Tomi Kaminen LePyn valmennuksen kehittäjäksi

9.4.2021

Leppävaaran Pyrintö eli LePy ja Tomi Kaminen (51 v) ovat tehneet kolmivuotisen sopimuksen LePyn valmennuksen nostamisesta uudelle tasolle. Tomi Kaminen aloittaa päätoimisena LePyn valmennuksen kehittäjänä 1.8.2021. Kamisen työnkuvaan kuuluu seuran valmennuksen kehittäminen seuran strategian mukaisesti. Hänen tehtävänsä on tukea seuran valmentajien toimintaa käymällä heidän kanssaan keskusteluja, osallistua joukkueiden harjoitusten suunnitteluun ja toteutukseen sekä järjestää seuran sisäistä koulutusta. Lisäksi työ sisältää erikseen sovittavien seuran joukkueiden valmentamisen.


LePy on tavoitellut yhteistyötä Kamisen kanssa jo vuosia. Nyt aika oli oikea. ”On mielettömän hienoa saada Tomppa mukaan Oranssiin perheeseen. Odotan jo innolla, että pääsemme kehittämään yhdessä LePyä entistä paremmaksi seuraksi”, toteaa seuran puheenjohtaja Matti Salo.

Kaminen ei varsinaisesti esittelyjä kaipaa, mutta kerrataan hieman, kenestä oikein on kyse. Kaminen on munkkiniemeläinen kahden lapsen isä. Siviilissä mies on toiminut muun muassa lehtikuvaajana. Kamisella on pitkä ja vaikuttava historia koripallon parissa. Kaminen on Helsingin NMKY:n kasvatti, jossa hän pelasi juniorivuotensa aina miehiin asti. Miehissä hän ehti voittaa kolme Suomen mestaruutta vuosina 1987, 1989 ja 1992.

Peliuran jälkeen Kaminen aloitti menestyksekkään valmentajauran. Reilu kymmenen vuotta Korisliigassa, useampi vuosi miesten divarissa. Vuonna 2011 Kaminen käynnisti Munkkiniemen Kisapoikiin junioritoiminnan. MuKi:ssa Kaminen voitti joukkueineen seitsemän Suomen mestaruutta ja yhteensä 9 SM-mitalia.

Nuorten maajoukkueissa Kaminen valmensi poikien 1984 ikäluokkaa Harri Jokelan parina. Suomen miesten maajoukkueen apuvalmentajana hän toimi vuosina 2004-2006. Kaudella 2005-2006 Kaminen toimi Henrik Dettmannin aisaparina Saksan Bundesliigassa Braunschweigissa.

Uudesta pestistään LePyn valmennuksen kehittäjänä Kaminen puhkuu intoa. ”On mahtava päästä taas tekemään juniorivalmennusta, eli juuri sitä mistä pidän eniten. LePy on kovassa kasvuvauhdissa, joten toivottavasti minulla on paljon annettavaa LePylle”, toteaa Kaminen.

LePy toivottaa Tompan tervetulleeksi Oranssiin perheeseen!