Mikä on Leppävaaran Pyrintö?

Leppävaaran Pyrintö eli LePy on vuonna 1931 perustettu Espoossa toimiva, Suomen kuudenneksi suurin  koripalloilun erikoisseura. LePyssä on yli 400 koripalloilijaa alle kouluikäisistä yli 80-vuotiaisiin Ladyihin.

LePy on Sinettiseura. Sinettiseurat ovat nuorisourheilun laatuseuroja, jotka ovat saaneet Nuori Suomi -Sinetin tunnustuksena laadukkaasta toiminnastaan.

Toimintaa kaikenikäisille ja ympäri vuoden
2 - 6 -vuotiaille lapsille LePy tarjoaa liikuntaleikki-koulutoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lapsen monipuolista kehittymistä. Varsinainen koripallotoiminta eli ikäluokkajoukkueet käynnistyvät 5-vuotiaasta lähtien. B-ikäisenä eli noin 14-vuotiaana nuori voi valita jatkaako aktiivisesti useamman kerran viikossa vai harrastusmielessä 1 - 2 kertaa viikossa.

Meillä on toimintaa myös aikuisille. Yhdeksän aikuisjoukkuetta harjoittelee ja pelaa aktiivisesti viikoittain. Tämän lisäksi aloittaville aikuisille on ohjattua koripallon opetusta. Viikoittaisten harjoituskertojen määrän voi valita oman intonsa mukaisesti.

Koripalloa treenataan ja pelataan pääasiassa syyskuun alusta huhtikuun loppuun, mutta LePyssä tapahtuu myös kesällä. Kesäkuun alussa koulujen loppumisen jälkeisellä viikolla 6 - 13 -vuotiaille nuorille pidetään Leppävaarassa School’s Out Camp -päiväleiri. Ennen koulujen alkua heinä - elokuun vaihteessa järjestetään perinteinen Summer Camp, joka on tarkoitettu seuran 10 - 18 -vuotiaille nuorille. Tämä leiri kestää 4 päivää ja pidetään yleensä pääkaupunkiseudun ulkopuolella, joten siellä yövytään.

Miten LePyyn pääsee? Milloin voi aloittaa?
Mukaan voi tulla milloin vain. Käy kotisivuillamme tai selaa julkaisuamme ja etsi oman ikäluokkasi yhteystiedot. Ole yhteydessä valmentajaan tai joukkueenjohtajaan ja tule mukaan. Harjoituksiin tarvitset vain sisäpelikengät, shortsit tai verkkarit ja t-paidan. Jos sinulla on koripallo, ota sekin mukaan.

Mitä se maksaa?
Harrastaminen LePyssä on edullista. Junioreiden vuosimaksut vaihtelevat 300 ja 600 euron välillä. Olet tervetullut kokeilemaan korista muutaman kerran ennen päätöksentekoa.

Lisätietoa seuramme toiminnasta saat kotisivuiltamme osoitteesta www.lepy.fi.

Myös toiminnanjohtajamme Marika Vilanen kertoo mielellään lisää LePystä. Marikalle voit lähettää sähköpostia osoitteeseen marika.vilanen@lepy.fi. Marikan puhelinnumero on 044 567 0777.