Westside-toimintaa laajennetaan koskemaan myös 16-vuotiaiden poikien ikäluokkaa

9.4.2020

Westside-joukkue kaudella 2019-2020

Espoon kaksi koripallon suurseuraa laajentavat yhteistyötään. Yhteistyöjoukkue Westside pelaa kaudella 2020-2021 miesten 1B –divisioonassa sekä alle 19-, 17- ja 16-vuotiaiden poikien valtakunnallisissa sarjoissa.

LePy ja EBT ovat tehneet kaksi kautta yhteistyötä poikien vanhimmissa ikäluokissa. Yhteistyöjoukkueen nimi on Westside. Vuosi sitten toiminta laajennettiin koskemaan myös miesten 1B-divisioonajoukkuetta. Aikuisten sarjapaikalla on pystytty tarjoamaan poikajunioreille polku junioreista miesten sarjoihin. Nyt mukaan halutaan ottaa myös alle 16-vuotiaiden poikien ikäluokka.


Yhteistyön taustalla on halu tehdä asioita paremmin

Miksi kaksi loistavaa juniorityötä tekevää seuraa laittavat hynttyyt yhteen, kun molemmilla olisi riittävästi pelaajia myös oman edustusjoukkueen pyörittämiseen? Vastaus on yksinkertainen - halutaan tehdä asioita paremmin. Yhteistyö toisen seuran kanssa luo laajemman pelaajamassan, mikä taas mahdollistaa useamman harjoitusryhmän muodostamisen. Isommalla pelaajamäärällä taas pystytään osallistumaan useampaan valtakunnalliseen sarjaan. Näin pelaajille pystytään tarjoamaan omantasoista toimintaa niin harjoituksissa kuin otteluissakin.

Toinen merkittävä asia on resurssit. Edustusurheilun ja kilpatoiminnan pyörittäminen vaatii rahaa ja saleja. Jakamalla kulut kahden seuran kesken saadaan toiminta rakennettua vahvemmalle pohjalle. Myös harjoitusolosuhteisiin kahdella seuralla on enemmän mahdollisuuksia löytää ratkaisuja kuin yksin.

Westside-yhteistyön piiriin kuuluu nyt yhteensä 65 poikajunioria sekä kymmenisen aikuispelaajaa. Mukaan mahtuu toki lisää. Westside-yhteistyö tulee mahdollistamaan kolme harjoitusryhmää, jotka harjoittelevat Leppävaaran, Suurpellon ja Espoonlahden alueella.


Westside-joukkueen valmennustiimiä vahvistetaan entisestään

Päättyvä kausi toi myös menestystä. Westsiden joukkue pelasi kaudella 2019-2020 alle 17- ja alle 19-vuotiaiden poikien SM-sarjoissa. Westside-joukkueen menestyksen takana on ollut hyvä valmennus. Niinpä on luonnollista, että yhteistyöjoukkueen vastuuvalmentajana jatkaa Nigel Moore (38 v). Westsiden valmennustiimiin on lisäksi valittu Niko Kirjonen (32 v)  ja Tomi Malmelin (42 v). Ryhmää täydennetään lähiaikoina vielä yhdellä valmentajalla.


Westside-joukkueen uusi kausi käynnistyy heti kun se on mahdollista

Westsiden uusi kausi polkaistaan käyntiin heti kun maassa vallitsevat rajoitukset puretaan ja urheiluseurat saavat jatkaa toimintaansa. Tavoitteena on käynnistää toiminta kesäkuussa. 

Uusi kausi alkaa perinteisesti avoimilla harjoituksilla, josta tiedotetaan myöhemmin lisää. Mukaan ovat tervetulleita kaikki tavoitteelliseen toimintaan sitoutuvat 15-19- vuotiaat (s. 2002-2005) poikapelaajat sekä sellaiset aikuispelaajat, jotka haluavat pelata 1. divisioonassa, ja ovat valmiita harjoittelemaan sekä toimimaan esimerkkinä nuorille eteenpäin pyrkiville poikapelaajille.


Espoo on koripallokaupunki. Espoossa pelaavat Suomen neljänneksi suurin seura Leppävaaran Pyrintö eli LePy sekä Suomen kuudenneksi suurin seura Espoo Basket Team eli EBT ovat tehneet laadukasta juniorityötä jo useamman vuoden ajan. Suomessa vallitseva koripallobuumi, Susijengin loistava menestys sekä nuorten koripalloilijoiden esikuvaksi noussut Lauri Markkanen ovat vaikuttaneet siihen, että seurat kasvavat huimaa vauhtia. Westside-yhteistyöllä halutaan mahdollistaa laadukkaan valmennuksen lisäksi paremmat olosuhteet kilpatavoitteisesti harjoitteleville pelaajille.


Lisätietoja seurojen toiminnanjohtajilta:

LePy: Marika Vilanen, 044 567 0777, marika.vilanen@lepy.fi
EBT: Pipa Böök, 040 635 8200, pipa.book@ebt.fi

Westside valmennustiimiä johtaa Nigel Moore
Valmentaja Niko Kirjonen
Valmentaja Tomi Malmelin