Cedric Latimer LePyyn valmentajaksi

3.6.2021

LePy ja Cedric Latimer (33 v) ovat tehneet valmentajasopimuksen, mikä viimeistelee LePyn alkavan kauden valmennustiimit. Cedric ottaa vastuulleen U16 ja U9 poikaikäluokat sekä toimii vanhemmissa junioreissa apuvalmentajana.

Cedric Latimer aloitti koripallon UU-Korihaissa. C-poikaiässä Cedric muutti Helsinkiin ja jatkoi pelaamistaan ensin PuHu Junioreissa ja sitten ToPossa. Koripallo vei miehen lukioon Los Angelesiin ja sieltä yliopistoon Kalifornian Santa Claran kautta Pennsylvanian Saint Francisin yliopistoon. Suomeen palattuaan Cedric Latimer on pelannut Korisliigaa muun muassa Lahdessa, Lapualla, Kotkassa ja Uudessakaupungissa. Miesten 1-divisioonassakin hänet on nähty edustamassa ToPoa ja MuKia.

Peliuran päätyttyä menneeseen kauteen Cedric jatkaa koripallouraansa valmentajana. Vaikka Cedric aloittaa ammattivalmentajana uransa LePyssä, on hänellä valmennuskokemusta jo useammalta vuodelta. Valmentamisen Cedric aloitti jo lukioikäisenä vuonna 2004.

Kuva: Mikko Mäkelä

Hän on peliuransa ohella valmentanut aina pelaamissaan seuroissa. Hän on erittäin kokenut yksilövalmentaja. Muun muassa kesällä 2020 hän tarjosi kaikille halukkaille maajoukkue-, Korisliiga-, aikuisten divari- sekä nuorten maajoukkuepelaajille yksilövalmennusta Vantaan Energia areenalla. Kokemusta löytyy siis niin nuorten kuin aikuisten valmentamisesta.

Siviilissä Cedric on suorittanut historian maisterin paperit Helsingin yliopistosta sekä ammatillisen kokin koulutuksen Perhon ravintolakoulusta.

Uudesta pestistään Cedric on innoissaan. ”Yhteistyö pitkäaikaisen ystäväni Nigel Mooren kanssa sekä mahdollisuus olla mukana nuorten pelaajien kehittämisessä kiinnostaa. On hieno mahdollisuus toimia ammattivalmentajana yhdessä Suomen suurimmista koripalloseuroista", toteaa Cedric.

Cedric aloittaa valmentamisen LePyssä 1.8.2021. Oranssi perhe toivottaa Cedun tervetulleeksi Espooseen!