LePyn Mikroturnaus 2014

20. - 21.9.2014 pelattiin Leppävaarassa jo perinteeksi muodostunut LePyn Mikroturnaus, järjestyksessä viides peräkkäin.

Mikroturnaus oli tällä kertaa tarkoitettu vuosina 2005 - 2006 syntyneiden tyttöjen ja poikien joukkueille. Turnaus on kasvanut vuosi vuodelta, ja tämänkertainen turnaus olikin LePyn historian suurin: mukana oli kaiken kaikkiaan 32 joukkuetta ja yli 300 koripalloilijan alkua.

LePyn lisäksi vuoden 2014 Mikroturnaukseen osallistuivat Espoosta Honka ja EBT, PuHu Vantaalta; Helsingistä HNMKY, ToPoLa, Wartti ja KaPo; kauempaa Klaukkalasta turnaukseen tuli  KlaNMKY ja Hyvinkäältä HyPo. Kaikkiaan otteluita pelattiin kahden päivän aikana 62 kappaletta.

Kun kaikki tukijoukot ja kannattajat lasketaan mukaan, Leppävaaran liikuntahallilla pyöri viikonlopun aikana tuhatkunta lasta ja aikuiset päälle, minkä lisäksi hallilla oli viikonlopun aikana töissä noin 100 toimitsijaa ja 18 tuomaria.

LePyn Mikroturnauksen tavoitteena ei ole kilpailla siitä, mikä joukkue on sarjansa paras, vaan tarjota unohtumaton tapahtuma pienille koripalloilijoille. Niinpä iloinen ja kannustava tunnelma ja hyvä mieli jokaiselle olivatkin LePyn prioriteettilistan yläpäässä.

Monet mikrot pelasivat tuona viikonloppuna  ensimmäiset koripallo-ottelunsa. LePyn Mikroturnauksessa kaikki olivat voittajia: pelijännityksensä voittaneet, ensimmäisen kerran pelaajina esitellyt, ensimmäiset pelinsä pelanneet, ensimmäiset korinsa ottelussa tehneet, ensimmäiset vaparinsa upottaneet, ensimmäiset blokkinsa tehneet, yhdessä joukkueena pelanneet ja toisiaan äänekkäästi kannustaneet ja tsempanneet pienet koripalloilijat.

Tunnelma Leppävaaran hallilla oli erinomainen, kuten aina LePyn turnauksissa. Innokkaat pienet pelaajat saapuivat hallille, missä oli lupaava kuhina. Joukkueet kokoontuivat pukkariin taktiikkapalaveriin ja lämmittelivät salissa tai hallin käytävillä. Ennen jokaista ottelua pelaajat kuulutettiin suuren maailman tyyliin kentälle raikuvien aplodien saattelemina. Katsomossa kannustettiin jokaista ja taputettiin jokaiselle korille ja hienolle riistolle.

Otteluiden tuloksia ei julkistettu, ja jokaisen ottelun jälkeen jaettiin tsemppareille palkinnot. Joukkueita ei myöskään asetettu paremmuusjärjestykseen, vaan viimeisen ottelun jälkeen jokainen pelaaja sai kaulaansa turnausmitalin. Tapahtuman erityinen kohokohta oli, kun  Suomen naisten koripallomaajoukkueen Heta Korpivaara ja Vilma Kesänen pääsivät jakamaan mitalit joukkueille.

Mikroturnauksen järjestäminen oli LePylle mittava urakka, joka hoidettiin jo viiden vuoden rutiinilla. Ennen turnausta pidettiin suunnittelu- ja työnjakopalaverit, jaettiin buffetti- ja toimitsijavuorot ja hallivastuut sekä järjestettiin koulutus otteluiden toimitsijoille.

Turnauksen aikana Leppävaaran hallilla olivat hommissa lähes kaikki 05- ja 06-tyttöjen ja -poikien kotijoukot, kuka salivastaavana, kuuluttajana, buffetissa tai makkaranpaistossa, kuka toimitsijana tai tuomarina otteluissa taikka kannustamassa ja kuskaamassa pelaajia.

Buffetin kestohittiä mokkapaloja myytiin  viikonlopun aikana raporttien mukaan 50 pellillistä, ja grillistä myytiin lähes 1000 makkaraa. Kaiken kaikkiaan LePyläisille kertyi talkootunteja yli 1000. Koska kaikki vapaaehtoiset olivat mukana iloisella asenteella, järjestelyt sujuivat hienosti.

Vierailijat antoivat tapahtumasta positiivista palautetta. Tero Mäkelä LePyn P05-joukkueesta kertoo: ”Ehkä paras oli ToPoLan 06-pojalta saatu kommentti. Kaveri pysäytti mut käytävällä ja sanoi: ‚Aika hienon turnauksen te olette saaneet laitettua pystyyn‘. Saimme myös kehuja turnauksen erinomaisesta tunnelmasta sekä pelien positiivisesta ilmapiiristä.”

Heta Koripavaara jakaa mitaleita HNMKY:n joukkueelle.