Katsaus syyskauteen 2013

Joulukuun puolivälissä 2013 LePyllä oli 711 jäsentä, joista pelaajia 639 ja näistä lisenssipelaajia 486. Valmentajia ja ohjaajia oli 26 sekä joukkueenjohtajia ja rahastonhoitajia kaikkiaan 52. Syksyllä 2013 LePyllä oli 20 junioreiden ja 12 aikuisten joukkuetta, 5 lasten liikkariryhmää, 2 vanhempi-lapsi –korisryhmää sekä 2 kouluilla toimivaa koriskerhoa. Suomen Koripalloliiton sarjoissa LePyllä oli 15 juniorijoukkuetta, jotka pelasivat 26:ssa eri Eteläisen alueen sarjassa. Aikuisjoukkueista sarjoissa pelasi 3 naisten ja 5 miesten joukkuetta.

Junioreissa kausi 2013 – 2014 on jo nyt osoittautunut merkittäväksi, kun kaksi LePyn tyttöjoukkuetta raivasi tiensä valtakunnalliseen sarjaan. Syyskuussa A-tytöt pääsivät valtakunnalliseen I divisioonaan, ja joulukuussa C-tytöt varmistivat paikkansa keväällä 2014 pelattavassa SM-sarjassa.

LePy järjesti syksyllä kaksi turnausta, syyskuussa jo perinteeksi muodostuneen Mikroturnauksen ja marraskuussa uutuutena MiniBasket-turnauksen. Molemmat turnaukset onnistuivat hienosti järjestävien joukkueiden (ikäluokat 2002 – 2005) aktiivisuuden ansiosta, siitä suuri kiitos vielä kerran kaikille!

Juniorijoukkueet

A-pojat voittivat alkusyksystä EHBT-turnauksessa Fun-sarjan sekä pääsivät SM-karsintojen toiselle kierrokselle asti. Ensimmäisellä kierroksella LePy oli järjestelyvastuussa ja tylynä isäntänä pudotti Leppävaaran hallilla pelatussa turnauksessa sekä Kerava-Rekolan että Kauhajoki-Vaasan yhdistelmäjoukkueet. Toisella kierroksella Turussa saatiin sitten tunnustaa vastustajat paremmiksi, ja pääsy valtakunnalliseen sarjaan jäi tällä kertaa haaveeksi. Syyskausi meni pelatessa Eteläisen alueen I ja II divisioonaa. Kakkosdivarin pelejä on pääosin pelattu "nuorilla" 97 syntyneillä pojilla, ykkösessä on ollut mukana kokeneempi 95-kaarti. Ykkösdivarissa joukkue päätyi 5/5-saldolla kuudenneksi, kakkosessa 6/4-saldolla samalle sijalle. Kevätkaudella A-pojat jatkavat samoissa sarjoissa tavoitteenaan päästä aluefinaaleihin vähintään toisessa. Kevään turnaukset ovat vielä haussa. A-ikäisille niitä ei paljoa ole, mutta perinteinen pääsiäisturnaus Lahdessa on yksi vaihtoehto. Voi olla, että A-pojat matkaavat vielä Ruotsiinkin.

Elokuun EHBT-turnauksen jälkeen, missä pelattiin kahdessa sarjassa, A-tytöt pelasivat kolmea Eteläisen alueen sarjaa sekä valtakunnallista I divisioonaa. Valtakunnallisessa sarjassa kausi alkoi voitoilla Muuramesta ja Keravasta; kolmannessa pelissä tuli harmittava 2 pisteen tappio Forssaa vastaan. Seuraavaksi voitettiin KaPo ja HNMKY, mutta Hongalle hävittiin. RaPy Tampereelta voitettiin 2 pisteellä, mutta Karhulassa hävittiin itsenäisyyspäivän jälkeen murskalukemin. Syyskauden viimeisessä ottelussa voitettiin toinenkin tamperelainen joukkue, Pyrintö, joten joulutauon alkaessa LePy on sarjassa sijalla 3 kuudella voitolla ja 3 tappiolla. Valtakunnallisen sarjan pelit jatkuvat tammikuun puolivälissä vieraspelillä Muuramea vastaan. Alueellisissa sarjoissa I divisioonassa tuli syksyn aikana 3 voittoa ja 3 tappiota, II divisioonassa 4 voittoa ja 6 tappiota sekä III divisioonassa 9 voittoa ja ainoastaan 1 tappio. Keväällä jatketaan Eteläisen alueen I ja III divisioonissa. Syyskauden alussa osallistuttiin EHBT-turnaukseen, ja kevätkauden päätteeksi suunnitteilla on myös ulkomaan turnausmatka.

