Leppävaaraan vihdoinkin uusi halli

17.4.2023

Leppävaaran urheilupuistoon valmistuu kesällä uusi Kameleonten -monitoimihalli, josta LePy saa käyttöönsä huippuluokan harjoitusolosuhteet.

Leppävaaran Pyrintö eli LePy on espoolainen koripalloseura, joka on muutamassa vuodessa tuplannut jäsenmääränsä ja vakiinnuttanut paikkansa Suomen kolmanneksi suurimpana koripalloseurana. Kasvun suurimpana haasteena on ollut koripallosalien puute.

Tilanne muuttuu nyt kertaheitolla. Uudessa hallissa on kaksi täysmittaista koripallokenttää, joissa on parkettilattia sekä runsas koritelineiden määrä (12-15 kpl), mikä mahdollistaa myös isojen ryhmien harjoittelun.

Uudessa monitoimihallissa on urheilusalitiloja peräti 11 000 neliömetriä. Kameleonten tarjoaa palloilulajien lisäksi harjoitustilaa mm. yleisurheilulle, voimistelulle ja salibandylle. Monitoimihalli ja lajien välinen yhteistyö mahdollistavat poikkeuksellisen hyvät olosuhteet myös oheisharjoitteluun.

Päästäkseen huipulle tulee urheilijan oppia omatoimisen harjoitteluun. Heittäjäksi ei tulla muuta kuin heittämällä koreja, eikä seurajoukkueiden tarjoamat harjoitukset riitä alkuunkaan vaadittaviin heittomääriin. Suur-Leppävaaran alueella ei ole toistaiseksi ollut tilaa, jossa urheilijat voisivat harjoitella omatoimisesti ympäri vuoden. Kameleonten -halli tulee tarjoamaan avaimet myös tähän, sillä hallissa on mahdollista harjoitella omatoimisesti kuukausi- tai kertamaksuperiaatteella hyödyntäen kaikki hallin harjoitustilat.

"Salivuorojen lisäksi olemme pitkään kaivanneet mahdollisuutta pelaajien omatoimiseen harjoitteluun", kertoo LePyn valmennuksen kehittäjä Tomi Kaminen. "Nyt innokkailla junioreilla on mahdollisuus kehittää heittotaitoaan vaikka vuoden jokaisena päivänä."

Halli valmistuu keväällä 2023. Kesällä halli on täydessä käytössä yleisurheilun nuorten EM-kisoissa. LePy aloittaa harjoittelun hallissa elokuussa, jolloin LePy saa kaikki arki-illat kaksi kenttää täysin omaan käyttöönsä.

LePylle uusi halli on kauan odotettu vastaus kasvaviin ryhmäkokoihin ja salimäärän vähäisyyteen. Nyt LePyllä on mahdollisuus jatkaa kasvuaan Suomen suurimmaksi korisseuraksi!