LePy 1952 - 1961

Leppävaaran urheilukenttä valmistui 1940-luvun lopussa ja oli käytössä vuoteen 1983 asti. Urheilukentän yläpuolella oli jääkiekkokaukalo ja sen yläpuolella koriskenttä.
Maj Forsman juoksee LePyn viestijoukkueessa Leppävaaran uuden urheilukentän avajaisissa. (LePy muuten voitti!)

 

1950-luvulla LePyn toiminta jatkui vilkkaana. Yläkentällä eli Vanhallakentällä pelattiin korista kesät talvet aamusta iltaan sekä lentopalloa ja jalkapalloa kesäisin. (Yläkenttä eli Vanhakenttä sijaitsi Huvilatiellä, jonka nimi on nykyisin Sinitiaisentie.) Myös Kepsun kentällä Kulmatie 5:ssä pelattiin.

Yleisurheiluharjoittelu siirtyi vuosikymmenen vaihtuessa uudelle täysimittaiselle urheilukentälle eli Alakentälle nykyisen Gallerian ja terveyskeskuksen kohdalle. LePykin osallistui urheilukentän talkootöihin vuosina 1947 - 1950. Urheilukenttä oli käytössä vuoteen 1983 asti.

Koripallon sisäharjoitukset pidettiin todella pienissä saleissa, ensin Vanhalla kansakoululla nykyisen Leppävaaran liikuntahallin vieressä, sitten Laajalahden ja Lintuvaaran kansakouluilla.

LePy oli kuin yhtä perhettä. Tämä ilmeni erityisen selvästi koriksessa, jossa pelikentillä esiintyivät mm. Uotilat (Ersa, Papu, Make ja Jommu sekä myöhemmin Marja, Liisa ja Jaso), Silvolat (Heka ja Jaska sekä myöhemmin Hilkka, joka pelasi maajoukkueessakin), Saarikosket (Ykä, Santeri ja Ersa) ja Tapanaiset (Pere, Eso, Teemu ja Pate).

Talvipelailua Yläkentällä.
Kepsun kentältä.
Peliä 1950-luvulta. Keskellä Saulo Kepsu silmälasit päässään.

 

 

LePyn yleisurheilujoukkue Alakentällä 1950-luvun lopussa.

Vasemmalta Rauno "Rauski" Tolpanniemi, Kalervo "Kale" Lahtinen (maan parhaita sisä- ja seiväshyppääjiä), Vilho Savola, Jorma Vaaja, Pentti "Pena" Suutari, Esko Tapanainen, kaksi "Ammiksen" poikaa, Saulo Kepsu, Yrjö Saarikoski, Mauri Uotila ja Eero Saarikoski.

Lähteet: Saulo Kepsu: Kuvat Kertovat. Leppävaaran Pyrintö 1931 - 1991 sekä Leppävaara-seura.

 

Kuva Espoon 500-vuotisjuhlaleiriltä, ilmeisesti kesällä 1958. Kuvassa on varmaan useitakin Lepyläsiä. Eturivissä oikealta yhdeksäs on Kari (Jusa) Jusslin ja seitsemäs on Jaakko (Jaska) Linkola, nojaten sauvaan. Leirillä opittiin telttaleirin yleisiä tapoja, kuten telttasaunominen, riukulat, teltta-alueen siivoaminen, nuotiolaulut ja leikit, lipunnosto ym.