B-pojat pelasivat syyskaudella EHBT-turnauksen jälkeen Eteläisen alueen II ja III divisioonissa. Suurin osa vastustajista oli tuttuja aiemmilta vuosilta, mutta mukaan mahtui myös uusia joukkueita. Poikien otteet peleissä paranivat kauden edetessä, ja ottelut olivat tiukkoja. Kevätkaudella 2014 joukkue jatkaa samoissa sarjoissa kuin syksyllä. Tammikuussa käydään ensin LePyn loppiaisleirillä Rakveressa; loppukuusta osallistutaan Ricoh-turnaukseen Vantaalla, ja keväällä pojat matkaavat Stadium Basketball cupiin Ruotsiin.

B-tytöt pelasivat Eteläisen alueen II divisioonaa, missä syyskauden tuloksena oli kakkossija saldolla 7 voittoa ja vain 1 tappio. Kevätkaudeksi joukkue siirtyy I divisioonaan. Syksyllä osallistuttiin EHBT-turnaukseen ja käytiin Kouvot-turnauksessa, tammikuussa leireillään Virossa ja pelataan Ricoh-turnauksessa, ja keväällä on ohjelmassa turnausmatka Wieniin.

P00:n syyskausi 2013 lähti hienosti käyntiin tiiviin harjoittelun merkeissä. Joukkue osallistui EHBT-turnaukseen ja pelasi sen jälkeen syyskauden ikäluokkansa III divisioonaa. Kauden ensimmäinen voitto tuli sarjassa nopeasti, ja sen jälkeen sarjapelit olivat todella tiukkoja, eikä tunnekuohuilta voitu välttyä. Otteluista kertyi 1 voitto ja 8 tappiota. Pojat kasvoivat syksyn aikana henkisesti isoin harppauksin, ja pari uutta pelaajaakin liittyi joukkueeseen. Kevät jatketaan samassa sarjassa. Kausi alkaa suurin odotuksin: huippuvalmennuksen opit takaavat sen, että pelikuviot alkavat löytyä tilanteessa kuin tilanteessa. Joukkue osallistuu LePyn Rakveren leiriin sekä tammikuun Ricoh-turnaukseen.

Syksyn aikana P01-joukkueeseen saatiin ilahduttavasti useita uusia poikia.  Joukkue osallistui elokuun EHBT-turnaukseen ja pelasi sitten syyskauden Eteläisen alueen 3-divarissa. Mukana oli 6 joukkuetta, joten sarjassa pelattiin 5 peliä, joista 3 voittoa ja 2 tappiota. Joukkue on ilmoittautunut kevääksi kolmosen lisäksi myös 2-divariin ja Ricoh-turnaukseen.

Vuosina 2000 ja 2001 syntyneet C-tytöt pelasivat syksyn aikana useampaa sarjaa. Ennen sarjan alkua tytöt osallistuivat EHBT-turnaukseen kolmella joukkueella ja ennättivät sarjan aikana käydä myös Kouvot-turnauksessa. 00-tyttöjen ykkösdivisioona toimii syyskauden ajan SM-karsintasarjana. Keväällä pelattavaan SM-sarjaan pääsi tällä kertaa yhteensä 18 joukkuetta, joista 7 on Eteläiseltä alueelta. LePy voitti viimeisessä, ratkaisevassa pelissä Hongan ja pelaa siis kevätkaudella SM-sarjaa! 00-tyttöjen II divisioonassa pelattiin hyviä pelejä, ja kaikki saivat peliaikaa. Sarja oli erittäin tasainen, 6 voitolla saattoi olla sarjan kolmas tai kuudes, kuten LePy. Keväällä joukkueen tavoitteena on pelata tasaisemmin ja kehittää joukkuepelaamista edelleen. 01-tyttöjen I divisioonan haasteena oli pelien pieni määrä pelaajamäärään nähden. Sarjassa kertyi syksyn aikana 2 voittoa ja 6 tappiota. Keväällä jatketaan Eteläisen alueen T00 I ja II divisioonassa sekä T01:n I divisioonassa; lisäksi joukkue osallistuu Ricoh-turnaukseen ja matkaa pääsiäisenä Norrköpingin turnaukseen.

