Sinettiseura

 

Leppävaaran Pyrintö on sinettiseura

 

Faktaa

Leppävaaran Pyrintö sai Nuoren Suomen laatusinetin 26.11.2011. Koripalloseuroista vain 13 oli sinettiseuroja, kun se myönnettiin LePylle. Muut sinettiseurat vuonna 2011 olivat Espoo Basket Team, Karhun Pojat, Joensuun Kataja, Loimaan Korikonkarit, Oulun NMKY, PuHu Juniorit, Salon Vilpas, Tampereen NMKY, Tampereen Pyrintö, Tapiolan Honka, Turun Riento ja Ura Basket.

Saadakseen Nuoren Suomen laatusinetin seuran on täytettävä tietyt kriteerit.

Seura pitää huolta jokaisesta mukana olevasta lapsesta ja nuoresta

Sinettiseuralta odotetaan, että se pitää huolta jokaisesta mukana olevasta lapsesta ja nuoresta. Seuran toiminnan on oltava kasvatuksellista. LePy on avoin seura, johon voi kuka tahansa tulla mukaan.

LePyllä on valmennuksen linja, mikä takaa, että LePyssä jokainen lapsi ja nuori on tärkeä, ja jokaista autetaan matkalla omaan potentiaaliinsa. Valmennuslinjaa kehitetään jatkuvasti.

LePyn ohjaajat ovat käyneet lasten ja nuorten ohjaamiseen tarkoitetun koulutuksen, ja seurassa huolehditaan suunnitelmallisesti ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittämisestä. LePy kannustaa ja velvoittaa seuran valmentajia kehittämään itseään jatkuvasti. Seura muun muassa maksaa valmentajien koulutukset. Kaikkien valmentajien kanssa tehdään koulutus- ja urasuunnitelma.

Toimintakäsikirja ja yhdessä sovitut pelisäännöt

Seuralla on kirjallinen  toimintakäsikirja, josta selviää seuran arvot ja tavoitteet sekä toimintaperiaatteet. Seura informoi ja aktivoi jäsenistöään sitoutumaan seuran toimintalinjaan. Kaikissa joukkueissa tehdään pelisäännöt vuosittain.

Sinettiseura kehittyy ja kehittää itseään jatkuvasti. Osana prosessia on vuosittain tehtävät tyytyväisyyskyselyt. Tulokset käydään seuran johdon kanssa läpi ja ne huomioidaan vuosisuunnitelmaa tehtäessä.

Kiitos!

Seurassa kiitetään kaikkia toimihenkilöitä heidän tekemästään arvokkaasta työstä. Kiitos kaikille! Teidän ansiostanne LePy on sinettiseura.