EHBT 2014

LePy osallistui vuoden 2014 EHBT-junioriturnaukseen 21 joukkueella ja oli tällä määrällä turnauksen kolmanneksi suurin seura. Oranssi näkyi ja kuului Espoon eri kouluilla sekä Tapiolan urheilupuistossa. Turnaus oli erinomainen tilaisuus hakea pelituntumaa kesäharjoittelukauden, kesälomien ja pitkän pelitauon jälkeen sekä ottaa mittaa tutuista ja osin uusistakin vastustajista.

LePy osallistui myös turnauksen järjestelyihin ja vastasi A-tyttöjen kilpasarjan peleistä Leppävaaran hallilla, C-poikien kilpa- ja fun-sarjojen peleistä Pohjois-Tapiolan ja Mankkaan kouluilla sekä P03 fun -sarjan peleistä Martinkallion kouluilla.

A-pojat osallistuivat kilpasarjaan. Alkulohkossa kohdattiin HoNsU ja FoKoPo. HoNsUa johdettiin vielä puoliajalla ja koko sarjan voittanutta FoKoPoakin vastaan taisteltiin hyvin. Tappiot kuitenkin molemmille ja sunnuntaina pelattiin sijoista 9 - 12. Keravan, Rekolan ja Sipoon yhdistelmää vastaan peli jo sujui, ja johto oli suurimmillaan peräti 15 pistettä. Johto kääntyi kuitenkin viimeisellä viidellä minuutilla 2 pisteen tappioksi. Hieman tahdoton ja ponneton viimeinen peli hävittiin PuHulle, ja loppusijoitus oli kahdestoista.

A-tyttöjen joukkue oli pienentynyt puoleen edelliskaudesta, joten joukkue perui osallistumisensa kilpasarjaan ja pelasi vain fun-sarjassa, mistä tuotiin pronssimitalit Leppävaaraan.

B-pojatkin saivat pronssia omasta fun-sarjastaan.

B-tytöt osallistuivat sekä kilpa- että fun-sarjaan. Kilpasarjassa loppusijoitus oli kolmastoista ja fun-sarjassa yhdeksäs.

C-pojat osallistuivat EHBT-turnaukseen 32 pelaajalla, 3 valmentajalla, 12 toimitsijalla, 10 buffamyyjällä, 12 leipojalla sekä 2 salivastaavalla. Peleihin C-pojat osallistuivat neljänä eri joukkueena: P01 (sijoitus 12.), P01 fun (11.), P02 (8.) sekä P02 fun (7.).  Tasoa lähdettiin tarkoituksella mittaamaan kovimpiin mahdollisiin sarjoihin. Kyyti oli monissa otteluissa kylmää, mutta oppia kertyi niin pelaajille kuin valmennuksellekin. Kaikki joukkueet kuitenkin onnistuivat voittamaan sarjoissaan yhden matsin. Turnauksen parasta antia oli nähdä, miten kesällä kovaa harjoitelleet pelaajat olivat ottaneet isoja askeleita eteenpäin.

Kuva: Kimmo Kataja

C-tytöt osallistuivat kolmeen eri sarjaan. T01-sarjoissa sijoitukset olivat seitsemästoista ja fun-sarjassa kolmastoista. T02 fun-sarjasta saatiin hopeaa.

Pojat 2003 sijoittuivat kilpasarjassa kahdenneksitoista ja fun-sarjassa kahdeksanneksi.

Tytöt 2003 pelasivat sekä kilpa- että fun-sarjassa; sijoitukset kuudes ja kahdeksas.

T04 lähti EHBT-turnaukseen kahdella tasavahvalla joukkueella, joissa molemmissa oli sekä pidempään pelanneita että uusia vähemmän pelanneita tyttöjä. LePy White sai jo perjantain ottelussa pahan takaiskun, kun yksi pelaaja loukkasi nilkkansa eikä pystynyt enää pelaamaan turnauksessa. Molempien joukkueiden tsemppihenki pysyi korkealla loppuun asti, vaikka tappioita tuli tiukasta taistelusta huolimatta. Molemmat joukkueet sijoittuivat omissa alkulohkoissaan viimeisiksi, mutta LePy Orange taisteli viimeisessä pelissä erittäin jännittävän pelin jälkeen voiton kotiin. Sijoitukset olivat LePy Orange yhdestoista ja LePy White viidestoista.

Tyttöjen 2006 joukkue ilmoittautui turnaukseen rohkeasti kolmella joukkueella EHBT:hen: LePy Sininen, Valkoinen ja Oranssi. Pelaajia oli 6 - 8 tyttöä per joukkue. Tämä tarkoitti sitä että kaikki saivat taatusti riittävästi peliaikaa ja punaisia poskia ja illalla tuli taatusti helposti uni. Valmennukselle tuli taatusti myös uni Sanderin juostessa hallien välillä ja Nellan vetäessä kaksinumeroisen määrän matseja. Turnauksen kruunasi LePyn  joukkueiden keskinäinen matsi, jossa haasteita oli sekä lapsille että vanhemmille, kun tutut tytöt lainaliiveissä olivatkin vastustajia. Meininki oli todella iloista niin kentällä kuin fanikatsomossakin! Sijoitukset olivat kuudes, seitsemäs ja yhdeksäs.

Kuva: Matti Putkonen