Pojat 2002-joukkue aloitti syksyn pelit EHBT-turnauksella. Pelaajia oli kauden alussa 27, joten sarjoissa joukkue ilmoittautui kaikkiin kolmeen divisioonaan. Ykkösdivarissa kokeneemmat pojat osoittivat hienoa kehitystä ja voittivat kaikki syksyn kuusi matsiaan. Kakkosdivari osoittautui yllättävän kovaksi, eikä sieltä saatu puristettua kuin yksi voitto. Tiukkoja tappioita toki tuli useita. Kolmosdivarissa saatiin melko kokemattomalla joukkueella kaksi voittoa. Kevätkaudella 2014 joukkue on näiden sarjojen lisäksi ilmoittautunut vuotta vanhempien poikien kakkosdivariin. Syksyn kohokohta pojille oli LePyn oma MiniBasket-turnaus. Haastajasarjassa saatiin hopeaa, viimeinen matsi hävittiin harmittavasti jatkoajalla. Kilpasarjassa vietiin kultaa, ja joukkue pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä turnausvoittoa. Syksyn päätteeksi joukkueen vahvuudessa oli mukana 30 pelaajaa. Tammikuussa mennään Vantaalle Ricoh-turnaukseen, mutta sitä ennen käydään LePyn loppiaisleirillä Virossa.

T02 pelasi syyskaudella I ja II divisioonaa. Ykkösdivarissa tuli 2 voittoa ja 7 tappiota, kakkosessa 4 voittoa ja 5 tappiota. Kevätkaudella jatketaan samoissa sarjoissa. Joukkue osallistui myös LePyn MiniBasket-turnaukseen, missä tuli hopeaa sekä kilpa- että haastajasarjassa. Tammikuussa on tiedossa Rakveren leiri ja Ricoh-turnaus.

P03 pelasi syyskaudella kahdella joukkueella II divisioonaa vaihtelevalla menestyksellä. Pelillisesti joukkue on kehittynyt huimasti, ja muutamista uudemmista pelaajista on nopealla tahdilla kasvamassa joukkueelle vahvistuksia. Joukkue osallistui myös LePyn MiniBasket-turnaukseen kahdella joukkueella. Kevätkaudelle joukkue on ilmoittautunut myös I divisioonaan; sekä Linko että Live jatkavat II divisioonassa. Kaiken kaikkiaan pojille tulee huimat noin 24 matsia kevään aikana ja tähän päälle Ricoh- ja Perniö-turnaukset. Peliaikaa tulee jokaiselle todella reilusti ja varmasti tarpeeksi!

T03:lla on takanaan onnistunut syyskausi. Joukkue osallistui elokuun EHBT-turnaukseen kahdella joukkueella ja LePyn MiniBasket-turnaukseen peräti kolmella joukkueella. Joukkue pelasi syksyllä kahta Eteläisen alueen sarjaa. I divisioonassa saldona oli 6 voittoa ja 4 tappiota sekä hienosti kolmas sija. II divarissa tultiin 4 voitolla ja 4 tappiolla neljänsiksi. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään pelejä ja turnauksia. Keväällä joukkue osallistuu myös minityttöjen I ja II divisioonaan sekä ainakin Ricoh-turnaukseen ja Perniön Pikkujätti-turnaukseen maaliskuussa.

P04 pelasi hyvän syyskauden, osallistumisaktiivisuus peleihin ja harjoituksiin oli korkealla tasolla. Monet treeneistä vedettiin yhdessä P03:n kanssa, mikä on tarkoittanut sitä, että pojat ovat saaneet mennä harkoissa sata lasissa, ja aina on ollut tarpeeksi poikia treeneissä. Joukkue on pelannut syyskauden ikäluokkansa II divisioonaa. Otteluiden saldo on 2 voittoa ja 4 tappiota, mikä on varsin hyvä suoritus, kun ottaa huomioon muutamien vastustajien tason. Kevätkausi jatketaan samassa sarjassa. Joukkue osallistui myös LePyn Mikroturnaukseen, missä saatiin monta kovaa peliä. P04 sai lisäksi "villin kortin" LePyn MiniBasket-turnaukseen 03-tyttöjen sarjaan ja sijoittui lohkossaan toiseksi. Joukkue on edelleen suhteellisen pieni ja ottaa ilomielin lisää pelaajia vastaan. Kevätkaudella tsempataan taas täysillä ja hyvällä sykkeellä.

