Mitä LePyssä tapahtui kaudella 2023-2024

20.6.2024

Kausi on nyt päättymässä ja on hyvä hetki muistella kaikkea mitä olemme yhdessä saaneet aikaan. Kaikkea ei varmasti tässä ole muistettu mainita, mutta joka tapauksessa kauteen sisältyy valtava määrä tapahtumia. LePy on liikuttanut lapsia, nuoria ja aikuisia kauden aikana yli 100.000 kertaa!

Iso kiitos teille kaikille, jotka olitte mahdollistamassa päättynyttä kautta. Nyt oikein rentouttavaa ja lämmintä kesää kaikille, nähdään jälleen elokuussa pelikentillä!

 

Kausi 2023-2024

LePyn hallituksessa 8 jäsentä ja puheenjohtaja: Matti Salo (pj), Kristian Hiljander, Rami Lindström, Kalle Lundsten, Tero Mäkelä, Katariina Saarinen, Mirja Sipilä, Teemu Ylhäisi ja Aida Zahic. Hallitus kokoontui kauden aikana kuusi kertaa.

Seuran toiminnanjohtajana toimi Marika Vilanen, seuran valmennuksen kehittäjänä Tomi Kaminen ja seurapäällikkönä Tero Mäkelä. 

Päätoimisia valmentajia: Angel de Juan Jausas,  Nigel Moore, Jarkko Pokkinen, Sander Stahl sekä siviilipalveluksen suorittaja Akseli Veiss. 

LePyssä toimi kaudella 66 valmentajaa ja 68 vapaaehtoista joukkueenjohtajaa, rahastonhoitajaa sekä hallituksen jäsentä.

Harjoittelu Kameleontenissa aloitettiin 15.8.2023. Hallissa on Espoon parhaat saliolosuhteet (parketti ja korimäärä). LePy vuokraa hallista kaksi täysmittaista salia kaikkina arki-iltoina eli yhteensä 44 h/vko. Joulukuun alusta myös kuntosaliharjoittelu päästiin aloittamaan Kameleontenissa. Kameleontenin lisäksi LePy harjoittelee Leppävaaran liikuntahallilla sekä yhdeksällä koululla, joissa LePyllä on vielä 146 treenituntia viikoittain. 

Seuran toimisto muutti Kameleonteniin. Tämä mahdollistaa yhteistyön muiden hallikäyttäjien kanssa. Lisäksi toimisto on nyt siellä missä LePyn toimintakin pyörii.

Syksyn koriskouluun 14.-16.8.2023 Lintumetsän koululla osallistui 160 lasta, joista 29% aloitti harrastuksen LePyssä. Tammikuussa kolmella eri koululla järjestettyyn Koriskouluun osallistui yhteensä 40 lasta, joista 25% aloitti LePyssä.

Seuran valokuvaustilaisuus järjestettiin 20.9.2023 Lintumetsän koululla. Seuran valokuvaustilaisuudessa ohjelmassa oli valokuvauksen lisäksi LePy Shop. Jaettiin harjoitusasut kaikille seuran junioreille 2014 ikäluokasta alkaen sekä kiitettiin seuran taustaryhmiä kauden LePy-tuotteella, joka oli tällä kertaa LePy-baseballtakki.

LePyn joululahjapakkaamo palveli Sellossa. Vapaaehtoiset LePyläiset tekivät pakkaamossa yhteensä 147 työvuoroa.

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestettiin 16.-17.9.2023 ikäluokille 2014 ja 2015. Mukana oli 56 joukkuetta. Keväällä turnaus järjestettiin 27.4. ikäluokille 2016-2018. Mukana oli 40 joukkuetta.

Aloitimme maksuttoman harrastekoriksen ala- ja yläkouluikäisille tytöille ja pojille yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Kerran viikossa toimivia ryhmiä oli Perkkaan ja Lintumetsän kouluilla yhteensä viisi.

Aikuisten harrastekoris tarjosi neljänä iltana toimintaa aloittaville ja vähän pelanneille aikuisille. Perhekorista järjestettiin kerran viikossa alle kouluikäisille, jotka liikkuvat yhdessä vanhempiensa kanssa.

