Special Olympics European Basketball Week

1.12.2022

Tällä viikolla vietetään Special Olympics European Basketball-viikkoa. Unified koris on esillä mm. Ruudun korisliigalähetysten alussa ja tauoilla. Unified-koripallossa kehitysvammaiset ja muut erityistä tukea tarvitsevat urheilijat pelaavat samoissa joukkueissa vammattomien Unified-partnereiden kanssa.

Myös LePystä löytyy Unified toimintaa. LePy Unified joukkue on yli 20 pelaajan timanttinen tiimi, jossa urheilijat ja partnerit treenaavat hyvässä hengessä kahdessa ryhmässä.

Sinisten joukkue on koripalloon tutustuville, tai pelaajille jotka haluavat nauttia koripallosta hieman rauhallisempaan tahtiin. Sinisten joukkueesta siirrytään Oransseihin taitojen kehittyessä, jos oma kiinnostus vauhdikkaampaan harjoitteluun ja otteluihin herää. Oranssi joukkue harjoittelee vauhdikkaasti ja pelaa Special Olympics-sarjaa. Joukkue ottaa uudet pelaajat lämpimästi vastaan tukien ja kannustaen treeneissä ja turnauksissa.

Molemmissa joukkueissa harjoittelevat aktiiviset ja sitoutuneet partnerit yhdessä urheilijoiden kanssa. Partnerit osallistuvat tukien, kannustaen ja rohkaisten urheilijoita onnistumisiin ja tsempaten pettymysten hetkellä. 

Valmentajien tukena ovat mahtavat jojot, jotka hoitavat kaikki käytännön järjestelyt ja kuljetukset turnauksiin. Kuudentena pelaajana tämän kaiken mahdollistaa, kannustaa ja kuljettaa iso joukko omaisia ja asumispalveluiden työntekijöitä urheilijoiden kotona ja kentän laidalla.

Joukkueella alkoi juuri kuudes kausi. Iso osa pelaajista on ollut mukana alusta asti. Molempiin joukkueisiin on tullut uusia pelaajia tälläkin kaudella. Mukaan mahtuu edelleen, vink vink.

Olemme osa Oranssia perhettä. Olemme Lepy Unified.