T04:n syyskausi on kulunut vauhdikkaasti sarjapelien ja turnausten merkeissä ja tutustuessa uusiin joukkueenjäseniin, joita on lähes puolet joukkueen pelaajista. Uudet pelaajat ovat saaneet tukea pidempään pelanneilta, kun tyttöjä on jaettu peleihin tasaisesti niin että kentällä on aina sekä uusia että vanhoja pelaajia. Joukkue on pelannut syksyn mikrotyttöjen II divisioonassa, ja sarjapelit ovat olleet erittäin jännittäviä ja tasaväkisiä. Tytöt ovat vihdoin saaneet kaipaamiansa onnistumisen kokemuksia pelikentällä. Yhtä tiukkaa tappiota lukuun ottamatta (kolmannella jatkoajalla yhden korin erolla) Honkaa vastaan tytöt voittivat kaikki sarjapelit syksyn aikana, 7 kappaletta! Joukkue aloitti kauden elokuussa EHBT-turnauksella, syyskuussa osallistuttiin LePyn omaan Mikroturnaukseen ja marraskuussa käytiin Kouvot-turnauksessa kahdella joukkueella. Kevätkauden T04 jatkaa samassa sarjassa, minkä lisäksi pelataan tammikuussa Ricoh-turnauksessa, maaliskuussa Perniössä ja toukokuussa Turussa. Lisäksi uusille pelaajille on syksyn tapaan tiedossa muutamia omia harjoituspelejä kevään aikana.

P05:n syksyn pelit sujuivat hyvin. Vaikka varsin tiukkoja matseja hävittiin, yksi voittokin on plakkarissa. Joukkue osallistui myös LePyn Mikroturnaukseen. Kevätkaudella joukkue jatkaa I divisioonassa yhdellä joukkueella ja harkitsee myös Perniön turnaukseen menoa maaliskuussa.

T05 aloitti kauden 2013 – 2014 reippaasti kahdella joukkueella LePyn Mikroturnauksessa ja on pelannut syyskauden Eteläisen alueen I divisioonaa. Alun varovaisten otteitten jälkeen tytöt ovat reipastuneet huimaa tahtia, ja jälki peleissä on ollut sen mukaista: valtavasti onnistumisia, silminnähtävää pelaamisen riemua, punaisia poskia ja säkenöiviä silmiä. Vanhemmat ovat olleet todella hienosti kannustamassa tyttöjä. Keväällä joukkue jatkaa sarjapelejä I ja II divisioonissa, joissa odotettavissa on samanlaista peliriemua ja kehittymistä kuin syksylläkin. Nyt on jo alkanut Perniön Pikkujättiturnauksen odotus. Tytöt ovat ilmeisesti kuulleet isommilta, kuinka hauskaa siellä on, koska turnaus tuntuu olevan lähes viikoittainen puheenaihe.

P2006-joukkueeseen on tullut uusia pelaajia, mikä on loistava juttu! Syyskauden ajan on keskitytty harjoitteluun, mutta kevätkaudella on tarkoitus pelata jo ensimmäiset pelit. Joukkueen vauhti kovenee koko ajan, ja taidot kehittyvät siinä sivussa. Joukkueen tavoitteena on kevään peleissä muistaa, mihin suuntaan aloitusheiton jälkeen hyökätään - niin, ja mitä se hyökkäys tarkoittaa…

T06-joukkueeseen kuuluu 17 iloista tyttöä sekä valkut Saara, Nella ja Erika. Syksyn pääantia on ollut kahdet viikoittaiset treenit sekä tyttöjen ja tukijoukkojen tutustuminen toisiinsa. Treeneissä on siirrytty leikinomaisuudesta enemmän kohti pelinomaisuutta. Sarjaan joukkue ei vielä ole osallistunut, sen sijaan yhteen turnaukseen ja harjoitusotteluun. Saavutuksena on ollut ilon hetkiä, hyvää tsemppiä ja henkilökohtaisia onnistumisia. Kevätkaudella tytöt jatkavat treenausta sarjojen ulkopuolella, mutta suunnitteilla on pelata harjoitusotteluita ja mahdollisesti osallistua sopiviin turnauksiin.

