LePyn tapahtumatiimi esittäytyy

14.12.2021

LePy pelaa pitkästä aikaa miesten valtakunnallisessa sarjassa. Puolet kotiotteluista on pelattu. Leppävaaran liikuntahallissa järjestetyt tapahtumat ovat olleet huikeita urheilutapahtumia. Katsomo pullistelee väkeä. Buffapöydät notkuvat herkkuja. Puoliajalla on esitelty seuran juniorijoukkueita. Tapahtumista on tullut säännöllisiä Oranssin perheen kohtaamispaikkoja.

Kotiottelutapahtuman järjestäminen sääntöjen ja määräysten mukaisesti vaatii paljon. LePyn tapahtumatiimissä on kymmenisen henkilöä, joiden avulla nämä upeat tapahtumat on saatu järjestettyä. Nyt on aika esitellä miesten taustatiimi, jota ilman Oranssi perhe ei yksinkertaisesti pärjäisi.

Ninni Nissinen ja Saija Koste

LePyn turvatiimi Saija Koste ja Ninni Nissinen

Ninni Nissinen ja Saija Koste ovat loistavia esimerkkejä ihmisistä, jotka ovat tulleet lastensa myötä mukaan LePyn toimintaan, ensin lasten joukkueen aktiivina, mutta myöhemmin tärkeänä osana koko seuraa ja Oranssia perhettä. Nyt tämä tehokaksikko on mukana miesten joukkueen taustoissa – järjestyksenvalvojina. Vaikka oma lapsi ei enää seurassa pelaakaan, ovat molemmat osa Oranssia perhettä edelleen. Molemmat muistelevat omien lasten kanssa koettuja joukkueiden pelireissuja sekä LePy-matkalla saatuja ystäviä ilolla. Kun Saijaa ja Ninniä pyydettiin mukaan miesten turvatiimiin ja järjestyksenvalvojakurssille, niin kumpikin ilmoittautui saman tien vapaaehtoisiksi. Mielenkiintoinen koulutus ja mahdollisuus päästä mukaan nauttimaan urheilutapahtumien fiiliksestä innoittivat molemmat hommaan. Molemmat kannustavatkin kaikkia poistumaan rohkeasti omalta mukavuusalueelta ja kokeilemaan jotain uutta. ”Vapaaehtoistyö palkitsee! Hyvä mieli ja ilo ympärillä tarttuu”, toteavat he kuin yhdestä suusta.

Buffavastaava Mirja Sipilä 

Mirja ”Mimma” Sipilä on toiminut kasvattajaseurassa LePyssä kaikissa mahdollisissa tehtävissä useiden vuosikymmenten ajan. Tällä hetkellä Mimma valmentaa ja toimii LePyn Tytöt 2014 joukkueen joukkueenjohtajana sekä LePyn hallituksessa. Tälle kaudelle Mimma otti vastuulleen myös miesten joukkueen buffahommat. Mimma on aktivoinut LePyn aikuisten naisten joukkueen Helat mukaan buffatiimiin. Mimman oma esimerkki ja innostus yhdistävät niin nykyisiä kuin jo pitkään LePyn toiminnassa mukana olleita yhteen – tällä kertaa miesten ottelutapahtumissa, arvata saattaa missä seuraavaksi.

LePy buffa ja Mirja Sipilä tyytyväisen asiakkaan kanssa
Pekka Mannila ja the pyörägrilli

Grillimestari Pekka Mannila

Pekka Mannila tuli LePyn toimintaan mukaan kymmenisen vuotta sitten omien lastensa kautta. Pekka on toiminut molempien lastensa joukkueessa aktiivisesti valmentajana ja joukkueenjohtajana. Vaikka lapset ovat nyt kasvaneet ulos junnuiästä, on Pekka edelleen seura-aktiivi. Nykyisin hän toimii LePyn Unified-joukkueen valmentajana. Pekka tunnetaan parhaiten pääkaupunkiseudun pyörägrillimaisterina. Pekan grillieväistä on saanut nauttia pihapiirin ja Oranssin perheen lisäksi useat eri tapahtumavieraat niin yritys- kuin yksityistapahtumissa. Tällä kaudella Pekan pyörägrilli on tullut jo tutuksi kaikille miesten ottelun seuraajille.

