Katsaus LePyn kauteen 2015 - 2016

Kaudella 2015 - 2016 LePyllä oli 8 aikuisten joukkuetta ja 17 juniorijoukkuetta sekä keväällä 2015 PuHu Junioreiden kanssa perustettu A-tyttöjen yhteistyöjoukkue Ringside. Näiden lisäksi LePyssä oli kolme harrastekorisryhmää naisille, miehille ynnä yksi naisten ja miesten yhteinen ryhmä. Alle kouluikäisille tarkoitetut LePyn liikkarit ja vanhempi-lapsikorisryhmät jatkoivat myös aktiivista toimintaansa.

Aikuisten joukkueista Eteläisen alueen sarjoissa pelasi 6 joukkuetta.

LePyn miesten joukkue jatkoi Eteläisen alueen III divisioonassa jo yhdeksättä perättäistä kautta. Joukkue päätyi Eteläisen III divisioonan 12-joukkueisessa A-lohkossa 10 voitolla ja 12 tappiolla sijalle 7 ja varmisti paikkansa III divisioonassa myös ensi kaudelle, mikä on hyvä saavutus, kun otetaan huomioon joukkueen nuorentuminen ja tavallista lukuisammat loukkaantumiset.

Nuorisojoukkue LBG lopetti toimintansa, mutta veteraanijoukkue Balls jatkoi pelaamistaan jo kahdettakymmenettäkuudetta kauttaan. Balls pelasi Eteläisen alueen V divisioonaa. Kauden päättyessä loppusijoitus H-lohkossa oli neljäs (7 voittoa, 3 tappiota kevään aikana).

Faijat jatkoivat nelosessa, missä kertyi kauden aikana 5 voittoa ja 13 tappiota, lopputuloksena sarjan kahdeksas sija.

Äijien kuntokorisjoukkue Rookies ei vieläkään pelannut sarjaa mutta treenasi muuten ahkerasti.

Naistenkin puolella tapahtui muutoksia, kun 26 vuotta yhdessä pelanneet Helat lopettivat pelaajapulan takia toimintansa.

Nuorten naisten Black Horse pelasi kevätkauden Eteläisen alueen III divisioonan keskimmäisessä loppusarjassa ja keräsi loppukauden pelaajapulan vaivaamana kymmenestä ottelusta 2 voittoa ja 8 tappiota.

Hieman vanhempien nuorten naisten LePy Oiva pelasi kevätkauden III divisioonan alemmassa loppusarjassa, missä pelit sujuivat syyskautta paremmin: kevään aikana kertyi 7 voitto ja vain 3 tappiota, ja loppusijoitus oli lohkon neljäs.

Pelaajamääränsä viime kaudesta lähes tuplannut LePy Moms palasi Mammasarjaan, jossa oli ennätysmäiset 7 joukkuetta. Kevään kuudesta ottelusta voitettiin yksi ja hävittiin viisi.

Naisissa jatkoivat edelleen myös ikinuoret Ladyt.

Harrastepuolella jatkoivat naisten harrasteryhmä, joka tunnetaan myös nimellä Puumat, sekä miesten ryhmä. Lisäksi naiset ja miehet treenasivat yhdessä kaksi kertaa viikossa.

Kaudella 2015 – 2016 LePyssä oli 17 juniorijoukkuetta sekä keväällä 2015 PuHu Junioreiden kanssa perustettu A-tyttöjen yhteistyöjoukkue Ringside.

Ringside pelasi heti ensimmäisenä toimintavuotenaan A-tyttöjen SM-sarjaa. Nuori joukkue sai kauden aikana 2 voittoa ja koki 16 tappiota. Tämä ei huoleta joukkueen johtoa, joka kommentoi: ”Ensimmäinen vuosi on aina opettelemista, joten joukkueen menestystavoitteet ovat vasta edessä.” Ringside jatkaa toimintaansa LePyn ja PuHun yhteistyöjoukkueena myös kaudella 2016 – 2017.

A-pojat pelasivat kevätkauden 2016 II divisioonaa. Voittoja kerättiin kaksi, ja tappioita tuli 7, loppusijoitus seitsemäs.

B-pojat pelasivat kevään kolmosessa, missä sijoitus oli kauden päättyessä kuudes. Tammikuussa osallistuttiin myös Ricoh-turnaukseen Vantaalla.

B-tyttöjen kilparyhmä pelasi kauden 2015 - 2016 Eteläisen alueen I divisioonaa, mistä kauden päättyessä on koossa 7 voittoa ja 11 tappiota. Loppusijoitus sarjassa oli viides. Joukkue osallistui lisäksi Ricoh-turnauksessa B-tyttöjen kilpasarjaan, missä se ylsi hienosti hopealle.