07 – 08 -poikien ja -tyttöjen syksy meni vauhdikkaasti ahkeran harjoittelun merkeissä. Harkoissa on liikuttu ja opittu uusia taitoja leikkien ja välillä hieman totisemminkin harjoitellen. Keväällä on suunnitelmissa treenata hieman enemmän lajitaitoja, jotta saadaan tuotua pallo ylös, syötettyä ja heitettyä pallo koriin. Tavoitteena on tietenkin LePyn supermikroturnaus huhtikuussa!

Aikuisjoukkueet

LePy Orangemen pelaa kaudella 2013 – 2014 Eteläisen alueen III divisioonaa. Syyskaudella joukkueelle kertyi 5 voittoa 11 pelistä, tuloksena A-lohkon yhdeksäs sija.

Kuluva kausi jää todennäköisesti F.U.T.-historiaan kautta aikojen heikoimpana IV divisioonan esiintymisenä, ellei ihmeitä tapahdu. Aikaisemmin nelosessa kaudella 2009 – 2010 F.U.T. veti puolilla valoilla rekordin 12 voittoa, 7 tappiota. Kuluva kausi alkoi kuuden ottelun tappioputkella (näistä tosin kaksi yhden pisteen erolla), joten loppukaudella pitäisi voittaa yhtä vaille kaikki pelit, jotta tämä kausi ei olisi ennätyshuono IV divarissa.

Miesten V divisioonassa LePyllä on tällä kaudella 3 joukkuetta: syksyllä 2013 perustettu LBG, Balls ja Faijat. LBG:n riveissä pelaa LePyn viime kausien A-poikia täydennettynä ainakin yhdellä LePyn valmentajalla. Syksyn saldo on C-lohkosta 6 voittoa ja 4 tappiota; jäljellä on vielä yksi peli. Balls pelasi sarjan A-lohkoa, mistä kertyi 4 voittoa ja 5 tappiota. Ennen joulua on vielä 20.12. edessä ottelu Puna-Salamoita vastaan.

Faijojen kausi on ollut melko hyvä, vaikka loukkaantumiset ovat hieman vaivanneet joukkuetta. Matsit on pääsääntöisesti voitettu ja kaksi hävitty. Viimeinen sarjapeli pelataan torstaina 19.12., panoksena on pääsy ylimpään 5-divarin jatkosarjaan. Voitto ja paikka ylempänä on selkeä tavoite. Pahin puute Faijojen pelissä on syksyllä ollut sekä teknisten virheiden pieni määrä: nolla (0) kpl että saunailtojen lukumäärä: nolla (0) kpl. Jos tämä ei korjaannu, on vakava vaara pelin hyytymisestä!

Rookies-joukkueen nimi alkaa olla jo aikansa elänyt. Tämä on joukkueen neljäs kausi, ja tällä hetkellä ”aloittelijoita” on jo lähes 30. Rookiesin toiminnan laatu parani merkittävästi viime kaudella, kun he siirtyivät treenaamaan Honkahallille, ja treeneissä pääsee pelaamaan isolla kentällä. Rookies ei pelaa sarjoissa, vaan joukkueella on yhdet treenit viikossa ja yksi peli kaudessa jonka perään saunailta.

LePyn Naisten joukkue on syyskauden ajan treenannut Helojen kanssa ja pelannut Eteläisen alueen III divisioonaa. Syksyn saldona on sarjapeleistä 6 voittoa, 4 tappiota ja sarjan neljäs sija.

Helojen kokoonpano on muuttunut paljon viime kaudesta. Helat ovat treenanneet joka toinen viikko omalla porukalla, minkä lisäksi he ovat jakaneet Naisten kanssa vuoron keskiviikkoisin. Sarja vaihtui syksyllä kolmosdivarista neloseen. Pelaajista on ollut pulaa, joten A-tytöt ja Naiset ovat olleet auttamassa peleissä, joista tuli syksyn aikana 4 voittoa ja 5 tappiota.

Momsit pelasivat edelleen Mammasarjaa, missä koettiin ensin kaksi vierastappiota ja sitten kaksi kotivoittoa. Tämän lisäksi hävittiin yksi harjoitusottelu kevätkaudelle sarjaan ilmoittautuneille EBT:n mammoille. Kevätkaudella Mammasarjassa pelaakin nyt ennätysmäärä joukkueita, 6 kappaletta, mikä tietää kymmentä sarjamatsia kevään mittaan, ja muutama harjoitusottelukin on keväällä tiedossa.