Kausi 1978 - 1979

LePyn puheenjohtajana oli aloittanut Kauno Pollari. Johtokunnassa jäsenenä olivat Pollarin lisäksi Yrjö Saarikoski, Maija-Liisa Lausamo, Martti Rantanen, Tiina Koskinen, Jaakko Linkola ja Kalle Lundsten.

LePyssä oli vielä erikseen koripallo-, kuntoliikunta- ja naisjaosto.

Toiminta oli laajentunut niin, että valmentajia oli jo 9. Teppo Salmikivi jatkoi Suomensarjaa pelaavan miesten edustusjoukkueen valmentajana.Miesten joukkueessa pelasivat kaudella 1978 - 1979 Juhani Tila, Kari Pirhonen, Kalle Lundsten, Jukka Leinonen, Christian Öhman, Tapio Seppälä, Antti Leinonen, Riku Virtanen, Antti Huuskonen, Jyrki Lönnström ja Jouko Savolainen. Joukkue putosi kauden päätteeksi Suomensarjasta.

Junioripoikia valmensivat Christian Öhman, Kalle Lundsten, Riku Virtanen, Vesa Lindström ja Jaakko Linkola. B-pojat 1962-63 selvisivät SM-sarjassa semifinaaleihin asti.

Tyttökoripalloilu oli kovassa nousussa. Kaudella 1978 - 79 noin puolet toiminnasta oli jo tyttö- ja naiskoripalloilua. Naisissa LePyllä oli edustusjoukkue, jota valmensi Kalle Lundsten. Naiset pelasivat Suomensarjaa joukkueella Päivi Sotisaari, Ulla Suutarinen, Tiina Koskinen, Hanna Kytösaho, Anne Sikstus, Kirsi Ekström, Reija Mansikka, Marja Seitsamo, Marianne Svenskberg, Liisa Mattila, Erja Pitkänen, Leena Kytösaho ja Kirsi Lukkarinen.

Junioriryhmiä oli 4: B- ja C-tyttöjä valmensivat Kalle ja Christian Öhman; minitytöt oli jaettu kolmeen ryhmään, joita valmensivat Maija-Liisa Lausamo, Pia Uotila ja Anne Kattilakoski.

Minityttöjen 1966 - 67 taso oli kova, ja he pääsivätkin SM-lopputurnaukseen ja voittivat Suomen mestaruuden keväällä 1979. Mestarijoukkueessa pelasivat Tiina Haltia, Marjatta Lavi, Anne Muona, Nina Franck, Tuuli Forsman, Virva Nurmela, Nina Huhta, Minna Heikkinen, Leila Lehtinen, Heli Örthen, Marina Caravitis ja Christina Huhta. Joukkuetta valmensi Lissu Lausamo.

Tytöt tekivät keväällä vielä turnausmatkan Saksaan. Siellä menestys oli sen laatuista, että paikalliset lehdet raportoivat "itäisen myrskytuulen pyyhkäisseen saksalaisjoukkueiden yli".

Leppävaarit jatkoivat reservijoukkueena, ja aluesarjassa pelasi joukkue nimeltään LEPY The Kid.

Kesällä 1978 järjestettiin neljä leiriä: viikonloppuleiri miehille Kisakalliossa, viikon leirit pojille ja tytöille erikseen Solvallassa sekä minityttöjen leiri Hirvensalmella. Leiriosallistumiseen kannustettiin kausijulkaisussa vihjaamalla, että leirin käyneet kehittyvät muita nopeammin.

Klikkaamalla alla olevia kuvia saat kuvateksti näkyviin ja kuvat suuremmiksi.