LePy vieraili Suur-Leppävaaran alueen kouluissa ja päiväkodeissa vetämässä näytetunteja alakoulu- ja eskari-ikäisille. Mahdollisuutta tarjottiin 40 koululle ja päiväkodille. Vierailimme 29 koululla, 179 luokassa ja kohtasimme noin 5000 lasta.

Oranssi perhe rahasto perustettiin lokakuussa. Nyt yrityksillä ja yksityishenkilöillä on mahdollisuus tukea vähävaraisten perheiden harrastusta lahjoittamalla varoja LePyn Oranssi perhe -rahastoon. LePy sai Läpimurtosäätiöltä merkittävän summan tukea lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien varmistamiseksi. Rahastosta tuettiin kauden aikana 12 pelaajan harrastusta. Lisäksi LePy palkittiin Olympiakomitean Tähtiseurojen kannustestipendillä.

LePyn joulujuhla järjestettiin perinteisesti Leppävaaran liikuntahallilla 14.12. Ohjelmassa oli kisailuja LePyn joukkueiden välillä, LePy shop ja tietenkin joulupukki. Valmentajien ja taustahenkilöiden pikkujouluja vietettiin ravintola Mezzassa 14.12. Paikalla oli 35 seura-aktiivia, joita kiitettiin joululahjoilla.

LePyn kevätjuhlia vietettiin 23.5. Leppävaaran liikuntahallilla. Samalla palkittiin kauden ansioituneet. Mukana oli yli 500 LePyläistä pelaajaa ja heidän taustajoukkojaan.

LePy palkkasi 16 nuorta Espoon kesäsetelillä kesäleiriohjaajiksi. LePyn kesäleiri OP Uusimaa School's Out Camp järjestettiin 3.-7.6.2024 Leppävaaran liikuntahallilla. Osallistujia oli 121 lasta, 16 kesäseteliohjaajaa, 3 valmentajaa ja 2 muuta työntekijää.

Seurassa järjestettiin kaikille halukkaille mahdollisuus osallistua Ensiavun peruskurssin (EA1) suorittamiseen. 28 valmentajaa, jojoa tai muuta joukkueen taustahenkilöä suoritti kurssin. LePy tarjosi influenssarokotukset kaikille seuran valmentajille marraskuussa 2023. Urheilijan ensiapu ja teippaus -kurssi järjestettiin 12.12. Kameleontenissa kaikille halukkaille valmentajille ja joukkueen taustahenkilöille. Osallistujia oli reilu 30. Toukokuussa 30.5. järjestettyyn LePyn pelitapakoulutukseen osallistui 42 valmentajaa. 

LePyn jäsenmäärä oli kauden päättyessä 1048. LePyn lisenssimäärä oli kauden päättyessä 865, mikä on 50 lisenssiä enemmän kuin edellisellä kaudella. LePy on edelleen Suomen kolmanneksi suurin koripalloseura lisenssimäärillä mitattuna Helsingin NMKY:n (1491) ja Tapiolan Hongan (1169) jälkeen.

LePyllä on sarjatoiminnassa mukana Koripalloliiton valtakunnallisissa sarjoissa kaksi aikuisten joukkuetta (M1BD ja N1D) ja 8 nuorten joukkuetta. Eteläisen alueen sarjatoiminnassa LePyllä on mukana 5 aikuisten ja 36 nuorten joukkuetta. Lisäksi LePyllä on kaksi Unfied-joukkuetta.

LePyssä järjestettiin kaudella yhteensä 4357 harjoitukset. LePy on pelannut kaudella 1047 ottelua, joista noin puolet on kotiotteluita. Vapaaehtoisilla tehtyjä toimitsijatehtäviä on kaudella tehty noin 1200. Mokkapaloja on kaudella myyty arvioilta 5000 kpl. Peleihin kuluva aika oli noin 2,5 vuotta. Jos joka peliin mentiin joukkueena yhdellä bussilla muodostui ajokilometrejä 53 000 km. Tämä on noin 1,3 kertaa maapallon ympäri. Jos peleihin kuljettiin omilla autoilla, kiersi LePy vuoden aikana maapallon ympäri noin 13 kertaa.