LePyn ja PuHun yhteistyö Ringside-joukkueen osalta päättyy

15.6.2019


LePy ja PuHu Juniorit ovat tehneet neljä vuotta yhteistyötä tyttö- ja naispelaajien kehittämiseksi. Yhteistyön tavoitteena on ollut tarjota tyttö- ja naispelaajille mahdollisuus harjoitella tavoitteellisesti sekä pelata valtakunnallisissa sarjoissa taistellen Suomen mestaruuksista. Yhteistyöjoukkueen nimi on ollut Ringside. Menestyksekkään kauden päätteeksi LePy ja PuHu sopivat kaksivuotisen jatkosopimuksen yhteistyöstä huhtikuussa 2019. 

Uuden kauden alettua toukokuussa Ringsiden toimintaan on osallistunut pääasiassa LePy-taustaisia pelaajia. Olemme käyneet PuHun kanssa tiivistä keskustelua erilaisista mahdollisuuksista Ringsiden suhteen. Ongelmat ovat kuitenkin tiivistyneet siihen, että PuHu-taustaiset pelaajat eivät ole olleet kiinnostuneita Ringside-joukkueen toiminnasta. PuHu-taustaisten pelaajien jäädessä pois toiminnasta, esitti PuHu toiveen yhteistyön lopettamisesta. Näin ollen yhteistyö Ringside-joukkueen osalta päätettiin 12.6.2019.

Yhteistyö PuHun kanssa on alusta asti ollut väliaikainen ratkaisu, jolla on haluttu mahdollistaa tyttöpelaajille polku junioritoiminnasta aikuiskoripalloon. Yhteistyön aikana LePy on kasvattanut junioripelaajien määrää tavoitteenaan pyörittää jatkossa toimintaa itsenäisesti LePyn nimissä kaikissa ikäluokissa. Yhteistyön päättyminen tiedettiin olevan edessä, mutta nyt se tuli nopeammin kuin toivoimme.

Tyttöpelaajien urapolun varmistaminen on yhteistyön päättymisestä huolimatta edelleen LePyn tavoite. LePy jatkaa tyttöpuolen pelaajapolun kehittämistä, jolle päättyneen yhteistyön myötä on jo hyvä pohja olemassa. 

LePyn WU19 joukkueen valmentajana jatkaa Niko Kirjonen. Joukkue on aloittanut harjoittelun toukokuussa ja jatkaa harjoittelua juhannukseen. Juhannuksen jälkeen alkaa neljän viikon omatoiminen harjoittelutauko. Heinäkuun lopussa joukkue jatkaa valmistautumistaan U19 ikäluokan SM-karsintoihin. Joukkue tarvitsee lisää pelaajia. Mikäli olet kiinnostunut LePyn WU19 joukkueen toiminnasta, niin ota rohkeasti yhteyttä valmentajaan tai LePyn toiminnanjohtajaan. 

Valmentaja Niko Kirjonen, 0500 525 705, nikokirjonen#outlook.com
Toiminnanjohtaja Marika Vilanen, 044 567 0777, marika.vilanen#lepy.fi