Aloittavan pelaajan info

Tervetuloa Oranssiin perheeseen!

Leppävaaran Pyrintö eli LePy on Espoossa, Suur-Leppävaaran alueella toimiva koripallon erikoisseura. Seurassa on koripallotoimintaa alle kouluikäisistä aikuisten harrastejoukkueisiin. Lisenssipelaajilla mitattuna LePy on Suomen neljänneksi suurin koripalloseura. 

Seurassa on noin 20 ikäluokkajoukkuetta sekä noin kymmenen aikuisten harrastejoukkuetta. Alle kouluikäisille LePyssä on vanhempi-lapsikorista. Lisäksi LePy järjestää ohjattua aikuisten harrastetoimintaa aloittaville ja vähän pelanneille naisille ja miehille. 

LePyssä on päätoiminen toiminnanjohtaja sekä viisi päätoimista valmentajaa. Näiden lisäksi seurassa on noin 40 muuta valmentajaa ja kymmenittäin vapaaehtoisia vanhempia (joukkueenjohtajat, rahastonhoitajat, vanhempivalmentajat, jne.), joita ilman seura ei pyörisi.

Seuran jäsenmäärä on kasvussa. LePyssä on lisenssipelaajia noin 700 sekä jäseniä noin tuhat. 

Seuran strategisesta johtamisesta vastaa seuran hallitus. Toiminnanjohtaja vastaa seuran operatiivisesta johtamisesta.

Joukkue

Pääosa toiminnasta tapahtuu ikäluokkajoukkueessa. Joukkueilla on valmentaja(t) sekä joukkueenjohtaja ja mahdollinen rahastonhoitaja. Lisäksi kaikkien pelaajien vanhempia tarvitaan apuna ottelutapahtumien järjestämisessä. Mitä aktiivisempi joukkueen taustaryhmä on, sitä paremman ympäristön lapset saavat koripalloharrastukselleen.

Harjoittelu

Kaikilla joukkueilla on omat harjoitusvuorot. Harjoitusvuorot löytyvät seuran kotisivuilta www.lepy.fi => joukkueet.

Harjoituksia on ikäluokasta riippuen 2-4 kertaa viikossa. Jokainen voi itse valita itselleen sopivan harjoitusmäärän. Muut harrastukset ja/tai oma kiinnostus voivat vaikuttaa harjoitusaktiivisuuteen. Juttelemalla oman valmentajan kanssa pelaaja ja valmentaja sopivat pelisäännöt harjoitteluun. 

Harjoitusvarustus

Koripalloharjoituksissa jokaisella on oltava sisäliikuntavarusteet: sisäkengät, shortsit/verkkarit ja t-paita sekä oma juomapullo. Oma pallo kannattaa myös olla mukana. Joukkueen valmentaja saattaa lisätä ohjeistukseen muutakin mahdollista oheisharjoittelua varten.

Vanhempien rooli

Vanhempien tehtävä on ensisijaisesti kannustaa, kuljettaa ja kustantaa lapsensa harrastus. LePyssä haluamme kuitenkin korostaa, että aktiivinen vanhempien mukanaolo mahdollistaa joukkueen laadukkaan toiminnan. Vanhempia tarvitaan useisiin talkootehtäviin, joita ovat muun muassa toimitsijatehtävät ja buffettivastuut kotiotteluissa. Seuran yhteisiä talkooponnistuksia ovat kausijulkaisujen jako sekä joulun ajan joululahjapaketointi Sellossa. Mikäli jollakin perheellä ei ole mahdollista osallistua yhteisiin talkootehtäviin, on selvää, että työ lankeaa muiden vanhempien harteille. Hyvän joukkueen elinehto on siis aktiiviset ja yhteisölliset taustajoukot.

Pelaaminen

LePyn joukkueet osallistuvat Suomen Koripalloliiton alaiseen sarjatoimintaan. Pelaajamäärästä riippuen joukkueita voi olla useampia. Tavoite on saada kaikille pelaajille riittävä määrä oikeantasoisia otteluita kehityksen takaamiseksi. Koripallon kilpailukausi kestää lokakuusta huhtikuuhun. Joukkueen pelaajamäärästä riippuen otteluita on noin kerran viikossa.

Sarjaotteluiden lisäksi joukkue voi osallistua myös turnauksiin ja leireille. Näistä sovitaan yhdessä joukkueen vanhempainilloissa kauden alussa.

