerran syksyllä ja kerran keväällä. Rahastolla on kokonaan erillinen kustannuspaikka. Rahaston varoja ei käytetä mihinkään muuhun seuran toimintaan.

Kohderyhmä on harrastustoimintaan sitoutuneet (pl. maksuttomaan kerran viikossa toimintaan osallistuvat) 5-18 -vuotiaat lapset ja nuoret, joilla on vaara tippua seuratoiminnasta pois perheen taloudellisen tilanteen takia. Kausimaksujen suuruus kyseisillä ikäluokilla on 50-145 e/kk, ja ne laskutetaan ikäluokasta riippuen useammassa osassa. Oranssin perheen -rahaston sen hetkinen suuruus määrittää tukiprosentin suuruuden. Kausimaksun suuruudella tai lapsen iällä ei ole merkitystä. Seurapäällikkö ja toiminnanjohtaja tekevät ehdotukset seuran hallitukselle, joka vahvistaa lopulliset päätökset.

Hakemus tehdään nettilomakkeella, johon tulee vapaamuotoinen selvitys tuen tarpeesta, perheen tilanteesta ja lasten määrästä. Lisäksi selvitetään pelaajan harrastustavoitteet, harjoitusaktiivisuus sekä muut harrastukset. Lomakkeessa kysytään myös mistä muualta perhe on hakenut ja saanut tukea lasten harrastustoimintaan.