Aloittavan pelaajan info

Tervetuloa LePyyn!

Mikä LePy on?

Leppävaaran Pyrintö ry. on Espoossa, Suur-Leppävaaran alueella toimiva koripallon erikoisseura. Seurassa on koripallotoimintaa alle kouluikäisistä aikuisten harrastejoukkueisiin. Seuralla ei ole edustusjoukkuetoimintaa (tilanne 1.9.2014).

LePyssä on noin 20 juniorijoukkuetta, joilla on noin 40 valmentajaa sekä noin 50 taustahenkilöä (joukkueenjohtajat, rahastonhoitajat, jne.). Lisäksi seuralla on kymmenen aikuisjoukkuetta, aikuisten harrastekorisryhmiä ja useita liikuntaleikkikouluryhmiä.

Seuran jäsenmäärä on kasvussa. LePyssä on noin 500 lisenssipelaajia sekä jäseniä jo lähes tuhat. Seuran jäseniä ovat kaikki toiminnassa mukana olevat liikuntaleikkikoululaiset, pelaajat, valmentajat, joukkueenjohtajat ja rahastonhoitajat sekä jäsenmaksun maksaneet aikuisjäsenet.

LePyn strategisesta johtamisesta vastaa seuran hallitus. Toiminnanjohtaja vastaa seuran operatiivisesta johtamisesta.

Joukkue

Pääosa LePyn toiminnasta tapahtuu korisjoukkueessa. Joukkueilla on valmentaja(t) sekä joukkueenjohtaja ja mahdollinen rahastonhoitaja. Joukkueen yhteystiedot löytyvät LePyn joukkueiden sivuilta sekä Yhteystiedot-sivulta.

Harjoittelu

Jokaisella joukkueella on omat harjoitusvuorot. Tiedot niistä löytyvät joukkueiden sivuilta.

Voit käydä kaikissa harjoituksissa tai vain osassa niitä. Joukkueurheilussa sitoutuminen on kuitenkin tärkeää, sillä joukkue tarvitsee jokaista. Tavoite on, että jokainen osallistuisi vähintään kaksi kertaa viikossa joukkueen harjoituksiin. Poissaoloista on ilmoitettava valmentajalle.

Harjoitusvarustus

Harjoituksissa jokaisella on oltava sisäliikuntavarusteet: sisäpelikengät, shortsit/verkkarit ja t-paita sekä oma juomapullo. Oma pallo kannattaa myös olla mukana.

Vanhempien rooli

Vanhempien tehtävä on ensisijaisesti kannustaa, kuljettaa ja kustantaa lapsensa harrastus. LePyssä haluamme kuitenkin korostaa, että aktiivinen vanhempien mukanaolo mahdollistaa joukkueen laadukkaan toiminnan. Vanhempia tarvitaan useisiin talkootehtäviin, joita ovat muun muassa toimitsijatehtävät ja buffettivastuut kotiotteluissa. Seuran yhteisiä talkooponnistuksia ovat kausijulkaisujen jako sekä joulun ajan joululahjapaketointi Sellossa. Jos jokin perhe ei pysty osallistumaan yhteisiin talkootehtäviin, on selvää, että työ lankeaa muiden vanhempien harteille. Hyvän joukkueen elinehto on siis aktiiviset ja yhteisölliset taustajoukot.

Pelaaminen

Joukkueet osallistuvat Suomen Koripalloliiton alaiseen sarjatoimintaan. Jos joukkueen pelaajamäärä on suuri, sarjassa voidaan pelata useampana joukkueena. Tavoite on saada kaikille pelaajille riittävä määrä oikeantasoisia otteluita kehityksen takaamiseksi. Koripallon kilpailukausi kestää lokakuusta maaliskuuhun. Tällöin otteluita on noin kerran viikossa.

Sarjaotteluiden lisäksi joukkue voi osallistua myös turnauksiin ja leireille. Näistä sovitaan yhdessä joukkueen vanhempainilloissa kauden alussa.

Kausimaksut

Jokainen pelaaja on velvollinen maksamaan seuralle vuosittaisen kausimaksun, jonka suuruuden päättää seuran hallitus. Kausimaksuilla seura rahoittaa suurimmat menoeränsä, kuten salivuorot, valmennuksen ja yhteiset hallinnolliset kulut. Kausimaksulaskut lähetetään sähköpostitse LePyn toimistosta kolmessa tai neljässä erässä. Kausimaksun maksaminen oikeuttaa osallistumiseen LePyn toimintaan.

LePyn kausimaksu ei kata seuraavia maksuja, jotka pelaajat maksavat itse: koripallolisenssi, joka oikeuttaa pelaamaan Suomen Koripalloliiton sarjoissa sekä vakuutus, mahdolliset turnauskulut, jotka joukkue perii jäseniltään, harjoitus- ja pelivälineet (pallot, kengät, shortsit jne.), matkakulut sekä mahdolliset maajoukkuemaksut.

Jos pelaaja vapaaehtoisesti pitää taukoa (esimerkiksi kesän ajan) joukkueen hänelle tarjoamasta toiminnasta, ei se oikeuta alennukseen kausimaksusta. Jos pelaaja loukkaantuu niin, että harjoittelu- ja pelitauko kestää loukkaantumisen vuoksi yli 3 kuukautta, pelaajalla tai hänen vanhemmillaan on oikeus anoa kausimaksun pienennystä. Anomus tulee osoittaa LePyn toiminnanjohtajalle.

Peliasut

LePy hankkii joukkueille peliasut, jotka sisältävät pelipaidan ja pelishortsit. Pelaajan on maksettava LePylle 50 euron peliasupantti, jonka hän saa takaisin lopettaessaan seurassa ja palauttaessaan hyväkuntoisen peliasun joukkueenjohtajalle. Pelaajan on korvattava kadonnut tai rikkoutunut asu. Peliasua saa käyttää vain LePyn otteluissa - ei koulussa, harjoituksissa tai muutoin vapaa-aikana. Peliasun saa joukkueenjohtajalta, kun peliasupantti on maksettu.

Pelaajalisenssi ja vakuutukset

Pelaajan on maksettava Suomen Koripalloliiton pelaajalisenssi ennen ensimmäistä sarjaottelua. Lisenssi sisältää pelioikeuden. Lisenssikausi on 1.7. - 30.6. Lisenssi ostetaan Suomen Koripalloliiton nettisivujen kautta.

Lisenssin ostamisen yhteydessä on mahdollista ostaa pelaajalle urheiluvakuutus. Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva urheiluvakuutus. Pelaaja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan.

LePyllä on toiminnanvastuuvakuutus ja vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus kaikille seuran piirissä toimiville vapaaehtoisille.

MyClub

LePyn ja joukkueen tiedottaminen tapahtuu MyClub -ohjelman kautta . Kun pelaaja liittyy seuraan, joukkueenjohtaja lisää hänet MyClubiin ja lähettää hänelle MyClubin kirjautumisohjeet. MyClub-ohjelmassa ylläpidetään seuran jäsenrekisteriä, joten on tärkeää, että jokainen pitää omat tietonsa ajan tasalla.

Lisätiedot

Jos sinulla on kysymyksiä, ole ensisijaisesti yhteydessä joukkueenjohtajaasi tai valmentajaasi. Voit ottaa yhteyttä myös minuun.

Tervetuloa LePyyn!

Marika Vilanen

LePyn toiminnanjohtaja

marika.vilanen@lepy.fi