Koronan vaikutukset toimintaan 14.1.2022

14.1.2022

Toiminta jatkuu juniori-ikäluokissa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ole ulottamassa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräyksiä lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret saavat siis jatkaa ohjattua harrastamista muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Tilojen käytössä tulee edelleen huomioida terveysturvallisuus. (AVI:n tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69929649)

Näin ollen harjoittelu ja pelit jatkuvat ohjelman mukaan kaikissa juniori-ikäluokissa. Aikuisjoukkueiden ollessa tauolla, joitakin salivuoro- ja valmentajamuutoksia tehdään toiminnan tehostamiseksi.

Aikuisten harrastejoukkueiden toiminta on keskeytettynä toistaiseksi.

Vapaat heittelyvuorot on peruttu toistaiseksi.


Altistumistilanteet

Seura / joukkue tiedottaa parhaansa mukaan paikalla olleita joukkueiden harjoituksissa tai peleissä tapahtuvista altistumisista.

Koronaan sairastuneen toivotaan ilmoittavan sairastumisestaan joukkueenjohtajalle, mikäli hän on osallistunut seuran tai joukkueen tapahtumiin viime päivinä. Joukkueenjohtaja informoi mahdollisuuksien mukaan kaikkia altistuneita.

Altistuneiden pelaajien tulee tarkkailla omaa terveystilannettaan ja jäädä joukkueen tapahtumista pois, mikäli on pienikin epäilys tartunnasta. Karanteenitoimenpiteisiin ryhdytään vain mikäli terveysviranomaiset niin erikseen ohjeistavat.

Mikäli pelaajan tai valmentajan läheisellä (esim. samassa taloudessa asuva henkilö) todetaan koronatartunta, pyydämme altistunutta pysymään poissa joukkueen tapahtumista ja saapumaan harjoituksiin terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesi vasta riittävän varoajan sekä negatiivisen testituloksen jälkeen.

Sairastuneiden pelaajien paluu harjoituksiin tapahtuu viranomaisohjeiden mukaisesti karanteeniajan päätyttyä.


Ottelut

LePyn kotiotteluihin ei oteta yleisöä eikä joukkueiden ulkopuolisia henkilöitä, vaan kaikki LePyn kotiottelut pelataan ilman yleisöä toistaiseksi.

Otteluiden yhteydessä pelaajilta, valmentajilta ja toimitsijoilta kysytään koronapassia ohjeistusten mukaisesti.

Pukuhuoneet ovat käytössä, mutta toivomme että ryhmät viettävät pienissä tiloissa mahdollisimman vähän aikaa kerrallaan.

Joukkueenjohtajat ohjeistavat valtakunnallista sarjaa pelaavat vierasjoukkueet seuraavasti:

  • Ottelut pelataan ilman yleisöä
  • Pelaajien, valmentajien, tuomareiden, toimitsijoiden sekä yhden videokuvaajan lisäksi otteluun voi saapua max. 3 huoltajaa jotka istuvat vaihtopenkillä
  • Ainoastaan mahdollinen vierasjoukkueen bussikuski (1 hlö) saa olla katsomossa.
  • Kaikkien (pl. pelaajat ja valmentajat) tulee käyttää kasvomaskia ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta


Nämä ohjeet ovat voimassa siihen asti, kunnes tulee uusia ohjeita.