LePyn uusin päätoiminen valmentaja on Ángel de Juan Jausás

19.4.2022

LePyn valmennustiimi vahvistuu espanjalaissyntyisellä Ángel de Juan Jausásilla (25 v). Ángel ja LePy viimeistelivät sopimuksen yksityiskohdat pääsiäspyhinä, kun Àngel oli käymässä Suomessa. Ángel muuttaa Suomeen toukokuun lopussa ja aloittaa tehtävässään LePyssä 1.8.

Angel on nuoresta iästään huolimatta kokenut valmentaja. Grand Canarialta kotoisin oleva valmentaja on peliuransa jälkeen valmentanut Madridissa ja Malagassa aina miesten joukkueesta nuoriin poikiin. Valmentajakokemusta on kertynyt seuroista kuten Halcones Arroyofresno, UB Villalba ja Marbella basket. Näistä viimeisimmässä MU18 joukkueen kausi on etenemässä Final Four tapahtumaan. Valmentamisen lisäksi Ángel on ollut perustamassa yliopistoonsa koripallo-ohjelmaa aina rahoituksesta lähtien.

Ángel on muuttamassa pysyvästi Suomeen. Hän palaa kuukaudeksi vielä Espanjaan viimeistelemään masters-opinnot (international business) sekä koripallokauden nykyisessä joukkueessaan. Ángel osallistuu LePyn kesäleirille heti muutettuaan, mutta varsinaiset työt hän aloittaa vasta elokuun alussa.

Ángel on innoissaan uudesta tehtävästään LePyssä. Hän myöntää etsineensä valmentajan paikkaa Uudenmaan seuroista. ”LePy nousi nopeasti kärkeen potentiaalin ja tavoitteiden selvittyä. Seuran halu kehittyä ja viedä toimintaa uudelle tasolle motivoi. Monimuotoinen ja kansainvälinen ympäristö luo mielenkiintoisen työympäristön, johon on hieno tuoda mukaan oma osaaminen sekä päästä oppimaan muilta”, toteaa Ángel.  

LePy käynnisti valmentajarekrytointiprosessin jo tammikuussa. Suomalaiset koripalloseurat hakevat kaikki valmentajia, joten kävi nopeasti selväksi, että valmentajahakua on laajennettava myös ulkomaille. LePyn tavoitteena on löytää seuraan 3-5 uutta valmentajaa. Näistä vähintään puolet olisi hyvä olla päätoimisia. Haku on tuottanut tulosta. Valmentajapaikoista on erittäin suuri kiinnostus. Hakijoita LePyn valmennustiimiin on jo yli sata. Yli sadan joukosta etsitään nyt parhaiten LePyyn sopivia henkilöitä. Lisää valmentajauutisia tulee varmasti vielä kevään aikana.

Oranssi perhe toivottaa Ángelin tervetulleeksi LePyyn! 

Bienvenido Ángel!