Jari Kolehmainen täydentämään LePyn valmennustiimiä

23.4.2021

Jari Kolehmainen ja LePy ovat sopineet kolmivuotisen valmentajasopimuksen lasten ja nuorten valmentamisesta LePyssä. Kolehmainen aloittaa 1.8.2021.

Kolehmainen (51 v) on pitkänlinjan koripallovalmentaja. Hän aloitti koripallon pelaamisen Torpan Pojissa. Tie vei B-juniori-ikäisenä Helsingin NMKY:een, jossa hän pelasi aina miesten 1. divisioonaan asti. Valmentamisen Kolehmainen aloitti 1980-luvun puolivälissä. Yli 30 vuoden valmentajaurallaan hän on valmentanut kaikenikäisiä tyttöjä ja poikia sekä naisia ja miehiä. Valmennuskokemusta löytyy Helsingin NMKY:n lisäksi ToPo:sta, Lahden NMKY:stä, MuKi:sta ja Tikkurila-Seurasta. Kolehmainen on ehtinyt toimia urallaan myös Lahden NMKY:n valmennuspäällikkönä. Huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) hän suoritti vuonna 1999.

Siviilissä Kolehmainen toimii Munkkiniemen yhteiskoulun liikunnanopettajana ja asustelee Paloheinässä vaimonsa kanssa, jonka kanssa hänellä on kaksi lasta.

Kysyttäessä mikä sai miehen LePyyn, hän vastaa, että houkutteleva rekrytointi-ilmoitus. ”Jalat maassa tehty ilmoitus laittoi ajatuksen rullaamaan, että tuohon juttuun olisi kiva päästä mukaan. Itsellä voisi olla siihen myös jotain annettavaa”, toteaa Kolehmainen ja jatkaa ”On hienoa päästä tekemään yhteistyötä seuraan, jolla on kova halu kehittyä. Leppävaaran alue on iso kasvualue, joten potentiaalia varmasti löytyy”.

LePy on innoissaan uudesta rekrytoinnista. LePyn tavoitteena on valmennustoiminnan nostaminen seuraavalle tasolle. Kolehmainen tuo kaivattua kokemusta ja uusia näkemyksiä toiminnan kehittämiseen. Oranssi perhe toivottaa Naprun tervetulleeksi LePyyn!