LePy shop vastaava Sari Lähdesmäki

Sari tunnetaan Oranssissa perheessä hyvin, sillä oli sitten tapahtuma mikä tahansa, niin LePy Shop on pystyssä ja Sari hymyilemässä myyntipöydän takana. Vaikka Sarin omat lapset ovat olleet kohta jo kymmenen vuotta poissa seuran toiminnoista, on Sari edelleen korvaamaton Oranssin perheen aktiivi. Sari on auttamassa aina kun toimistosta kysellään apuja. Oli sitten Koriskoulu, LePyn tapahtuma tai valokuvaustilaisuus, niin ilman Saria ei LePyn toimisto pärjäisi.

Sari Lähdesmäki ja LePy Shop
Ensiapuvastaava Jussi Vallinkoski

Ensiapuvastaava Jussi Vallinkoski

Säännöt jo pelkästään vaativat miesten ottelutapahtumiin ensiapuvastaavan, jolla on vähintään EA2 suoritettuna. LePyn miesten ottelutapahtumissa ensiapuvastaavana toimii Jussi Vallinkoski. Jussi tunnetaan Oranssissa perheessä myös heittelyvuorojen valvojana. Jussi on aktiivinen harrastepelaaja, mutta aikaa riittää myös miesten joukkueen avuksi. Jussi on usein myös miesten joukkueen vieraspelimatkoilla huoltojoukoissa.

Ottelujärjestelyvastaavat Juha Niskanen ja Anssi Lauha

Ottelujärjestelyiden kokonaisvastuu lepää Juha Niskasen ja Anssi Lauhan harteilla. Molemmat tulivat mukaan LePyn toimintaan omien lastensa kautta. Juha on pelannut LePyn Faijoissa jo pitkään. Anssi taas on ollut joukkueenjohtaja jo toistakymmentä vuotta. Miesten ottelutapahtumissa tämä kaksiko pitää huolen, että peliareena on kunnossa, katsomot ja vaihtopenkit paikoillaan sekä ottelun ohjelmanumerot pyörivät aikataulussa. Hallin ulkoasu on myös tämän kaksikon harteilla.

Juha Niskanen ja Tero Mäkelä laittamassa peliareenaa valmiiksi
Ottelujärjestelyvastaava Anssi Lauha
Orkesterinjohtaja Tero Mäkelä

Joukkueenjohtaja Tero Mäkelä

Miesten joukkueen joukkueenjohtajana toimiva Tero Mäkelä tuskin esittelyjä kaipaa. Joukkueenjohtamisessa on jo sinällään tekemistä, sillä miesten rosterissa pyörii aikuispelaajien lisäksi U16, U17 ja U19 pelaajia. Näiden 60 pelaajan ja heidän vanhempiensa hallinnointi on jo sellaisenaan päätoiminen virka. Terolla jää kuitenkin vielä aikaa seuran hallituksessa toimimiseen, miesten otteluiden kuuluttamiseen sekä moneen muuhun LePy-toimintoon, johon ensimmäiseksi aina kysytään Teroa. Osin siksi, että Tero hoitaa ne aina loistavasti, mutta myös siksi, että tämä positiivinen, kaikkien kanssa toimeentuleva, ammattilainen on henkilö, jonka seurassa kaikki haluavat olla. Oranssi perhe on mahdollistanut Terolle myös oman koripallouran LePyn harrastejoukkueessa.

 

Tässä esiteltynä Leppävaaran Pyrinnön miesten taustatiimi. Tämän ryhmän ansiosta ottelutapahtumat on saatu järjestettyä sääntöjenmukaisesti, turvallisesti, viihtyisästi ja laadukkaasti.

Haluamme kiittää näitä henkilöitä työstään ottelutapahtumien järjestäjinä. Miesten joukkueen kotiottelut eivät onnistuisi ilman tätä tiimiä. Vaikka ottelutapahtuma kestää vain sen kaksi tuntia, niin tämä tiimi tekee töitä pitkän ottelupäivän lisäksi otteluiden välillä varmistaakseen parhaat mahdolliset olosuhteet tapahtumien järjestämiseksi. Eikä tässä vielä kaikki. He tekevät kaiken tämän ilman erillistä korvausta - vapaaehtoisesti - ja vielä iloisesti hymyille. Näillä ihmisillä on todellinen oranssi sydän.

Oranssi perhe kiittää!