Kausi 1976 - 1977

Marraskuussa 1976 LePy täytti 45 vuotta. Sen kunniaksi otettiin käyttöön seuran uusi merkki, jonka oli suunnitellut Maija Ruoslahti. Merkki kuvasi "koripallomaisesti uudistunutta Leppävaaran Pyrintöä seuran väreissä".

LePyn puheenjohtajana jatkoi edelleen Yrjö Saarikoski. Helena Seitsamo, Hannu Himanen ja Kalle Lundsten olivat pysyneet johtokunnassa, muut jäsenet olivat Keijo Takamäki, Kauno Pollari ja Pertti Hyvönen.

Seuratoimintasuunnittelu oli edennyt, ja LePylle oli määritelty toiminta-ajatus, toiminta-alue ja lyhyen tähtäimen tavoitteet.

Toiminta-ajatuksena LePyllä oli "tuottaa ja markkinoida liikuntapalveluksia seuran jäsenistön tarpeisiin siten, että mahdollisimman moni seuran toiminta-alueella asuva henkilö voisi harrastaa ensisijaisesti koripalloa liikuntamuotona omien tarpeidensa ja edellytystensä mukaisesti."

Toiminta-alueeseen kuuluivat Leppävaara, Lintuvaara, Mäkkylä, Uusmäki, Karakallio, Laajalahti ja Perkkaa.

Lyhyen tähtäimen tavoitteet olivat

  • organisaation kehittäminen
  • vastuuhenkilöiden saaminen eri toimintasektoreilla
  • lisävoimien saaminen seuran johtoon
  • joukkueille oli asetettu menestystavoitteet kaudelle 1976 - 77 ja 1977 - 78
  • edustusjoukkueeseen vain LePyn kasvattamia pelaajia
  • seuran sääntöjen tarkistaminen
  • talouden saaminen vankemmalle pohjalle

Karakalliosta oli tullut Leppävaaran lisäksi uusi LePyn toiminnan keskus, minkä lisäksi uudelta Perkkaan asuntoalueelta tuli paljon uusia pelaajia samoin kuin kauempaakin. Toiminta-alueeksi määriteltiin Leppävaara, Lintuvaara, Mäkkylä, Uusmäki, Karakallio, Laajalahti ja Perkkaa. Jäseniä oli noin 250, joista alle 15-vuotiaita poikia noin 95 ja tyttöjä 40.

Miesten joukkue pelasi edelleen Suomensarjaa, tällä kertaa itälohkoa. Vastustajina olivat  Vuoksenniskan Vesa Imatralta, Orimattilan Jymy, Kouvot, Basket Savonlinna, Kotkan Pojat, Karhulan Weikot ja Kotkan Kisa-Veikot. LePyn otteluihin myytiin lippuja hintaan 5 mk kappale aikuisilta ja 3 mk rekisteröityneiltä pelaajilta. Alle 16-vuotiaiden lippu maksoi 2 markkaa.

Miesten joukkueessa pelasivat Yrjö Kurho, Tapio Räsänen, Pauli Sorjonen, Jaakko Stillman, Jouko Savolainen, Jukka Siirtomaa, Peter Lönnfors, Kalle Lundsten, Kari Pirhonen, Hannu Himanen, Christian Öhman ja Pekka Rikkilä.

Kaudella 1975 - 76 LePyllä oli ensimmäistä kertaa tyttöjunioreita kaikissa 4 ikäluokassa (minit, C-, B- ja A-juniorit).

Pojissa LePyn B-juniorit pelasivat miesten aluesarjaa nimellä LePy-80. Joukkueessa pelasivat Riku Virtanen, Jukka Harmoinen, Simo Silvennoinen, Harri Ruoslahti, Jussi Pollari, Kari Juola, Tomi Leppänen, Jussi Karjalainen ja Jyrki Horttanainen.

Mikropojat olivat tuolla kaudella syntyneet 1966 ja sen jälkeen. Heitä valmensivat Jaakko Linkola ja Kalle Lundsten. Minipojat olivat ikäluokkaa 1964 - 65 valmentajinaan Jukka Siirtomaa ja Kalle Lundsten. C-poikia valmensi Christian Öhman ja 1960 - 61 syntyneitä B-poikia Kalle Lundsten.

Tyttöjen puolella minit olivat 1964 syntyneitä ja nuorempia. Heitä valmensivat Pia Uotila ja Maija-Liisa Lausamo. 1962 - 63 syntyneitä C-tyttöjä valmensi Kirsi Takamäki samoin kuin B-tyttöjä, joiden toisena valmentajana toimi Timo Sorjonen. Timo valmensi myös A-tyttöjä, jotka kaudella 1976 - 1977 olivat vuonna 1958 - 59 syntyneitä.

Kauden 1976 - 1977 pelaajat:

MikrotMika Tapanainen
MinitEija Nevalainen ja Timo Virtanen
C-junioritLiisa Mattila ja  Tapio Seppälä
B-junioritJaana Tanskanen ja Riku Virtanen
A-junioritPäivi Sotisaari
EdustusjoukkueKalle Lundsten
 

Klikkaamalla alla olevia kuvia saat kuvat suuremmiksi.