LePyn miehet päättivät valtakunnallisen 1B-divisioonan voitokkaasti

29.3.2023


LePyn miehet päättivät sarjakautensa sunnuntaina vieraskentällä, kun valtakunnallisen 1B-divisioonan putoamisvälierässä kaatui BC Nokia Akatemia toistamiseen. Näätäpaidat olivat LePyn hyvin karsintoihin valmistetulle ryhmälle lopulta vain suupala, ja kummastakin pelistä saatiin selkeät voitot. Näin joukkue varmisti sarjapaikan myös kaudelle 2023-2024. LePy onnittelee päävalmentaja Nigel Moorea, pelaajia ja taustaryhmää hienosta kaudesta.

LePyn miesten joukkueen kausi oli kaksijakoinen. Syksyllä joukkue lensi voittoputkessa, ja play-off paikka näytti jo selvältä. Keväällä pelaavaan kokoonpanoon jouduttiin tekemään paljon muutoksia, kun loukkaantumiset harvensivat rivejä. Erityisesti joukkueen taistelun ilmentymän, Akseli Hartikaisen, kauden päättänyt loukkaantuminen oli kova takaisku. Lopulta oranssit hoitivat kuitenkin kauden tyylikkäästi loppuun, varmistaen kilpakoripallon jatkumisen Leppävaaran hallilla myös tulevalla kaudella.

Päättyneellä kaudella miesten joukkue teki yhteistyötä Tapiolan Hongan Korisliiga-joukkueen kanssa. Yhteistyön myötä oransseihin saatiinkin hyvää vahvistusta, kokoonpanon koostuessa kuitenkin nuorista urallaan eteenpäin menevistä pelaajista. Vastustajien turvautuessa pääosin ulkomaalaisvahvistuksiin, LePyn nuori joukkue oli divariparketeilla pirteä poikkeus. Miesten peleistä sai kauden aikana kokemusta peräti 12 oman junioripolun kasvattia. Selkeimmän nousun miesten tasolle teki Akseli Salo, kellottaen keskimäärin yli 15 peliminuuttia pelaamassaan 22 ottelussa.

Yleisö tuntuu myös ottaneen LePyn joukkueen omakseen - katsomo täyttyy aina sunnuntaisin oransseista kannattajista. Katsomossa näkyy niin junioreita, eläkeläisiä, kuin kokonaisia perheitäkin. Mahtavaa että LePylle on saatu miesten kotiotteluista oma tapahtuma, jossa seuran väki voi kokoontua ja kannustaa omiaan. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan jälleen uutta kautta.