A- ja B-tytöissä muodostettiin harrastekorisryhmä. Tytöt pelasivat ikäryhmiensä mukaisissa A- ja B-tyttöjen II divisioonissa. A-tytöissä tuli kevään aikana 2 voittoa ja 9 tappiota, loppusijoitus sarjassa oli kymmenes. B-tytöissä saldo oli kauden päättyessä 1 voitto ja 9 tappiota, loppusijoitus samoin kymmenes. Tammikuussa joukkueet osallistuivat myös AND1- ja Ricoh-turnauksen Fun-sarjoihin.

LePyn C-poikien joukkue on kaudella 2015 – 2016 ollut Suomen suurin C-poikajoukkue. Joukkue pelasi keväällä 2016 C-poikien SM-sarjaa sekä Eteläisen alueen B-poikien II, 02-poikien II ja III sekä 03-poikien II divisioonaa.

SM-sarjassa LePy oli runkosarjan B-lohkon kolmas 6 voitolla ja 2 tappiolla ja varmisti näin pääsynsä 6. – 8.5. pelattavaan SM-lopputurnaukseen. LePy oli runkosarjan päättyessä tasapisteissä Ura Basketin kanssa, jota vastaan runkosarjan toinen tappio kärsittiin. SM-lopputurnauksessa LePyn kanssa samassa lohkossa olivat Honka, jota vastaan pelattiin jo runkosarjassa, sekä Kouvot ja Turun NMKY.

B-poikien II divisioonassa 02-pojat pelasivat 9 ottelua, joista tuli 2 voittoa. Loppusijoitus sarjassa oli yhdeksäs.

02-poikien II divisioonassa LePy pääsi hienosti aluefinaaleihin, jotka pelataan 6. ja 8.5. Välierässä 6.5. kohdataan HNMKY.

02-poikien III divisioonassa kevään sarjapelien loppusijoitus oli seitsemäs.

03-poikien II divisioonassa otettiin viisi voittoa kahdeksassa ottelussa ja voitettiin runkosarja. Aluefinaalit pelataan 7. – 8.5.; LePyn välierävastustaja on Sykki. Tammikuun Ricoh-turnaukseen C-pojat osallistuivat kolmena joukkueena: kahdella joukkueella 02-poikien ja yhdellä 03-poikien haastajasarjoihin.

Kausi päätetään harrasteryhmän osalta Namikaturnaukseen Tampereella sekä kilparyhmän osalta Tallinn Nord Cup turnaukseen Virossa. Lisäksi peräti kahdeksan joukkueen pelaajaa on kutsuttu toukokuussa Koripalloliiton All Stars -leirille.

C-tytöt pelasivat kevään 2016 C-tyttöjen SM-sarjaa sekä Eteläisen alueen 02-tyttöjen I ja III divisioonaa.

SM-sarjassa joukkue oli runkosarjan B-lohkon neljäs ja selvitti näin tiensä SM-lopputurnaukseen 6. – 8.5. Lopputurnauksessa LePyn alkusarjan vastustajina ovat jo runkosarjasta tuttu Pyrintö sekä Honka ja RaPy Tampereelta.

Eteläisen alueen I divisioonassa LePy kohtasi kevään aikana 10 joukkuetta, joista kaksi voitettiin.

02-tyttöjen III divisioonassa joukkue oli runkosarjan kolmas. Välierässä kohdattiin Torppa, joka vei ottelun nimiinsä 42-34. Pronssiotteluvastustaja oli Honka, jolle jouduttiin tiukassa taistelussa lopulta taipumaan lukemin 48-46, mutta neljäs sija oli hieno saavutus tytöiltä!

3-divarijoukkue osallistuu vielä 12 tytön kokoonpanolla Turun JBT-turnaukseen 13.-15.5. Tytöt 02 -sarjassa. C-tytöistä neljä on kutsuttu All Stars –leirille.

Pojat 2004 – 2005 pelasivat keväällä 2016 kolmea eri sarjaa. 04-poikien II divisioonassa tuli 3 voittoa ja 6 tappiota; saman ikäluokan III divisioonassa alkusarjan sijoitus oli toinen, mutta ylemmässä jatkosarjassa jäätiin täpärästi Final Fourista viidenneksi. 05-pojat pelasivat II divisioonaa. Alkulohkossa tuli vain yksi voitto, mutta jatkolohkossa pelit sujuivat paremmin, ja kuudesta pelistä tuli kolme voittoa. Nollaneloset osallistuvat myös Ricoh-turnaukseen samoin kuin nollaviitosetkin, jotka lähtivät Vantaalle kahden joukkueen voimin. P04-05 osallistui keväällä myös Perniön Pikkujättiturnaukseen.

