Kausi 1989 - 1990

Johtokunnan koostumus oli sama kuin edellisellä kaudella. Puheenjohtajana jatkoi Martti Lepistö. Muut johtokunnan jäsenet olivat Timo Flythström, Pentti Lindgren, Kalle Lundsten, Markku Markkula, Riitta Sipilä ja Ulla Suutarinen.

Riitta Sipilä toimitti kausijulkaisun, jonka painos oli 10 000 kappaletta.

LePyssä oli 12 aktiivista joukkuetta.

Miesten joukkueessa Kalle Lundsten siirtyi Leppävaarien puolelle, Juha Tuominen ja Timo Sarajisto lopettivat. Uusia pelaajia olivat Risto Peltonen Hongasta ja Hannu Räikkönen Bibcasta. Joukkuetta valmensi kaudella 1989 - 1990 Tapani Perälä. Miehet pelasivat II divisioonaa ja pääsivät jatkosarjaan pelaamaan noususta, mutta otteluiden edetessä nousuhaaveet kariutuivat.

Katri Tiilikka jatkoi naisten valmentajana. Joukkue pelasi edelleen Suomensarjaa. Joukkueen kokoonpano muuttui hieman edelliskaudesta, kun pari tyttöä oli vaihto-oppilaina, pari siirtyi kakkosjoukkueeseen. Uusina pelaajina mukaan tulivat Nina Kari ja Elina Määttänen. Nuori joukkue jäi jo toisena vuonna peräkkäin nousukarsinnoista huonomman korisuhteen takia. Suomen Cupissa joukkue pääsi syksyllä 1989 ainoana suomensarjalaisena kahdeksan parhaan joukkoon.

Helat jatkoivat maakuntasarjassa ja sijoittuivat lohkossaan kolmansiksi. Miehissä Linko pelasi aluesarjaa. Leppävaarit pelasivat perussarjaa, voittivat lohkonsa ja nousivat maakuntasarjaan.

Syksyllä 1989 LePyn tytöistä 5 oli nuorten maajoukkueringissä: Kati Manni, Kaisa Kepsu, Salla Lindgren, Mimma Sipilä ja Hanna Talvitie. Pojista maajoukkuevalmennuksessa oli Janne Järvinen.

Kauden parhaat junioripelaajat

E-junioritJustus Könkkölä
D-junioritTiia Lepistö ja Kasper Kepsu
C-junioritMira Kainlauri, Jukka Mäkinen
B-junioritHanna Talvitie ja Jari Timonen
A-junioritKaisa Kepsu ja Janne Järvinen

Vuoden valmentajaksi valittiin Kati Manni.

Maaliskuussa 1990 järjestettiin neljäs Basketball Night.

Kesäkuun alussa 1990 pidettiin Junior Basket Tournament pääkaupunkiseudulla, ja LePy sai osan turnauksen järjestelyvastuusta. LePy vastasi turnauksen sujumisesta Päivänkehrän ja Kuitinmäen kouluilla. 34 LePyläistä osallistui talkoisiin, minkä lisäksi minitytöt avustivat toimitsijatehtävissä.

Klikkaamalla kuvia saat kuvatekstit näkyviin ja kuvat suuremmiksi.

Syksyllä 1989 LePy isännöi Pacific Lutheran Universityn (Tacoma, Washington) vierailua Suomessa. Ohjelmaan kuului tietenkin otteluita ja nähtävyyksien katselua Suomessa. Vieraat lähettivät kiitoskortin ja kuvan, jossa Martti Lepistö ja Kalle Lundsten poseeraavat Bruce Haroldsonin kanssa. Taakse on kirjoitettu "Smile Kalle!".