Jenni Laaksonen LePyn valmentajaksi

22.4.2022

LePy on tehnyt kaksivuotisen valmentajasopimuksen entisen naisten maajoukkuepelaaja Jenni Laaksosen (40 v) kanssa. Laaksonen liittyy alle 14-vuotiaiden poikien valmennustiimiin.

Laaksosella on pitkä ja menestyksekäs pelaajaura takanaan. Hän pelasi seitsemän kautta naisten korisliigassa voittaen Suomen mestaruuden vuonna 2000 Panttereissa. SM-pronssimitalin Laaksonen on pujottanut kaulaansa Helsingin NMKY:n, BC Nokian ja Pussihukkien paidassa. Laaksosella on allaan 68 naisten ja 25 nuorten maaottelua. Lisäksi hän pelasi kaksi kautta kuuluisassa North Carolinan yliopistossa sekä vuoden Espanjan ja vuoden Saksan naisten pääsarjassa.

Valmentajana Laaksonen on tehnyt uraa Järvenpään Beat Basketissa, jossa hän kuluvalla kaudella valmensi sekä alle 16-vuotiaiden että alle 17-vuotiaiden poikien joukkueet syksyn karsintojen kautta SM-sarjaan. Laaksonen haluaa kouluttautua jatkuvasti valmentajana ja suorittaa parhaillaan Suomen Koripalloliiton ylintä koulutustasoa eli huippukoripallovalmentajatutkintoa. Koulutukseltaan Laaksonen on fysioterapeutti ja työskentelee siviilipuolella eläinten parissa. Tulevaisuudessa Laaksonen tavoittelee ammattivalmentajan uraa.

LePy on syystäkin innoissaan uudesta valmentajastaan. ”Laaksosen kunnianhimoinen ja päättäväinen asenne nostaa tekemisen varmasti uudelle tasolle. Kokemus, jota hän ammentaa nyt valmentajana, into kehittyä ja päättäväinen asenne ihastuttivat meidät ja haluamme olla tukemassa hänen matkaansa ammattivalmentajaksi”, toteaa LePyn valmennuksen kehittäjä Tomi Kaminen. LePyn tavoitteena onkin saada Laaksonen LePyyn päätoimiseksi valmentajaksi heti, kun Laaksonen on itse siihen valmis.

Mikä sai Jenni Laaksosen valitsemaan uudeksi seurakseen LePyn? ”Jo heti keskustelujen alettua seurasta tuli sellainen fiilis, että tässä jutussa minä haluan olla mukana. Seurassa on loistava yhdistelmä kokeneita suomalaisia valmentajia sekä kansainvälistä uutta verta, mikä mahdollistaa oppimisen puolin ja toisin. Tällainen ympäristö tarjoaa loistavan mahdollisuuden kehittyä valmentajana. Odotan innolla yhteistyötä muiden LePyläisten valmentajien kanssa!”, toteaa Laaksonen.

Beat Basketin kausi on vielä kesken. Heti kauden päätyttyä Laaksonen aloittaa LePyssä.

Oranssi perhe toivottaa Jennin tervetulleeksi LePyyn!