LePyn valmentajat kouluttautuvat

20.1.2021

LePyläiset valmentajat ovat kouluttautuneet viime vuosina ahkerasti. LePyläisen valmentajan oikeus ja velvollisuus on päivittää osaamistaan jatkuvasti.

Vuonna 2020 Koripalloliiton valmentajakoulutuksiin osallistui iso joukko valmentajia. I tason suorittaneita oli kuusi valmentajaa. Kaksi valmentajaa suoritti Suomen Koripalloliiton järjestämän III tason koulutuksen eli HKVT:n ja yksi valmentaja suoritti Valmentajan ammattitutkinnon.

LePy on äärimmäisen ylpeä eteenpäin haluavista valmentajistaan. Seura kannustaa jokaista valmentajaa kouluttautumaan. LePy myös maksaa valmentajien kouluttautumisen. Menneellä kaudella valmentajien koulutuskulut olivat lähes 15 000 euroa.

Sander Stahl suoritti valmentajan ammattitutkinnon

Sander Stahl (35 v) on toiminut LePyn päätoimisena valmentajana syksystä 2012 alkaen. Lähes kymmenen vuoden LePy-uransa aikana Sander on suorittaut liikuntaneuvojan tutkinnon (valmistui v. 2015), Koripalloliiton I ja II tason koulutuksen sekä uusimpana liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon (VAT), osaamisalueenaan valmennus. Hän on LePyn päätoimisista valmentajista pitkäaikaisin ja onkin ehtinyt valmentaa LePyssä jo useita tyttö- ja poikaikäluokkia.

Vuoden kestävä valmennuksen ammattitutkinto antaa valmiuksia ja osaamista toimia valmentajana kansallisen tason kilpa- ja huippu-urheilussa. Tutkinnon suorittanut osaa ohjata liikkumaan monipuolisia menetelmiä käyttäen, kannustaa liikunnalliseen elämäntapaan sekä korostaa liikunnan vaikutusta fyysiseen suorituskykyyn, terveyteen sekä psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

Niko Kirjonen ja Nigel Moore valmistuivat HKVT:ltä

Niko Kirjonen (32 v) ja Nigel Moore (39 v) saivat päätökseen Koripalloliiton ylimmän eli III tason koulutuksen, joka tunnetaan paremmin HKVT- eli huippukoripallovalmentajatutkintona. Niko ja Nigel valmistuivat joulukuussa 2020.

Tutkinto on vuoden kestävä oppimisprosessi koostuen koti- ja ulkomailla suoritettavista lähijaksoista sekä jaksojen välillä tehtävistä etä- ja oppimistehtävistä. Keskeisinä teemoina koulutuksessa ovat erityisesti lahjakkuuden tunnistaminen ja tukeminen, lajianalyysilähtöinen harjoittelu ja kilpaileminen sekä pelin kautta oppiminen ja pelin opettaminen. Lisäksi koulutuksen aikana käsitellään valmentajan omaa kehittymistä, yleisimpiä koripallon taktisia malleja, psyykkistä valmennusta, palloilulajien fyysistä harjoittelua, videotekniikan hyödyntämistä valmentamisessa sekä eurooppalaista maajoukkuekoripalloa.

LePyssä syksyllä 2016 aloittanut Niko on ehtinyt LePy-urallaan kouluttautua Liikuntaneuvojaksi sekä suorittanut Koripalloliiton I ja II tason koulutukset. Siviilikoulutukseltaan Niko on tuotantotalouden insinööri. Kuluvalla kaudella Niko vastaa LePyn ja EBT:n yhteistyöjoukkue Westsiden U16 poikien valmennuksesta sekä LePyn U19 sinisen ja U16 sinisen joukkueiden valmennuksesta. 

Nigel Moore on toiminut LePyssä päätoimisena valmentaja kaudesta 2018-2019 alkaen. Pitkän pelaajauransa päätteeksi Nigel suoriti Koripalloliiton II tason koulutuksen. Jouluna CV:hen lisättiin uuni tuore Huippukoripallovalmentajatutkinto.

LePyssä toiminut Nigel on vastannut LePyn Westside-toiminnasta koko yhteistyön ajan. Tällä kaudella Nigelin määrätietoiseen valmennukseen pääsivät mukaan myös LePyn U19 ja U16 tytöt. Aiemmin Nigel on toiminut mm. vuonna 2007 syntyneiden tyttöjen sekä vuonna 2005 syntyneiden poikien päävalmentajana.


Oranssi perhe onnittelee lämpimästi kaikkia kolmea tutkinnoistaan!