Tietoa LePystä: maksut, jäsenedut, säännöt, ohjeet, historia

 

Mikä LePy on?

 

Leppävaaran Pyrintö on Suur-Leppävaaran alueella toimiva koripallon erikoisseura. Jäseniä seurassa on jo yli tuhat,  ja Suomen Koripalloliiton kilpailutoimintaan osallistuu yli 650 pelaajaa. LePy on lisenssien määrällä mitattuna Suomen neljänneksi suurin koripalloseura.

LePy liikuttaa viikoittain kaiken ikäisiä. Nuorimmat ovat 2 – 3 -vuotiaita lapsia, jotka liikkuvat yhdessä vanhempiensa kanssa LePyn liikuntaleikkikoulussa. Ohjattua koripallotoimintaa järjestetään 6-vuotiaasta lähtien. Seuran vanhimmat harrastajat ovat yli 80-vuotiaita.

Seuralla ei ole varsinaisia aikuisten edustusjoukkueita, vaan toiminnan painopiste on laadukas lasten ja nuorten toiminta. Kaikki seuran ohjaajat ja valmentajat ovat koulutettuja. Seura kannustaa ja velvoittaa ohjaajia jatkuvaan kouluttautumiseen.

LePyllä on päätoiminen toiminnanjohtaja, joka vastaa seuran päivittäisestä johtamisesta yhdessä seuran hallituksen kanssa. Näiden lisäksi seuran toimintaan osallistuu yli 500 vapaaehtoista aktiivia. Ilman heidän panostaan seuralla ei olisi toiminnan edellytyksiä.

Leppävaaran Pyrintö on 85-vuotias seura. Menestystä on tullut vuosien saatossa. Tavoitteena on kaksinkertaistaa jäsenmäärä, jotta jokainen voisi jatkossa harrastaa koripalloa omien tavoitteidensa ja kykyjensä mukaisesti omassa kotiseurassaan LePyssä.

Määrän lisäksi LePy panostaa laadun nostamiseen. Seura tekee merkittäviä satsauksia koulutukseen ja yhteisöllisyyden lisäämiseen. Haluamme, että myös jatkossa jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus olla mukana seuramme toiminnassa. Toiminnan on oltava tasavertaista ja turvallista. Jokaisella on oltava oikeus olla mukana taustastaan riippumatta.