Kuva: Matti Putkonen

-04 tytöt pelasivat kevätkauden ikäluokkansa I ja II divisioonia. I divisioonan alkulohkossa voitettiin vain 2 peliä kuudesta, mutta jatkolohkossa saatiin 4 voittoa kuudesta pelistä. Final Four -paikka oli lähellä, mutta lopulta Klaukkala kiri sarjataulukossa LePyn ohi. II divisioonassa pelit menivät samaan tapaan: alkulohkossa jäätiin neljänsiksi, ja alemmassa jatkolohkossa voitettiin kuusi peliä yhdeksästä ja koko lohko. 04-tytöt osallistuivat tammikuun alussa AND1-turnauksen 04-tyttöjen kilpasarjaan Salossa ynnä myöhemmin tammikuussa Ricoh-turnauksessa sekä kilpa- että haastajasarjaan. Toukokuulle on lisäksi tiedossa vielä turnausmatka Tallinnaan.

Kuva: Jussi Männynoksa

-05 tytöt pelasivat kevätkauden nollaviitosten ykkösessä, kakkosessa ja kolmosessa. Ykkösdivarissa pelattiin neljästä pelistä kaksi voittoa ja päästiin ylempään jatkolohkoon, missä kyyti oli sen verran kovempaa, että voitot jäivät tällä kertaa saamatta. Kakkosessa alkusarjassa jäätiin voitoitta, mutta jatkolohkossa voitettiin neljästä pelistä kaksi. Kolmosessa puolestaan jatkettiin syksyn otteita ja voitettiin alkusarjan kaikki ottelut. Kun jatkolohkostakin selviydyttin voittajina, oli vuorossa III divisioonan Final Four. Välierävastustaja oli Pakilan Visa, jonka LePyn tytöt voittivat 47-42. Finaalivastustaja oli Järvenpää, joka voitti ottelun 42-24. LePyn tytöt toivat kauden uurastuksen tuloksena kotiin hopeamitalit! Turnauksissakin tytöt ennättivät käydä. Ricoh-turnaukseen suunnattiin kahdella joukkueella, jotka osallistuivat sekä kilpa- että haastajasarjaan, ja maaliskuussa 05-tytöt osallistuivat kahdella joukkueella perinteiseen Perniön Pikkujättiturnaukseen. Kausi on tarkoitus päättää kutsuturnaukseen Solvallassa.

Pojat 2006 pelasivat syksyn voitokkaasti ikäluokkansa II divisioonaa, ja Pojat 2007 olivat voittamattomia oman ikäluokkansa ykkösessä. Kevätkaudeksi muodostettiin 06-07-poikien yhteistyöjoukkue, joka pelasi 06-poikien II divisioonaa. Alkusarjassa pelattiin 5 peliä, joista voitettiin kaksi; jatkolohkossa voittoja kertyi viidestä pelistä neljä, joten loppusijoitus sarjassa oli hienosti kahdeksas.

06-pojat pelasivat lisäksi kevään oman ikäluokkansa III divisioonaa ja voittivat alkusarjan kuudesta pelistä 5. Välierässä voitettiin ensin Namika 32-26 ja finaalissa vielä Porvoon Tarmo lukemin 30-25, joten kauden päätteeksi pojat saivat kaulaansa kultamitalit. Pojat 2007 pelasivat kevätkauden myös 07-poikien II divisioonaa. Voittoja kertyi kahdeksasta ottelusta kolme, ja loppusijoitus sarjassa oli seitsemäs. Nollaseiskapojat osallistuivat tammikuussa Ricoh-turnaukseen.

Tytöt 2006 pelasivat ikäluokkansa I ja II divisioonia. Kevätkaudella ykkösdivisioonassa saalistettiin 6 voittoa kymmenestä ottelusta ja päädyttiin sarjataulukossa tasapisteisiin EBT:n kanssa, mutta kun EBT-ottelu oli hävitty niukasti neljällä pisteellä, loppusijoitukseksi sarjassa tuli viides, mikä on upea saavutus tässä kovassa sarjassa. Kakkosdivisioonassa kohdattiin kevään aikana 10 joukkuetta, joista voitettiin kolme – loppusijoitus sarjassa kahdeksas.

Tytöt 2007 jatkoivat kevätkaudella 07-tyttöjen I divisioonassa. Seitsemästä ottelusta tuli peräti 4 voittoa, millä avautui Final Four -paikka. Välierässä vastustajana oli Honka. Ottelu päättyi Hongan hyväksi 41-10, joten seuraavaksi oli vuorossa pronssiottelu EBT:tä vastaan. EBT vei  tällä kertaa voiton, joten lopputuloksena oli sarjan neljäs sija. T07 osallistui keväällä myös Perniön Simabasket-turnaukseen.

08 – 09-tytöt ja -pojat eivät kaudella 2015 pelanneet sarjaotteluita, vaan keskittyivät perustaitojen opetteluun. Kausi huipentui huhtikuun lopulla LePyn Supermikroturnaukseen.