Kausimaksut

Jokainen pelaaja on velvollinen maksamaan seuralle vuosittaisen kausimaksun, jonka suuruuden päättää seuran hallitus. Kausimaksuilla seura rahoittaa suurimmat menoeränsä, kuten salivuorot, valmennuksen ja yhteiset hallinnolliset kulut. Kausimaksut lähetetään sähköpostitse LePyn toimistosta kolmessa tai neljässä erässä. Kausimaksun maksaminen oikeuttaa osallistumiseen LePyn toimintaan.

Kausimaksut löytyvät osoitteesta: https://www.leppavaaranpyrinto.fi/seura/jasen-ja-kausimaksut/

LePyn kausimaksu ei kata seuraavia maksuja, jotka pelaaja maksaa itse: Koripalloliiton lisenssi, joka oikeuttaa pelaamaan Suomen Koripalloliiton sarjoissa sekä vakuutus, mahdolliset turnauskulut, jotka joukkue perii jäseniltään, harjoitus- ja pelivälineet (pallot, kengät, shortsit jne.), matkakulut sekä mahdolliset maajoukkuemaksut.

Jos pelaaja vapaaehtoisesti pitää taukoa (esimerkiksi kesän ajan) joukkueen hänelle tarjoamasta toiminnasta, ei se oikeuta alennukseen kausimaksusta. Jos pelaaja loukkaantuu niin, että harjoittelu- ja pelitauko kestää loukkaantumisen vuoksi kaksi kuukautta, pelaajalla tai hänen vanhemmillaan oikeus anoa kausimaksun pienennystä. Anomus tulee osoittaa seuran toiminnanjohtajalle.

Peliasu

Peliasut ovat seuran omaisuutta. Peliasu sisältää oranssin paidan ja shortsit. Peliasu on edustusasu ja sitä saa käyttää vain LePyn otteluissa - ei koulussa, harjoituksissa tai muutoin vapaa-aikana. Asu tulee pestä 40 asteessa vaalean pyykin seassa.


Peliasun hankkiminen

Peliasun saa pantin maksamalla. Pelaajan on maksettava LePylle 50 euron peliasupantti, jonka hän saa takaisin lopettaessaan seurassa ja palauttaessaan puhtaan ja hyväkuntoisen asun takaisin seuralle. LePyn peliasuasioita hoitaa Tero Mäkelä. Hänet tavoittaa sähköpostilla osoitteesta toimisto@lepy.fi


Peliasun vaihtaminen

LePyssä on jo yli tuhat harrastajaa. Peliasuja vaihdetaan muutaman kerran kauden aikana. Peliasuja vaihdetaan

  • valokuvaustilaisuudessa
  • seuran joulujuhlassa
  • seuran kevätjuhlassa

Peliasun palauttaminen

Kun pelaaja lopettaa seurassa ja palauttaa puhtaan, ehjän peliasun seuralle, saa hän panttimaksun takaisin. Asun voi palauttaa LePyn toimistolle Kameleonten hallille pussissa, jonka päällä lukee isolla LePy. Pussin sisään pelaajan tiedot sekä tilitiedot.

Pelaajalisenssi ja vakuutus

Pelaajan on maksettava Koripalloliiton pelaajalisenssi ennen ensimmäistä sarjaottelua. Lisenssi sisältää pelioikeuden. Lisenssikausi on 1.7.-30.6. Lisenssi ostetaan Koripalloliiton kotisivujen kautta osoitteessa: www.basket.fi.

Lisenssin yhteydessä on mahdollista ostaa pelaajalle urheiluvakuutus. Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva urheiluvakuutus. Pelaajat vastaavat itse omasta vakuutusturvastaan.

Seuralla on toiminnanvastuu- ja vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus kaikille seuran piirissä toimiville vapaaehtoisille.

MyClub

LePyn ja joukkueen tiedottaminen tapahtuu MyClub-ohjelman kautta. Kun pelaaja liittyy seuraan, joukkueenjohtaja lisää hänet MyClubiin ja lähettää hänelle MyClubin kirjautumisohjeet. MyClub ohjelmassa ylläpidetään seuran jäsenrekisteriä, joten on tärkeää, että jokainen ylläpitää omat tietonsa ajan tasalla.

Lisätiedot

Jos sinulla on kysymyksiä, niin joukkueen asioissa kannattaa olla suoraan yhteydessä ikäluokan joukkueenjohtajaan tai valmentajaan. Halutessasi voit ottaa yhteyttä myös seuran toiminnanjohtajaan.


Tervetuloa LePyyn!

Marika Vilanen
LePyn toiminnanjohtaja